Ergenekon Güncesi

Puslu Demokrasi

Mehmet Altan

Puslu Demokrasi Konusu

Mehmet Altan, adına Ergenekon denilen çeteci yapılanmayı ve ana aktörlerini sorguluyor: - Türkiye tam ve gerçek bir hukuk devleti neden olamadı? * Sermaye ve burjuvazi, askeriye söz konusu olunca niçin ve nasıl dut yemiş bülbüle döndü? - Laikliği solun yerine ikame etme çabalarının dünyada bir örneği var mı? - Vatandaşını teröristlerden koruyamayan bir devlet ile askerini koruyamayan bir ordu imajı nasıl ortaya çıktı? - Bizde din, dil, ırk ve mezhep konuları neden hep korku kaynağı oldu? - "İstanbul Dükalığı"nın dilinden düşürmediği şeriat korkusunun asıl kaynağı neydi? - Bu korku Türkiye’deki solu nasıl bir ucube haline getirdi? * Ve can alıcı diğer sorular ve Mehmet Altan’ın cevapları. Puslu ve bol pusulu zeminde demokrasi arayışları. Bu kitap "Puslu Demokrasi"nin karanlık sokaklarında ilerlemek isteyenlere güvenli bir yol haritası.
Editör:
Mehmet Tuncel
Mehmet Tuncel
Tahmini Okuma Süresi: 5 sa. 57 dk.Sayfa Sayısı: 210Yayınlanma Tarihi: Ocak 2010Yayınevi: Etkileşim Yayınları
ISBN: 9789752697669Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Puan

6.710 üzerinden
5 Puan · 1 İnceleme

Puslu Demokrasi Yorumları ve İncelemeleri

Tümünü gör
EMRE YAMAN

EMRE YAMAN

@EMRE7YAMAN
·
14 Mayıs 2016 01:45
7/10 puan verdi
Ergenekon hakkında görüş ve araştırmalara yer veren bir kitap. Ergenekon harici, Danıştay üyeleri saldırıları-Cumhuriyet gazetesi saldırısı-Hrant Dink gibi nice konuya da değinilmiş. Kitap soru-cevap çerçevesinde yazılmış. Anlatılan olaya ait gazete başlıkları ve fotoğraflara yer verilmiş. Ergenekon hakkında bilgi sahibi olmak için yeterli bir kitap.
5 etkileşim

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 15.8
Erkek% 84.2
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Mehmet Altan
Mehmet AltanYazar · 36 kitap
Mehmet Hasan Altan (d. Ocak 1953, Ankara) Türk gazeteci, yazar ve akademisyen.rnrnÇetin Altanın oğlu ve Ahmet Altanın kardeşidir. İlk, orta ve yüksek öğrenimini İstanbulda yaptı. Yüksek öğrenimi sırasında özel sektörde ve Türk Haberler Ajansında görev yaptı. 1979 yılında doktora yapmak için Fransaya gitti. Paris I. Pantheon Sorbonne Üniversitesinde, Türkiye-İMF ilişkilerini inceleyen çalışmasıyla 1980 yılında uzman, Türkiyenin ABD ve SSCB ile ilişkilerini inceleyen teziyle de iktisat doktoru oldu. Doktora eğitimi sırasında çeşitli gazetelerde çalıştı, Cumhuriyet Gazetesinin Paris muhabiri olarak görev yaptı. 1984 yılında Türkiyeye dönen Altanın 1985 yılında, Paristeyken yazdığı denemeleri Kanatlı Karınca adlı kitapta topladı. Akademi Kitabevi Deneme Ödülünü alan bu kitaptan sonra, tezinden esinlenerek yazdığı Süperler ve Türkiye adlı bilimsel çalışması yayımlandı. Celaleddin Adlinin kızı Ümit ile evlidir.rnrnAltanın, Türkiyedeki "devlet" kavramını irdelemeyi amaçladığı Markstan Sevgilerle adlı kitabının yanında, askeri darbelerin ekonomik nedenlerini incelediği "Darbelerin Ekonomisi" ve Türkiyeden yeryüzüne bakmaya çalıştığı edebi yazılarını içeren "Matadorun Ölümü" adlı kitapları da bulunmaktadır. Altan aynı zamanda ikinci cumhuriyetçiliğin fikir babasıdır. Halen İstanbul Üniversitesi İktisat Politikaları Ana Bilim Dalı profesörüdür.

Puslu Demokrasi Sözleri ve Alıntılar

Tümünü gör
EMRE YAMAN

EMRE YAMAN

@EMRE7YAMAN
·
14 Mayıs 2016 01:55
''Bizde 39 kez trafik suçu işlemiş bir sürücü trafikten men edilmediği için hala insanları rahatlıkla öldürebiliyor. Bizde hala töre cinayeti var. Töre,yazılı hukukun olmadığı bir önceki dönem demektir. Hala yağmur yağdığında 32 kişi ölüyor. Hala kent içinde binlerce izinsiz imalathaneler var. Zonguldak'ta cesedi bulunmayan maden işçileri var.''
6 etkileşim

Puslu Demokrasi İletileri

Tümünü gör
Henüz kayıt yok