Sahih-i Buhari Muhtasarı (3 Cilt Takım)

İmam Buhari
"Sözün en hayırlısı, Allahın kitabıdır.Yolların en doğrusu da, Muhammediin yoludur.İşlerin en kötüsü, sonradan çıkarılanlarıdır" (Müslim Cuma 43 (867); Nesai, İydeyn 22; İbn Mace, Mukadd,me 7(45); Ahmed b. Hanbel, Müsned, 3/319, 338, 371)rnrnFesahat ve belagat yönünden tüm incelikleri en üst seviyede ihtiva ettiği, ya pek açık şekilde veya işaret yoluyla her şeyi açıkladığı için sözlerin en güzeli, en hayırlısı ve en doğrusu Allahın kelamı, Kurân-ı Kerimdir.rnrnVerdiği haberler ve işaret ettiği gerçeklerin doğruluğu açısından en doğru (=asdak) (Nahl: 16/87); koyduğu kaidelerle inananların dünya ve ahiret hayatları ve iki cihan mutluluklarını temin bakımından en hayırlı(hayr) olan Allah kelamı, söyleyiş olarak edebi açıdan da en güzeldir.Öylesine güzel ve farklıdır ki, bu konu da bir hadis-i şerifte şöyle buyurulmuştur:"Allah kelamının öteki sözlere üstünlüğü gibidir" (Tirmizi, Sevabul Kuran 25; Darimi, fezallul Kuran 6)rn(Arka Kapak)
Türler:
1901 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1940
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Muhtasarı Tecrid-i Sarih - Buhârî
1216 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
117 günde okudu
Belirli zaman dilimlerinde tekrar tekrar okunması gereken eserlerden. El-Camiu's-Sahih eserinin tekrarlanan hadisleri çıkarılarak İmam ez-Zebidi tarafından kaleme alınan et-Tecridu's-Sarih eserinin Türkçe olarak çevirisidir.
Sahih-i Buhari
Sahih-i Buhariİmam Buhari · Hüner Yayınevi · 2014597 okunma
%21 (416/1901)
·
Puan vermedi
Sadece NAMAZ kısmını okudum. O yüzden de puanlama yapmadım. [Salat Kitabı(7.bölüm)den Zekat Kitabı(25.bölüm)e kadar olan hadisleri inceledim.]kitapta "namazın ne olduğu" nasıl kılındığı anlatılmıyor, 'Hadisler olmadan nasıl namaz kılacağız' deniliyor, ancak burdaki hadislerle de kılınamıyor, kitapta namazla ilgili bütün kurallar var,ayrıntılar var( Güneş tutulması durumunda namazın kılınmasına kadar) namazın tanımı yok, anlatımı yok. Aklınızda kalması zor birçok ayrıntı var. Bir kişinin bile Peygambere "Namaz nedir, bize anlat" şeklinde kurduğu bir cümle bulunmamakta. "Ben Peygamber-(S)'i işte böyle namaz kılarken gördüm" Benzeri cümleler var ki bunlardan peygamberin ağzından çıkan cümleler dahi değil. Bilemiyorum.Belki diğer hadis kitaplarında vardır :)) Hayatında "Namaz" kelimesini duymamış hakkında bir fikri olmayan birinin buradan namaz öğrenmesi imkansız görünüyor. Bu dini ritüelin UYGULAMALI olarak günümüze geldiği kanaatindeyim, Kuran'da namazın diğer bazı peygamberler tarafından kılındığını da akla getirirsek. Müşriklerin içine şirk karışmış da olsa namazı bildikleri, Kuran'ın namazı bilen bir topluluğa indirildiğini düşünmekteyim. Önyargılı olmamak adına en güvenilir kabul edilen kitaba başvurayım dedim ancak bu kitapta bile olmayan bir şey nasıl savunuluyor anlamış değilim.
Sahih-i Buhari Muhtasarı (3 Cilt Takım)
Sahih-i Buhari Muhtasarı (3 Cilt Takım)İmam Buhari · Saadet Yayınevi · 2008597 okunma
Hadis
1216 syf.
·
Puan vermedi
Sahih-i Buhari sünni ulemanın tabiri ile "Kurandan sonraki en muteber" kitaptır. Buhari hiçbir mezhebe bağlı olmayan kendi içtihatlarına göre amel eden bir muhaddistir. Ehli Sünnet ulema kendisine çokça önem ve kıymet vermektedir. Şia ulema ise onun hadislerinin çokça hatalar barındırdığından, taraflı olduğundan söz eder ve bu sözlerine delil olarak Hakim Nişaburi'nin birçok yazısında yazdığı şu cümlelerden delil getirir. "Bunlar Buhari ve Müslim'in sahih şartlarına uymasına rağmen nakletmemişlerdir." bu hadisler genelde İmam Ali b. Ebu Talib hakkında olduğundan Şia ulema bu kitaba ve yazara mesafeli yaklaşır. Bu bir tercüme ve şerhdir yazarı Zeynü'd-din Ahmed b. Ahmed b. Abdi'l-latifi'z-Zebidi'dir.
Sahih-i Buhari Muhtasari Tecrid-i Sarih Tercemesi ve Şerhi (3.Cilt)
Sahih-i Buhari Muhtasari Tecrid-i Sarih Tercemesi ve Şerhi (3.Cilt)İmam Buhari · Hüner Yayınevi · 2017597 okunma
1901 syf.
·
Puan vermedi
kitabı beğendim. Yinede zayıf hadis içeriyor nadiren. İmam buhari daha 7 yaşındayken bin hadis ezberlemiş. kendisinden Allah razı olsun ('' İmam olarak anılan Buhârî, İslâm dininin en büyük muhaddisi sayılır. İslâm Peygamberi'nin vefatından 178 yıl sonra Dünya'ya gelen Buhârî, hadisleri halk içinden duyduğu ve kendi araştırmaları ile kaydetmiştir.'')
Sahih-i Buhari Muhtasarı (3 Cilt Takım)
Sahih-i Buhari Muhtasarı (3 Cilt Takım)İmam Buhari · Saadet Yayınevi · 2008597 okunma
·
Puan vermedi
Camii türünde eser olup 600000 hadisten seçilerek derlenen kitaptır. Camii türü eserler 8 ana kitaptan(iman, ahkam, zühd, adab, tefsir, tarih-siyer-cihad, menakıb, fiten, melahim) oluşup dinin bütün konularını oluşturmaktadırlar. Buhari(ö. 256) butarzda yazılan elimize tam ulaşam eserlerdendir. Bab başlıklarında sened zikretmemiştir. 97 kitap, 3730 bab, 9082 hadis içermektedir. Vahy ile başlar tevhid ile biter.
Sahih-i Buhari Muhtasarı (3 Cilt Takım)
Sahih-i Buhari Muhtasarı (3 Cilt Takım)İmam Buhari · Saadet Yayınevi · 2008597 okunma
1901 syf.
·
Puan vermedi
bu yayını okumadım ama benim okuduğum 2 cilt 2600 küsur sayfa idi. benim bu kitabı okumamin sebebi kafamdaki soru işaretleri. dini ve o öğretileri anlatan peygamberi gerçekten tanımanın, öğrenmenin, yani kafadaki soru işaretlerini gidermenin bir yolu olmalı. bu soru işaretlerini gideremediğimizden insanlar olarak akide bütünümüzü yok edip, modern dünyanın materyalist ve seküler düşünce yapısına uyduruyoruz kendimizi. kendimize yeni ideologlar ve önderler yaratıyoruz. müslümanız diyen yığınlar olmak yerine, dini samimiyetle ve sorgulamalarla öğrenmek gerekiyor. bu da bizzat kaynağından kimi yerde ağlatan, kimi yerde vay be dedirten bir kitap. bu kitap bir ayet olsa idi, "ey iman edenler.. iman edin!" olurdu bence.
Sahih-i Buhari Muhtasarı (3 Cilt Takım)
Sahih-i Buhari Muhtasarı (3 Cilt Takım)İmam Buhari · Saadet Yayınevi · 2008597 okunma
65003 syf.
10/10 puan verdi
İmam hatip’de okuduğum yıllar da Hadis dersi hocalarımızın bize ev ödevi verdiği zaman kullanmamız gereken Kaynak kitap olarak gösterdiler. O dönem de hem lise hem de üniversite yılların da faydasını fazlasıyla gördüm...
Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercümesi ve Şerhi (13 Cilt Takım)
Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercümesi ve Şerhi (13 Cilt Takım)İmam Buhari · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 1981597 okunma
Buhârî'nin Sahîh'i ve Hadise Dair
1097 syf.
8/10 puan verdi
Hicri 194-256 (m. 810-870) yılları arasında yaşayan Muhammed ibn İsmail el-Buhârî, hadis tedvini, rical ve hadis tenkidi noktasında sünni ulema nazarında zirve ve üstad kabul edilir. 1- Kitabın Adı
Sahih-i Buhari
Sahih-i Buhariİmam Buhari · Hüner Yayınevi · 2014597 okunma
Hadis
·
Puan vermedi
2016 yılında 2 cildi 20 TL ye almıştım ki güncel fiyatı görünce kalbim kırıldı bir miktar. İlk cildini 2021 Aralık ayında bitirdim. Ciltli kitapları az az sindire sindire okuma taraftarıyım. Çok beğenerek ve istifade ederek okudum ilk cildi. Sadece hadisler verilip geçilmemiş hangi olay üzerine söylendiği güzel şekilde açıklanmış. Tavsiye edilir.
Sahih-i Buhari
Sahih-i Buhariİmam Buhari · Hüner Yayınevi · 2014597 okunma
%34 (551/1589)
10/10 puan verdi
Bulaşıcı hastalıklardan, salgınlardan, belalardan, afetlerden vb kurtulmak için Sahihi Buhari Hatmi Şerifi yapılması tavsiye ediliyor birçok ulema tarafından. Aynı rivayet Sahihi Müslim için geçerli değildir mesela. Buhari Şerifin hususiyeti vardır. Buna binaen pandemi döneminde Buhari hatimleri yapmıştık biz. Allah bereketlerinin devamını ilhak eylesin.
Sahihi Buhari Arapça Tek Cilt (Muhtasar)
Sahihi Buhari Arapça Tek Cilt (Muhtasar)İmam Buhari · Daru’l Nuhas · 0597 okunma

Yazar Hakkında

İmam Buhari
İmam BuhariYazar · 42 kitap
Buhârî ya da tam künyesiyle Ebû Abdillâh Muhammed bin İsmâîl bin İbrâhîm el-Cu'fî el-Buhârî (d. 810, Buhara - ö. 869, Semerkant), Buharalı Fars bir muhaddistir. Yazdığı Sahih-i Buhârî diye bilinen (Arapça: الجامع الصحيح, El-Camius-Sahih) eser, daha sonradan Sünni (ehl-i sünnet) Müslümanlar için güvenilir hadis kaynaklarını teşkil eden ve Kütüb-i Sitte diye anılan serinin ilk kitabıdır. 21 Temmuz 810 yılında günümüzde Özbekistan'da bulunan Buhara şehrinde doğmuş, 869 yılında ölmüştür. Genç yaşta annesinin terbiyesi altında Arapçayı ve Kur'an'ı öğrenmiştir. 16 yaşında annesi ve kardeşi ile birlikte Mekke'ye hac amacıyla gitmiştir, Buhara'ya dönerken kendisi ilim öğrenme isteğiyle Mekke'de kalmıştır (Hicri 210/Miladi 825). Babasından kalan servet, onun hiç kimseye muhtaç kalmadan ilim öğrenmesine vesile olmuştur. İmam olarak anılan Buhârî, İslâm dininin en büyük muhaddisi sayılır. İslâm Peygamberi'nin vefatından 178 yıl sonra Dünya'ya gelen Buhârî, hadisleri halk içinden duyduğu ve kendi araştırmaları ile kaydetmiştir. Zühlî'nin Kur'an okuyan kişinin telaffuzunu mahluk kabul ettiği gerekçesiyle Buhârî'nin bidatçı olduğunu ve onun meclisine katılanların Kur'an'ın mahluk olduğu görüşüne sahip olmakla itham edilmesi gerektiğini bildirerek İmam Müslim ve Ahmed bin Seleme hariç insanların çoğunun Buhârî'nin meclisine katılmasını engellediği belirtilmektedir. lbnu Ebi Halim er-Razi (ö.h. 327) Buhârî'nin biyografisinde babası Ebû Hatim er-Razi'nin Buhârî'den hadis işitmekle beraber Muhammed b. Yahya tarafından onun "Kur'an'ın okunuşu -lafzı- mahluktur" görüşü iletilince Buhârî'nin hadisini terk ettiğini anlatır. Bu durumun Buhârî'nin Sahih'inin şöhretini geciktiren faktörlerden biri olduğu ve asırlar geçtikçe bu haberin unutulduğu ifade edilir. Buhârî'nin hocalarından Nuaym bin Hammâd'ın hemen bütün hadis münekkitleri tarafından zayıf ve münker hadis rivayet etmekle tanındığı, rivayetlerinde çokça yanılıp bunları birbirine karıştırdığı, rivayetleri pek kabul görmeyen muhaddislerden hadis rivayet ettiği için de eleştirildiği, rivayetlerinin delil olarak kullanılamayacağı ileri sürüldüğü ve hatta sünneti koruma gayretiyle hadis uydurduğunu söyleyenlerin de olduğu fakat Buhârî'nin ondan hadis rivayet ettiği belirtilmektedir. Buhârî'nin bidat ehli addedilen Haricilere ve Mürcieye mensup kişilerden de hadis rivayeti aldığı belirtilmektedir. Bununla birlikte Buhârî'nin eserlerinde Ebu Hanife'yi cerh eden rivayetlere yer verirken ta'dil rivayetlerine yer vermemiş olduğu ifade edilmektedir. Buhârî el-Câmiʿu’ṣ-ṣaḥîḥ’inin bab başlıklarında isim zikretmeden, “Kāle ba‘zu’n-nâs” (insanlardan biri şöyle dedi) ifadesini kullanarak Ebû Hanîfe’yi tenkit etmiş, diğer eserlerinde de onun İslâm dinine zarar veren Mürcie’ye mensup olduğuna ilişkin rivayetleri zikretmiştir. Hatta Buhârî'nin ed-Duafâü‟s-Sağir adlı eserinin 388 numaralı maddesinde Ebu Hanife'nin iki defa küfürden imana davet edildiğiyle ilgili bir rivayete yer verdiği belirtilir. Endülüslü İbn Hazm'ın (ö. H. 456/M.S. 1064) musiki konusunda en sağlam ve en kuvvetli olduğu belirtilen Buhârî'nin sahihinde geçen "Ümmetimin içinde zina yapmayı, ipekli giymeyi, içki içmeyi ve mûsikî dinlemeyi helâl sayan kimseler türeyecektir." şeklinde başlayan rivayetin uydurma olduğunu söylediği ve Buharî'yi kitabına uydurma hadis almakla suçlayanların başında geldiği ifade edlmektedir. Eserleri - Et Tarih el Kebir (Daha sonra bu eseri et Tarih es Sağir adı ile özetlemiştir.) - Es Sulasiyat - El Edeb el Müfred: Ahlâk hadislerini toplayan bir eserdir. İstanbul'da 1306, Kahire'de 1346, Hindistan'da 1304 yıllarında basılmıştır. - Halk-u Ef'ali'l İbad - Raf'ul-Yedeyn fi's-Salah: Namazda el kaldırmakla ilgiidir. Kalküta'da 1257, Delhi'de 1299 yıllarında yayınlanmıştır. - Kitâbu Duafâü's-Sagîr: Zayıf ravilerin hallerinden bahseder. Hindistan'da 1323 ve 1326 tarihlerinde basılmıştır. - Kitâbu'l Künâ: Râvîlerin künyelerinden bahseden bir eserdir. Haydarabad'da 1360 yılında basılmıstır. - Kitâbu'l-Kiraati Halfe'l-imam: Namazda imamın arkasında okuma hakkında yazılmış bir eserdir. 1299'da Delhi'de, ayrıca 1320'de Kahire'de basılmıştır. - Halku'l-Ef'ali'l-ibâd ve'r-Redd Ale'l Cehmiyye: Cehmiyye mezhebinin görüşlerini reddeden bir kitaptır. 1306'da Delhi'de basılmıştır. - El-Akîde yahut et-Tevhîd: Akaid konusunda yazılmış bir eserdir. - Abarü's Sifat: Hadisle ilgili bir eserdir ve bazı kütüphanelerde yazma nüshaları mevcuttur. - Sahih-i Buhari (Arapça: صحيح البخاري), asıl adı el-Câmiu's-Sahih olan ancak müellifinin adına (İmam Buhari) nisbetle 'Buhari', hadis kitabı adlı eserdir.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.