Çanakkale`nin Kadın Kahramanı

Safiye Hüseyin

İsmail Bilgin
Tarihin en kanlı savaşlarından birinde, Çanakkale’de kahraman askerlerimizin yanında görev yapan bir Türk kadını, ilk Türk Hemşiresi Safiye Hüseyin.  Bu memleketin evlâtları, vatan için hiç sakınmadan en onulmaz yaraları alırken, onlara var gücüyle destek olan bir kadın kahraman doğuyor; Safiye Hüseyin… Gözlerini kırpmadan cepheye koşan kahraman Mehmetlere, Bekivuşlara cephe gerisinde destek olan yüce gönüllü kadınlarımızdan biri. Bir an bile tereddüt etmeden vatan uğruna toprağa düşmeyi göze alan, vazifelerini yerine getirmeyi her şeyden aziz bilen cengâverlerin, yaralı yiğitlerin özlediği anne şefkati Safiye Hüseyin’in inanç dolu yüreğinde cisimleşiyor.  “Besim Ömer Paşam, yiğitlerimizin yarasını sarmak gibi bir ulvi görevi yerine getirme saadetini tecrübe etmeme izin veriniz. İyileştirdiğim her yara benim için küçük bir madalya olacak… Bu hizmete koşarken hiçbir ödül beklemediğimi açık ve kesin bir dille ifade etmek isterim. Görevimiz efendim... Görevden de hangi şartlar altında olursa olsun kaçmam. Kaçamam. Canlarını sakınmayan bunca yiğidin yarasını sarmak için gitmekten ben neden imtina edeyim? Yolumuzda denizaltılar olsa bile. Ne fark eder? Ne gam ki Besim Ömer Paşam?.. Şunu iyi biliniz Paşam, içime doğmaktadır ki, Rabbim bizi bu görevimizin aciliyetinden, öneminden dolayı inşallah koruyacak ve esirgeyecektir. Gözetecektir. Oraya sağ salim gideceğiz ve yaralılarımızı alıp İstanbul’a yine sağ salim döneceğiz…”
Kitabın Konusu:
240 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 2008
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

240 syf.
10/10 puan verdi
·
3 günde okudu
“Sevda, bir barut kadar yakıcı, bir yara kadar acı verici, hedefini arayan bir mermi kadar sabırsız yaparmış insanı.” Tarihin en kanlı savaşlarından birinde, Çanakkale’de kahraman askerlerimizin yanında görev yapan bir Türk kadını, ilk Türk Hemşiresi Safiye Hüseyin… Türk tarihinin en önemli savaşlarından biri olan Çanakkale’nin neredeyse bütünüyle gözden uzak kalmış kadın kahramanlarından Safiye Hüseyin’in hikâyesi bu romanda anlatılmıştır. Çanakkale’ye Gidenlerin -Gerçek Efsanelerin Öyküsü-
Safiye Hüseyin
Safiye Hüseyinİsmail Bilgin · Timaş Yayınları · 2020163 okunma
234 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
18 günde okudu
Tarihin en kanlı savaşlarında birinde , Çanakkale'de kahraman askerlerimizin yanında görev yapan bir Türk kadını , İlk Türk hemşiresi Safiye Hüseyin... Bu memleket evlatları , vatan için hiç sakınmadan en onulmaz yaraları alırken , onlara var gücüyle destek olan bir kadın kahraman doğuyor ; Safiye Hüseyin... Gözlerini kırpmadan cepheye koşan kahraman Mehmetlere , Bekir Çavuşlara cephe gerisinde destek olan yüce gönüllü kadınlarımızdan biri.. Bir an bile tereddüt etmeden vatan uğruna toprağa düsmeyi göze alan, vazifelerini yerine getirmeyi her şeyden aziz bilen cengâverlerin , yaralı yiğitlerin ozlediği anne şefkati Safiye Hüseyin'in inanç dolu yureğinde cisimleşiyor. " Besim Ömer Paşam , yiğitlerin yarasını sarmak gibi bir ulvi görevi yerine getirme saadetini tecrübe etmeme izin veriniz.İyilestirdiğim her yara benim için küçük bir madalya olacak...Bu hizmete koşarken hiçbir ödül beklemediğimi açık ve kesin bir dille ifade etmek isterim.Görevimiz efendim...Görevden de hangi şartlar altında olursa olsun kaçmam. Kaçamam. Canlarını sakınmayan bunca yiğidin yarasını sarmak icin gitmekten ben neden imtina edeyim? Yolumuzda denizaltılar olsa bile... Ne fark eder.?"
Safiye Hüseyin
Safiye Hüseyinİsmail Bilgin · Timaş Yayınları · 2020163 okunma

Yazar Hakkında

İsmail Bilgin
İsmail BilginYazar · 150 kitap
1964 yılında Gelibolu'nun Evreşe bucağında doğdu. İlk ve ortaokulu Evreşe'de, liseyi Gelibolu'da bitirdi ve İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümünü kazandı. Fakülteye devam ederken, iki sene süreyle Türkiye Çocuk dergisinde çalıştı. Daha sonra, mezun olduğu üniversiteye asistan olarak girdi. 1993 yılında yüksek lisansını, 1999 yılında doktorasını tamamlayarak jeoloji doktoru unvanını aldı. 2000 yılında, akademik hayatını sürdürdüğü İstanbul Üniversitesi'nden ayrıldı. Hâlen bir kamu kurumunda jeoloji mühendisi olarak çalışmaktadır. Yayınlanmış makaleleri bulunan yazarın, edebî faaliyetlerinin yanı sıra bilimsel çalışmaları da sürmektedir. Küçüklüğünden beri okuma yazmaya karşı büyük tutkusu olan yazar, 2000'de Ömer Seyfettin Hikâye yarışmasında İstanbul Depremi’ni anlattığı “Ne Oluyor Dendiği Zaman” adlı hikâyesi ile birinci oldu. Bu tarihten itibaren artan bir gayretle yazı hayatını sürdüren İsmail Bilgin, 2014'te Eskader tarafından tarih dalında "Kut’ül Amare" romanıyla; 2015'te de Yazarlar Birliği tarafından tarihî roman dalında ilk defa verilen büyük ödüle Çanakkale Romanları/Araştırmaları sebebiyle layık görüldü. Daha çok yakın tarih konularını, özellikle de 1. Dünya Savaşı dönemini ele alan eserlerle çocuklarda tarih bilincinin oluşmasına katkıda bulunmak için tarihî hikâyeler ve gençlik romanları yazdı ve yazmaya devam ediyor.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.