Nörotik, Narsistik, Sınırda ve Psikotik Hastaların Tedavisinde Nesne İlişkileri Pratiği

Psikoterapide Nesne İlişkileri

Vamık Volkan
9.2/10
6 Kişi
Okunma
Beğeni
2.008
Görüntülenme
Dr. Volkan bu kitapta, ileri düzeyde gerilemiş hastaların tedavisinde psikanalitik nesne ilişkileri teorisinin kullanımına önemli katkılarda bulunmuştur. Dr. Volkan'ın bu kitabı esas olarak kliniğe yöneliktir. Psikanalistlerle psikanalitik yönelimli psikoterapistler burada zekice yapılmış ve yeni düşünceler uyandıran klinik gözlemler bulacaklardır. Aynı zamanda bu gözlemler teorik formülasyonlarla ilişkilendirilmiş ve böylelikle bu hastalara yönelik özel teknik yaklaşımlar şekillendirilmiştir. Dr. Volkan'ın duygusal taşma hakkındaki gözlemleri, geçiş dönemlerine ait nesne ilişkileri hakkındaki tartışması, klinik bakış açısıyla duygulanım teorisi üzerine genel değerlendirmesi, temelde klinik çerçeve dahilinde yaptığı özgün teorik katkılar arasındadır. -Otto F. Kernberg- (Arka Kapak)
Kitabın Konusu:
252 sayfa

252 syf.
10/10 puan verdi
Muhteşem! Kitabın derinliklerine inip ruhunu anlamak için, bu eşsiz eserin değerlendirmesini, ünlü psikanalistlerin değerli yorumlarına bırakalım: Bu kitapla Volkan, kendisinin ne kadar müthiş bir psikanalitik teorisyen ve klinisyen olduğunu göstermiştir... Bana göre kitabın en güzel yönü, Volkan'ın kuramsal bilgileri anlatırken, çok
Psikoterapide Nesne İlişkileri
Psikoterapide Nesne İlişkileriVamık Volkan · Odağ Psikanaliz ve Psikoterapi Yayınları · 20079 okunma

Vamık Volkan
Vamık VolkanYazar · 23 kitap
Lefkoşa'da dünyaya geldi. Kıbrıs İslam Lisesi'nde okudu; son sınıftayken çıkan isyanla adı değişen Kıbrıs Türk Lisesi'ni bitirdi. Türkiye'ye geldi, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1956'da mezun oldu. Türk vatandaşı olamadığı için çalışma şartları zordu. Şikago'ya gitti. Üç ay sonra babasından gelen mektupta, en yakın arkadaşının Kıbrıs'ta bir eczanede milliyetçi Rumlar tarafından öldürüldüğünü anlatan gazete kupürü çıktı. On yıl Türkiye ve Kıbrıs'a dönemedi. 2002'ye kadar tam 45 sene Virginia Üniversitesi'nde ders verdi. 18 yıl üniversite hastanesinin başhekimliğini yaptı. Kırk kitap çalışması yaptı ve 400'ü aşkın bilimsel makale yayımladı. Psikolojik çatışma ve kimlik konularında sayısız araştırma ve saha çalışması gerçekleştirdi. Psikopolitik teoriler ve dünyanın sorunlu birçok yerinde barış için yaptığı çalışmalar nedeniyle Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.