Bu seriye çok çocuksu bir şekilde bağlandığım için 21. yaşımda 4. kere okudum. Serinin en iyi yanı kesinlikle yan karakterler, yarısından fazlası bu noktaya gelirken ölse de okuduğum en güçlü kadın karakterlerden ikisine sahip. Kısrak ve Casius'un benim için yeri bambaşka, özellikle Cassius. Roque... Uluyanlar zaten başlı başına bambaşka bir olay. İlk okurken çok göze batmasa da kurguda bazı yerler başka kitaplardan alınmış gibi duruyor, serinin kötü yanlarından biri de bu. Fakat en kötü yanı tabii ki ana karakter. Bu yorumu bu kadar yanlı yapmamın nedeni dördüncü kitap olabilir, fakat üç kitapta da "tanrıvari" güçlü karakteri görmek beni çok sıktı. Bu tanrıvari karakter olayı sadece Kvothe'ye yakışıyor gibi.. 4. tekrarımdan sonra profesyonel yorumum, ikinci ve üçüncü kitapta yaşayabileceğiniz şaşkınlık ve üçüncü kitabın son yüz sayfasını okurken alacağınız hazzı göz önünde bulundurursam bu tarz kitaplarda mutlaka okunması gereken, hatta tarzının en iyisi sayabileceğim bir isyan serisi.
Kückkk bir dipnot: pegasus yayınlarından nefret ediyorum