Gerçeğin Güzel Huyu

Profil Kitap

Rumi
·296 syf.·
2025 347. kitabı
Yazarın kitaplarından üslubuna hakimim. Yakaza hariç(belki ilk romanı olduğundan ya da o ara ruh halime hitap etmemiş de olabilir) hepsini de çok beğendiğimi söylemeliyim . Bu sefer ki kahraman adından da anlaşılacağı gibi Mevlana hazretleri idi ama tüm hayatını parçalar halinde , babası Bahaeddin Veled'den başlayarak kendi vefatına kadar süregelen hem tarihi hem manevi olaylara değinerek müthiş bir kompozisyon oluşturarak anlatmış . Ney çok buyuk bir yer kaplıyor kitapta , dolayısıyla müzik de . Bu kadar derin araştırma yapmak icin epey zaman harcamış olmalı çünkü Mevlana' nin hayatına dokunduğu bir kısım insanların geçmişleri soy bağları dahil tahlil etmiş , onları konuşturarak mesnevi ile değişen hayatlarını , yabancı olmalarına rağmen nasıl Konya'ya akın ettiklerini yine onların ağzından anlatmış . Kendi kültürümüze bu kadar yabancı kalmak , dibimizdeki altından haberdar olmayıp taşa çakıla takılıyor olmak içimi sızlatmadı desem yalan. Mevleviligi merak ediyordum , şimdi daha da merak ediyorum .
Duygu ve Düşünce
RumiSadık Yalsızuçanlar · Profil Kitap · 202418 okunma
2025 2. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2025 02:28
Hayatımda okuduğum en gereksiz en kötü kitaplardan biri Daldan dala atlıyor saçma şeyler oluyor Bir kız birine aşık oluyor sonra hasta oluyor ölüyor falan ne gerek var şimdi yani kızı aşık oldu diye mi cezalandırdın ey muhafazakar kardeş E erkek gitti evlendi sanki hiç yaşanmamış gibi ayrıca Rumi diye kitapta iki kişinin öpüşmesi falan ne alaka yani İyi ki kendim okudum önce kızıma okutmadım İslami kitap bir şey yoktur demedim yani hikayeye de hizmet etse bir şey demeyeceğim ya neyse
RumiSadık Yalsızuçanlar · Profil Kitap · 202418 okunma

Sadık YalsızuçanlarYazar · 113 kitap
Sadık Yalsızuçanlar (d. 1962, Malatya), roman ve öykü yazarı, TRT Ankara Televizyonu'nda yapımcı. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Türkoloji Bölümünü bitirdi (1983). Bir süre yayıncılık ve öğretmenlik yaptı. Halen TRT Ankara Televizyonu’nda yapımcı olarak çalışıyor. Şehirleri Süsleyen Yolcu ve Rüya Sineması’yla TYB öykü ve deneme ödülünü, Ozanın Kopuzu Aşığın Sazı ve Kırkambar belgeselleriyle TMKV ve TYB tv program ödüllerini kazandı.