Beni tanımak mı istiyorsun, o zaman sana gerçekten kim olduğumu göstereyim. Ben kafasının içinde binlerce düşünce olan ama her düşünceyi ardı arkasına bağlayabilen bir insanım. Benim düşüncelerim hep tutarlı ama mizacım biraz farklıdır. Düşündüklerimle, yaptıklarım arasındaki fark, bir türlü karar veremiyor olmaktandır.
Yağmurlu bir İstanbul gününde yapılacak en güzel şey vakit buldukça okumaktadır. İki gün arayla cümlelerinin içerisinde kaybolduğumuz #MertDurmazer’den #SadeceKöpeklerFarkında kitabını okuduk. Etkisinden bir süre çıkamacağımızı itiraf etmek isteriz.
Günümüzün yaşanan olaylarını farklı karakterler gözünden gün ışığına çıkaran roman, doğru ve yanlış bildiğimiz tüm düşünce, duygu, durumları sorgular nitelikte. Karakterlerin bir adımını, diğer adımlarına bağlarken içlerinde neleri muhakeme ettiklerini ve hayata nasıl yansıttıklarını gözlemliyoruz.
Peki, biz olsak ne yapardık? Hangi karakteri kendimize daha yakın, hangisini hayatımızda olmasını istemediğimiz insanlarla bağdaştırıyoruz? Peki ya ‘vicdanımız’? Ne zaman rahat ya da ne zaman en derin sorgularda? Tüm detayları bilebilmek için aklımızdaki masaya yatırıp irdelemek gerek.
Çiçeksiz bir bahçenin ekilmiş ilk tohumları olmaya ne dersiniz? O zaman seçiminiz doğru, sayfaları çevirmeye başlayın.
Sadece Köpekler Farkında Mert Durmazer