Refik Durbaş
Okunma
Beğeni
1.445
Görüntülenme
Ne İş Yaparsan Yap, Hayat Paradır Fıçı'ya Ne Oldu? Baylan, Seksen Yaşında Süreyya'nın Cemal'i Yeniden Doğuşun Sevinci Pera'nın Romantik Işıldağı: Rejans Yakup 20 Yaşında Ressam Clement ile Bir Gece Rakı Edep ile İçilir Akbal'ın Sefertası Muhabbet Olmazsa, Mutluluk Neye Yarar? Tekel, Zam Şansını Kaçırmadı Rakı Muhabbeti Bitmez Bir Şişe Rakıya Bir Yazı Asafça'nın Şiiri Şiirden Ne Anlaşılır? Rakı Ne ile İçilir? Ledünniyat Pulsuz Tavla Sis: Anayurdu Anıların Kim Anladı Levent Atalay'ı? Cemil Abi Kaç Yaz Çocuktu O Resimcioğlu Bir Ressam Kozanlı Âşık Önder BOZOK Karınca Ezmez idi Ecelin Eli Çabuktur …Ve daha niceleri
296 sayfa

296 syf.
9/10 puan verdi
Edebiyatın içkisever tayfası hakkında küçük küçük anektotlar paylaşmış Refik Durbaş. Bunların arasında Neyzen Teyfik, Asaf Halet Çelebi, Oktay Akbal, İlhami Bekir, Şair Eşref, Ahmet Rasim, Yahya Kemal gibi edebiyatçılar şiirleri ve içki masası anılarla Durbaş'ın kitabında anılanlardan. Okuması zevkli, hoş, eğlendirici bir kitap olmuş. Kitapta altmışların Beyoğlusu, o zamanların adabı, mekanları da çok güzel anlatılıyor. O zamanı yaşayanları tekrar o zamanlara götürebilir.
Rakı ile Edebiyat MuhabbetiRefik Durbaş · Heyamola Yayınları · 200713 okunma
296 syf.
Puan vermedi
Kitabı bana kitap dostu, kitap okutmaya gönül vermiş değerli yazar #OğuzhanSaygılı, #KitapŞuuru Kitap Kampanyasından gönderdi. Teşekkürler, başarıları daim olsun. Kitabımız; 1- Rakı, Meyhanede
Rakı ile Edebiyat MuhabbetiRefik Durbaş · Heyamola Yayınları · 200713 okunma

Refik Durbaş
Refik DurbaşYazar · 79 kitap
10 Şubat 1944'te Erzurum Pasinler'de doğdu. Liseyi İzmir'de bitirdi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ndeki öğrenimini yarıda bıraktı. Gazeteciliğe 1967'de Yeni İstanbul gazetesinde başladı, yirmi yıl Cumhuriyet gazetesinde çalıştıktan sonra 1992'de emekli oldu. Ardından Sabah gazetesinde kitap ve sanat sayfaları hazırladı. Yeni Yüzyıl gazetesinin kuruluşunda görev alarak kültür-sanat bölümünü yönetti. Yeni Yüzyıl ve Ateş gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Sabah gazetesinde iki yıla yakın "Sabah Posta Kutusu" köşesini yönetti. İkinci Yeni esintisi ile başladığı şiir anlayışı, zaman içinde daha toplumsal meselelere doğru yöneldi. Kendine özgü dili ve benzetmeleriyle, baştan beri tavrını ve varlığını keskinleştiren, anlam kadar biçime de önem veren şiirler yazdı. Çarşıların, işçi kızların, pazar yerlerinin, çay evlerinin dünyasını yansıtan şair olarak tanındı. Şiirinde günlük konuşma dili içine ustaca serpiştirilmiş eski sözcükler de kullandı. 1 Aralık 2018 tarihinde akciğer kanseri tedavisi gören ve diyaliz hastası olan Durbaş, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine Medeniyet Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakıma alındıktan sonra hayatını kaybetti. 2 Aralık 2018 tarihinde Ümraniye Hekimbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.