Refah Devletinden Sonra

Kolektif

Refah Devletinden Sonra Sözleri ve Alıntıları

Refah Devletinden Sonra sözleri ve alıntılarını, Refah Devletinden Sonra kitap alıntılarını, Refah Devletinden Sonra en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İnsanların kendi refahını düşünme hakkını gasp eden devlet, vatandaşları birer müşteriye, kula, deneğe, eziğe dönüştürür.
Fakirliğin sebebi yoktur. Zenginliğin sebebi vardır.
Sayfa 133Kitabı okudu
Reklam
Harcama yapmak politikacılar arasında yaygındır çünkü kısa vadede oy satın almaktadır. Ancak nihayetinde, uzun vadede hepimizin sonunu getirecektir.
Refah devletinin balıkçılıkla ortak bir yanı vardır. Diyelim ki kimse göldeki balıkların sahibi veya Sorumlusu değil. Ama herkes yakalayabildiği ve golden çıkarabildiği balıkların tümüne sahip olacak. Bu durumda herkes en çok balığı yakalamaya çalışır. Her biri de bunu “Eğer ben yakalamazsam başkası yakalayacaktır” diyerek gerekçelendirir. Buna ortak malın trajedisi denir.
Liber Plus Yayınları, çev. Berkay TartıcıKitabı okudu
Klasik liberal bir devlet kendisini, içerisinde insanların kendi sağlıklarını ve refahlarını güvence altına almakta özgür oldukları barış ortamını yaratmakla sınırlar. Refah devletleri ise aksine, insanların refahını temin etme sorumluluğunu da üstlenirler.
...refah devletleri genellikle gönüllü topluluklar tarafından yaratılan kuruluşlar ve düzenlemeleri kendi tekeline geçirmiş ve bu politikaların ekmeğini bir güzel yemiştir. Refah kuruluşlarına baktığımızdaysa, refah devleti tarafından tasfiye edilmelerinden önce gönüllü kuruluşların insanların problemlerini çözme (ekonomik sıkıntılardan tutun, talihsiz durumlarda sağlık güvencesi ihtiyacına kadar her türlü probleme dostça bir el uzatmaktaydı bu kuruluşlar) konusunda inanılmaz başarılı olduğunu görmekteyiz.
Reklam
Harcama yapmak politikacılar arasında yaygındır çünkü kısa vadede oy satın almaktadır. Ancak nihayetinde, uzun vadede hepimizin sonunu getirecektir. Ama en azından iktidardakilere bir şey olmaz. Seçmenler arasında da yaygındır çünkü devletten sağladıkları faydaları birer talih kuşu gibi görürler. Paranın kendi ceplerinden çıktığını değil devletten veya en azından başkasının cebinden geldiğini düşünürler.
Refah harcamalarının sorumluluğu gitgide hükümetten alınıp sivil toplum kuruluşlarına, karşılıklı yardımlaşma organizasyonlarına ve hayırsever kurumlara bırakılmalıdır. Karşılıklı yardımlaşma organizasyonları ve hayırseverlik kuruluşları insanların talihsizliklerini aşmalarına, meslek edinmelerine ve fakirlikten kurtulmalarına sebep olmuştur. Modern refah devletinin yarattığı en büyük trajedilerden biri bu tarzdan organizasyonların kapatılıp yerini devletin almasıdır. Refah devletinin, vatandaşların ihtiyacını karşılamaktaki başarısı ya da başarısızlığı tartışılabilir. Tartışılmaz derecede bir olgu haline gelen şey ise, refah devletinin artık aşırı masraflı hale gelmesidir. Gelecek nesillere borç bırakmamak için artık yeni alternatifler aramanın zamanı gelmiştir. Neyse ki toplumumuzdaki ezilenleri koruyup kollamakta devletten çok daha başarılı olan gönüllü organizasyonlarımız da bulunmaktadır.
Sayfa 118Kitabı okudu
42 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.