Çevirmen:
Ocak 2024
Bengü Yayınları

2023 100. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2023 00:00
Pusu, çağın hastalığı olan yalnızlık ve toplum baskısı arasında kalan kadının sıkışmışlığını konu edinen etkileyici hikâyelerden ve bir dramadan oluşur. Kadını karanlığa hapseden baskıyı, kapı deliğinden sızan ışık ve toplum arasındaki bağı açıklar. Kibrit çöpünün aydınlattığı toplumun karanlık tarafında ışıkların neden açılamadığını sorgular. Raev, "Kadın neden yalnızdır?" sorusuna kadının toplumdaki rolünü ve erkeklerin bu yalnızlıktaki etkisini göz önüne alarak cevap arar. Yalnız kadının içine düştüğü psikolojik ikilemi büyük bir ustalıkla eserlerine yansıtır.
PusuSultan Raev · Bengü Yayınları · 20243 okunma
2026 5. kitabı
Əslində, müəllifin bu əsərini yox, "Kaşaba" adlı povestini oxudum. Qeyd olunsun deyə bunu seçdim. Bir canavar haqqındadır. Çox da güclü əsər deyil, amma maraqlıdır. Təsirli səhnələri var.
PusuSultan Raev · Bengü Yayınları · 20243 okunma

Sultan RaevYazar · 1 kitap
Kırgız Devlet Üniversitesi Gazetecilik Fakültesinden 1984 yılında mezun olan RAEV, ulusal gazetelerde genel yayın yönetmenliği, Kırgız Cumhuriyeti Eğitim ve Kültür Bakan Yardımcılığı, UNESCO Millî Komisyonu Başkanlığı, Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Danışmanlığı, Kırgız Cumhuriyeti Kültür ve Enformasyon Bakanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur. TÜRKSOY Genel Sekreterliği görevi öncesinde Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Kırgızistan’ın yetiştirdiği önemli edebiyat insanlarından biri olan Sultan RAEV, devlet görevlerinin yanı sıra kariyeri boyunca sanatsal üretime devam etmiş, bugüne dek farklı dillerde basılan, tüm Türk Dünyası’nda geniş okuyucu kitlesine ulaşmış, tiyatro sahnelerinde ve televizyonlarda kendisine yer bulan pek çok eser kaleme almıştır. RAEV’in Türk Dünyası’nda sanatseverlerle buluşturulan hikâye, roman, drama ve senaryolarının yanı sıra farklı dillerde yayımlanan RAEV eserleri Asya ve Avrupa kıtasının farklı ülkelerinde büyük beğeni kazanmıştır. Kırgız Cumhuriyeti “Halk Yazarı” unvanına sahip olan Sultan RAEV, kariyeri boyunca kültürlerarası yakınlaşma ve ülkelerarası ilişkiler alanında yapmış olduğu katkılar ve ürettiği eserleriyle pek çok ülke ve uluslararası kuruluş tarafından ödüle layık görülmüştür. 1958 Kırgızistan doğumlu olan Sultan RAEV, 31 Mart 2022 tarihinde düzenlenen TÜRKSOY Daimî Konseyi Olağanüstü Toplantısı’nda, Daimî Konsey Üyelerinin oy birliği ile almış olduğu karar ile TÜRKSOY Genel Sekreteri olarak seçilmiştir. Kazakistan Cumhurbaşkanı kararıyla “Birlik” Onur Nişanına layık görülmüştür. “Kazakistan Halklar Birliği Elçisi”dir.