Qumluqdakı Qadın

Kobo Abe
208 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 8 Haziran 1962

Zamanın doğrusal akışını değiştirebilir misin?
8/10 puan verdi
Kitaplarındaki gerçeküstü ve karanlık betimlemeleri, mutsuz ruh hallerine sahip karakterleri ile Franz Kafka’ya benzetilen yazar Kobo Abe ile tanışma kitabım Kumların Kadını. Yazar 1962 yılında
Mutlaka okunmalı
Puan vermedi
Kobo Abe 1924 doğumlu Japon edebiyatının en önemli isimlerinden biri. Çok uzak olduğum Uzakdoğu edebiyatına ve özellikle Japon edebiyatına ilgim son zamanlarda arttı. Yazar tıp mezunu
Kumdan Hayat
174 syf.
Puan vermedi
Kobo Abe, Japon Edebiyatının 20. Yüzyılda dikkat çeken yazarlarından biri olarak görünüyor. Onu farklı kılan üslubu ve kurduğu atmosfer. Bu okuduğum ilk kitabıydı ve aynı zamanda en meşhur kitabı. Bu
Puan vermedi
Son zamanlarda okuduğum ve beni en çok etkileyen kitaplardan oldu Kumların Kadını. Dünya edebiyatının en sembolik kitaplarından biri aynı zamanda. Üzerine saatlerce, günlerce konuşulur. Biz de Hakan Akdoğan’ın derin okuma atölyesi kapsamında okuyup 2-3 saat sohbet ederek inceledik. Japon edebiyatının varoluşçuluk kategorisinde yer alıyor. Kobo Abe, yalnızlaşan, topluma yabancılaşan insanın toplum içindeki sıkıntılarını işlemiş eserinde. 1964 yapımı filmi de mevcut. Kitabını okuyup üzerine filmini izleyin, muazzam Tabii sürreal bir eser olduğundan başlarda ne okuyorum ben diyebilirsiniz. İzin verin anlatsın size derdini. Sonra içiniz dışınız kum olacak, enteresan rüyalar görme garantili Youtube kanalım: youtube.com/c/AyşeÜmitKar...
Kumların KadınıKobo Abe · Monokl Yayınları · 20172,524 okunma
Dipteyim, Kuyudayım, Yoksa Depresyonda mıyım?
9/10 puan verdi
ACILARINI SARINARAK, KUYUDA YAŞAMAYA GAYRET EDEN, GÜZEL İNSANLAR MERHABA! Güzel insanlar bugün sizlere ilk defa tanışmakla müşerref olduğum uzak doğu edebiyatından, özelde Japon edebiyatı ile ilgili
208 syf.
Puan vermedi
“Əməklə ucalmaq üçün onun özündən başqa vasitə yoxdur. Öz-özlüyündə işləməyin dəyəri mövcud deyil, amma işin öhdəsindən zəhmətlə gəlməyin dəyəri var... Əməyin həqiqi dəyəri onun özünüinkar qüvvəsindədir..." Salam dostlar. Ümid edirəm ki, həyatınızda hər şey yolundadır. İctimai nəqliyyatın gediş haqqının artmasıyla son anda sürpriz edən və toy-bayramlı yanvar ayını geridə qoyarkən dünən axşam bir kitabı da bitirdim. Yapon ədəbiyyatından demək olar ki, ilk dəfədir kitab oxuyuram və mövzusu maraqlı idi. Bir kişinin nadir həşərat növü üçün axtarışa çıxaraq qumlu ərazidə fırtınaya düşməsiylə başlayan kitab, insanda maraq oyadır ki, görəsən kişi düşdüyü vəziyyətdən necə çıxacaq. Son zamanlar dilimizə tərcümə olunan kitabları həqiqətən oxuduqca oxumaq istəyir. Yapon ədəbiyyatı ilə tanış olmaq istəyən oxuyucular üçün axıcı dildə yazılmış bu kitabı tövsiyyə edə bilərəm. Fevral ayının sizlər və bizlər üçün bol enerjili və mərdimazar insanlardan uzaq şəraitdə keçməsini diləyərək, kitabın mövzusuyla sizləri baş başa buraxıram. Yapon ədəbiyyatının ən böyük söz ustalarından biri olan Kobo Abenin “Qumluqdakı qadın” romanının bütün dövrlərin 100 ən yaxşı əsəri siyahısına daxil edilməsi təsadüfi deyil. Mental və cismani qütblərin münaqişəsi üzərində qurulmuş, həşərat kolleksiyası toplayan kişinin və qumluqdakı kiçik kənddə tənha yaşayan qadının kədərli tarixçəsi olan əsər oxucu qəlbinin dərinliklərinə sirayət edir, son cümlələrinədək intizarda saxlayır.
Qumluqdakı Qadın
Qumluqdakı QadınKobo Abe · Qanun Nəşriyyatı · 02,524 okunma
Her yer de kum var, kalbim serin bu gece.
192 syf.
8/10 puan verdi
Bir böcek koleksiyoncusunun deniz kenarındaki kumullarla kaplı bir köye gitmesiyle başlıyor öykümüz. Kahramanımız, köyün yaşamını tehdit eden kumlarla mücadele işinde çalışşın diye köylüler tarafından kurnaz bir yöntemle bir kadının yaşadığı eve hapsediliyor. Yaşamak ve buradan kaçmak için tek bir yol var bu da ardı arkası gelmeyen kumlarla mücadele. Evdeki kadınla gelişen duygusal yakınlık ve cinsel hayat, çeşitli firar denemeleri ve başarısızlık. Sonunda kabulleniş. Birgün çok istediği kaçış fırsatının eline geçmiş olmasına rağmen erteleyiş. İçinde onlarca metafor barındıran eserde eminim herkes başka başka şeyler bulacaktır. Keyifli okumalar.
Kumların KadınıKobo Abe · Merkez Kitap · 20082,524 okunma
192 syf.
9/10 puan verdi
Okuduğum en farklı kitaplardan biriydi Kumların kadını. Özellikle Japon Edebiyatı'nı okumayı pek tercih etmesem de konu itibari ile bir günde bitireceğiniz soluk soluğa okuyabileceğiniz bir kitap. *azıcık spoiler ;30'lu yaşlarında böcek ve kanatlı sineklere ilgi duyan bir adam kumsallarda ve kum tepelerinde bulunabilecek bir sinek için keşfe çıkar. Kum tepelerine vardığında geri dönüş için geç kaldığını görür ve bir balıkçı onu kum tepelerinde oluşmuş metrelerce derine göçmüş uçurumların içlerine yapılmış tahtadan evlerden birine indirir. Bu evler öyle bir yerdedir ki ancak halat merdivenlerle inilip çıkılır. Adam, sabah uyandığında yukarıya çıkmak için artık bir merdivenin olmadığını fark eder. Yer yer strese gireceğiniz, sıkışmışlık hissini sağlam hissedebileceğiniz bir yapıt.
Kumların KadınıKobo Abe · Merkez Kitap · 20082,524 okunma
174 syf.
9/10 puan verdi
Ba-yıl-dım !! Benim için yılın kitapları listesine girecek galiba. Kitap alegorik bir öyküden oluşuyor. Kafkaesk bir anlatım söz konusu. Çok ciddi bir şekilde Şato ve Dava kitaplarını anımsattı bana. Kapitalist düzen, birey olmanın zorluğu, bireyin yalnızlığı, toplumun baskısı üzerine okuduğum en iyi hikayelerdendi. Ayrıca o kadar yalın ve gerçekçi bir anlatımı var ki kitabı okurken benim de ağzıma burnuma kum doldu, sıcaktan, nemden bunaldım hatta azıcık anksiyetem tetiklendi. Öyle bir kitap ki bu hem üzerinde uzun uzun konuşmak istiyorsunuz hem de söyleyecek çok bir şey bulamıyorsunuz. Bir alıntıyla bitireyim; “ Yalnızlık, bir hayalin peşinden koşup doyurulamayan arzular demekti. “ Kesinlikle öneririm. Not : 1960larda bile Japonya’da deniz kumunun inşaatlarda kullanılması yasakmış. Depremle böyle böyle başa çıkabiliyor bu insanlar işte.
Nasıl bir şeysin sen???
9/10 puan verdi
1924 yılında Tokyo'da dünyaya gelen Kobo asıl mesleği doktorlugu bırakıp edebiyata ,yazarlığa soyunmustur . "Kumların Kadını" kitabı ile ün salmış benimde keşfettiğim bir yazar oldu ,ayni zamanda filmi de varmış ona da bakmayı düşünüyorum kitabı böyleyse filmini düşünemiyorum gerçekten (müthiş) Entomolog (böcek bilimci )bir adam iş yerinden hiç türü görülmemiş ,bugüne kadar keşfedilmemiş bir böcek türü bulmak için izin almaktadır. Öyle bir araştırma yapmak ister ki bulunan böceğe kendi ismini vermek gibi bir hayali vardır. Başarıyı kim ödüllendirmek istemez ki? .Böcek arayışlarına giren bqs kahraman hiç bilmediği köyde bir gece konaklamak ister ve yanına gelen köylüler ona yardım eder (artık onun için yapılan yardim mi yoksa zulüm mü orası düşündürücü) Yalnız yaşayan bir kadının yanına konaklaması için yerleştirilir ve hiç bitmeyen bir hikaye böylece başlamış olur. Düşünsenize yedi yıl boyunca sizden haber alınmıyor; her şeyden habersiz bir araştırma yaparak kum çukurunda hapsolmus bir hayata başlıyorsunuz. Ne kadar dehşet verici değil mi ? Koskoca yedi yıl ....Kaçmak anlamsız düşünmek için çok zaman var delirmek bedava. Yazarın uslubu öyle güzel ki kum tanelerinin o yakıcı durumunu hissettim diyebilirim bi anda ayağınız kuma girip dengenizi kaybedebilir diğer yanda terleyebiliyorsunuz .Betimlemeler harika .Japon edebiyati ile ilk kitabım ve sevdim umarım diğer kitaplardan da ayni hissi alabilirim .Mart güzel başladı benim için :::)) Keyifli okumalar P.su

Kobo Abe
Kobo AbeYazar · 6 kitap
İlk şiirlerini 1947,ilk romanını ise 1948 yılında yayımlattı. Türkçeye çevrilen iki eserinden birisi olan Kumların Kadını adlı romanı ile uluslararası ün kazandı. Bu romanı Japonya'nın saygın edebiyat ödüllerinden Yomiuru Ödülü'nü, romanın uyarlandığı sinema filmi Cannes Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü'nü aldı. Ayrıca üç romanı daha sinemaya uyarlandı. On dört romanı, sekiz öykü denemesi, on yedi oyunu ve bir şiir derlemesi vardır. Modern toplumdaki bireyin bunalımını konu edinen yazarın eserleri Beckett, Kafka ve Sartre ile kıyaslanmıştır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.