Hüseyin Okur
Allah [celle celalühü], mekânlar içinde mukaddes mekânlar; zamanlar içinde mukaddes zamanlar yaratmıştır. İşte o mukaddes zamanlardan biri de üç aylar diye bilinen recep, şaban ve ramazan aylarıdır. Üç aylar, her daim Rahmân ve Rahîm sıfatları ile tecelli eden Rabbimiz'in, manevi kirliliklerden arınmamız için bizlere sunduğu manevi ziyafet sofrasıdır. Bu aylarda bütün bir yılın muhasebesini yapar, kendimizi yenileriz. Bu kitabımızda yazarımız Hüseyin Okur üç ayların faziletini, üç aylarda yapabileceğimiz özel ibadetleri özlü bir şekilde açıklıyor. Kitapta Recep ayının fazileti bu ayın içinde bulunan Rgaib ve Miraç kandilleriyle birlikte anılıyor. Şaban ayının fazileti de aynı şekilde Berat kandiliyle beraber değerlendiriliyor. Ramazan ayı bölümünde de Kadir gecesine ve itikâf ibadetine özellikle değiniliyor. Eserin son bölümlerinde fıtır sadakasından, bayramın öneminden, tesbih namazından ve kaza namazından bahsediliyor. (Tanıtım Bülteninden)
Türler:
Kitabın Konusu:
96 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1 Aralık 2005

96 syf.
8/10 puan verdi
Güzel, öz ve dokunaklı anlatımıyla bilgi sahibi de ediyor, ibadet ehli de. Emeği geçen yazara ve diğer tüm güzel insanlara teşekkürler. * zamanın değeri, üç ayların önemi gibi soruların cevabı özetle sunuluyor. * Yayınevinin kağıt kalitesi, yazı boyutu vs. De güzel ve okunmasını biraz daha zevkli kılıyor. Keyifli okumalar.
Recep Şaban Ramazan - Müminlerin Baharı
Recep Şaban Ramazan - Müminlerin BaharıHüseyin Okur · Semerkand Yayınları · 201076 okunma
Üç ayların fazileti...
72 syf.
10/10 puan verdi
Hazır üç aylar geliyorken üç aylar hakkında bilgi edinmek için okunacak müthiş bir mini kitap. Cep kitabı boyutunda az sayfalı ama zengin içerikli bir kitap. Üç aylar geliyorken ne yapmalıyım nasıl karşılamalıyım derken tesadüfen evimizin kitaplığında bulduğum bir kitabın beni böyle güzel bilgilerle donatacağını tahmin etmezdim. Ablamın yıllar önce almış olduğu , kitaplığımızda sayfalarının sararmaya yüz tuttuğu bu kitabı gün yüzüne çıkarıp hakkını verdiğim için ayrı mutluyum. Kitap mübarek gün ve gecelerin neler olduğunu ve o günleri nasıl geçireceğimizi anlatıyor. Farz namazlar dışında kılınabilecek ve Efendimizin tavsiye ettiği namazlardan bahsediyor. İki kez okudum, neredeyse her yerin altını çizdim diyebilirim. Bilmediğim ne kadar çok şey varmış dedim.Aslında bu mübarek gün ve geceler bizim için ne kadar kıymetliymiş ve ben bu zamana kadar ne kadarda boş geçirmişim. Allah önümüzdeki yılda gelecek tüm bu özel günleri hakkını vererek geçirmeyi nasip etsin...
Mübarek Gün ve Gecelerde İbadetlerimiz
Mübarek Gün ve Gecelerde İbadetlerimizHüseyin Okur · Haceğan Yayınları · 200576 okunma
96 syf.
Puan vermedi
Üç aylar hakkında kısa ama onemli bilgiler içeren, içerisindeki özel gün ve gecelere değinen bir kitap. Kısa sürede faydalı bilgiler edinmek isteyenler için tavsiye edilir.

Hüseyin Okur
Hüseyin OkurYazar · 26 kitap
1978 yılında Ankara’nın Çamlıdere ilçesinde doğan yazar, hafızlığın ardından dini ilimler alanında aldığı özel derslerle eğitim hayatına devam eder. Üsküdar İmam Hatip Lisesi ve Anadolu Üniversitesi İlahiyat Programı’nı tamamlar. Semerkand Araştırma Merkezi’nde çalışmalarına devam eden yazarın daha önce yayınlanmış tercüme eserleri ise şöyle: Yöneticilere Altın Öğütler (Gazali), Gençliğe Öğütler (Gazali), Ölüm ve Sonrası (Gazali), Ahiret Hayatı (Gazali), Onu Böyle Sevdiler (Kandehlevi), Onun Güzel Ahlakı (Kandehlevi). Evli ve bir çocuk babası olan yazar İstanbul’da yaşıyor.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.