Jack McEvoy Serisi 1

Orijinal Adı:
The Poet

2022 13. kitabı
Okunma: 21 Haziran 2022 05:13
Bana okuma sevgisini aşılayan anneannemin, aylar öncesinde “kesinlikle oku, çoğu kitapları unutmaya başladım ama bu kitabın sonunu unutmuyorum.” dediği kitap. Okuduğum ilk Michael Connelly kitabı ve
2024 5. kitabı
Ben yazarın kan bağı isimli kitabını daha çok beğenmiştim ama bu kitap da güzel okumak isteyenlere onu da tavsiye ederim. Genelde bu gibi kitaplarda araştıran kişi ya da baş kahraman dedektif, polis olur ancak bizim kitabımızda gazeteciydi ve kimi zaman bunun zorluklarını da görüyorduk mesela adamın gazeteci olduğu için davadaki her gelişmeden haberinin olmaması gibi onun o anki çaresizliğini biz de yaşıyorduk bunu sevdim. Kitabı 4 parçaya ayırmam gerekirse 3. parçasında biraz sıkılmaya başlamıştım ancak çok uzatmadan aksiyonlu kısımlar başladı yani katilin kim olduğu.
2015 19. kitabı
Eğer ki bir romanın ana karekteri bir gazetenin polis muhabiri ise, roman da cinayet romanı ise şüphesiz böyle bir romanı Michael Connelly'den iyi başka kimse yazamazdı. Kurgu seri katil romanı ama
2018 61. kitabı
Jack McEvoy serisinin ilk kitabı Şair, gerçekten çok güzeldi. Bu kitabı okuduktan sonra Edgar Allen Poe’nun kitabını almak şart oldu. Poe’nun şiirleri üzerinden ilerliyor cinayetler. Yazarın her zaman söylediğim gibi, sakin ama bir o kadar merak uyandırıcı bir üslubu var ve bu durum daha da hoşuma gitmeye başladı. Son sayfalara kadar katili bulduğunuzu sanmayın. Yine güzel bir polisiye, yine harika bir kurgu. Bir de unutmadan çevirisini yapan @demetaltınyeleklioğlu, yine şaheser yaratmış.
2022 51. kitabı
Ölüm, gazeteci Jack McEvoy'un işidir;başkalarının acısını kullanarak yazdığı yazdılar ona ün ve para kazandırmıştır. Ancak bu kez, kendisini çok üzen bir öykü ve çözmek için umutsuzca çırpındığı bir bilmeceyle karşı karşıyadır.Seri cinayetler işleyen acımasız bir katil, her biri kafasını çözemediği bir cinayete takmış olan cinayet masası detektiflerini öldürmektedir. Katilin kartviziti,Engar Allan Poe'nun şiirlerinden dizelerdir;son kurbanı ise McEvoy'un kardeşidir-ikizi-hatta belki kendisi... Şiir sevmediğimden olsa gerek isminden dolayı örselediğim bir kitaptı,kapak görseli de erteleme sebeplerimdendir... Serinin 1.kitabı olduğunu dip not olarak da ekleyelim ki "çok güzel ama havada kalan yerler var "düşüncesi aklınıza takılmasın... Harikaydı ertelediğim için çok pişmanım
2016 53. kitabı
Müthişti... Okuyucuyu hayrete düşüren olay örgüsüyle, heyecan ve merakın zirve yaptığı harika bir kitaptı.. Kitabın baskısı ne yazık ki yok.Eğer bulursanız mutlaka ama mutlaka alıp okuyun...
2021 1. kitabı
Okunma: 02 Ocak 2021 18:31
Çok güze bir kitap.Polisiye kitabında olması gereken her şey vardı.Sonunu hiç tahmin edemedim.Yazar katili son sayfaya kadar çok güzel saklamış.Tavsiye ederim okuduğunuza pişman olmazsınız. Anthony roman ödülünü almış bu kitapla. Yazarın diğer kitaplarınıda alıp okuyacağım.
2018 54. kitabı
Okunma: 29 Aralık 2018 14:09
“ Ölüm benim kalp atışımdır” Harika bir kitap okudum. Yazarımızın iki kitabını okudum yazarın kalemine hayran kaldım. Yazarın kitaplarını okumaya çok geç kalmışım Kurgusu, sürükleyiciliği ile tam puan benden. Sürpriz sonlu kitapları hep sevmişimdir. Michael Connelly de sürpriz nasıl yapılır göstermiş oldu. Jack McEvoy serisinin ilk kitabıydı. Umuyorumki biran önce devam kitaplarını da yayınlanır. Polisiye seviyorsanız mutlaka ama mutlaka okuyun derim. Keyifli okumalar herkese
Pedofili Katil
2024 28. kitabı
Okunma: 07 Haziran 2024 19:33
Cerrah'tan sonra okuduğum bir kitaptı. İtiraf ediyorum kurgusu kesinlikle mükemmeldi. Özellikle Edgar Allen Poe'dan yapılan alıntılar, bunun kurgu ile birleştirilme şekli, vurgu yaptıkları konu, katilin ağzından yazılmış bölümler, hepsi hepsi çok iyiydi. Sadece konu Cerrah'ta daha da bana dokunan bir konu olmuştu. Bu kitapta daha çok Pedofili'ye vurgu yapılıyor bu da tabii ki önemli ama tecavüz belki bir kadın olarak benim kanımı daha çok dondurdu. Yine de kitabın bir gazeteciyi ele almasını, kardeşinin ölümü üzerine bu gazetecinin fbi ile işbirliği yapmaya çalışmasını tüm o buluşlarını hepsini çok beğendim. Kesinlikle öneriyorum! Hem de kitap Edgar ve Anthony ödüllerini kazanmış bu da beni daha çok etkiledi.
Edebiyat & Roman
2025 2. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2025 23:48
Kitabı ne beğendim ne de beğenmedim arada kaldım. Çok fazla polisiye okuyanları tatmin etmeyebilir. Bazı yerler aşırı klişeydi. Gereksiz uzundu. Sonunda cevapsız sorular kaldı, galiba devam kitabı varmış, okur muyum, emin değilim. Spoiler Kitap 90'lı yıllarda geçiyor dolayısıyla teknoloji bu kadar gelişmiş değil. Faks falan çekiyorlar, o yüzden soruşturma ağır ilerliyor. FBI ajanı Rachel ile baş karakterimiz John sevgili oluyorlar. Kadının eski kocası da ekipte, bizim kültürümüze ters ilişkiler var. Katil ekipteki başka bir FBI ajanı çıkıyor. John -gazeteci olmasına rağmen olayı çözüp gerçek katilin kim olduğunu anlıyor. Rachel onu Ben bazı kısımları anlayamadım, alakasız çok karakter vardı. Dediğim gibi sonu bağlanmadı, her şey açıklansaydı daha iyi olurdu.
Alıntı

Michael ConnellyYazar · 32 kitap
Michael Connelly (21 Temmuz 1956, Philadelphia, Pennsylvania) dedektiflik romanı ve diğer suç kurgusu alanlarında yazan ABD'li yazar. LAPD dedektifi Hieronymus "Harry" Bosch ve suç uzmanı Mickey Haller karakterlerine ilişkin eserleri vardır. Yapıtları, 35 dile çevrilmiş, kendisine "Yılın Gerilim Yazarı" ödülünü iki kez (2003 ve 2004) getirmiştir. Connelly, aynı zamanda eski bir Los Angeles Times polis muhabiridir. Romanlarında geçen mekanlar da Los Angeles'taki mekanlardır.