Michel del Castillo
Okunma
Beğeni
1.477
Görüntülenme
Hikâyemiz, Orta Avrupa'daki totaliter, reel-sosyalist ülkelerden birinde geçiyor... Başlıca kahramanlarımız: Güneş Önder, Yenilmez Mareşal, İnsanlığın Babası, Dahi Strateji Uzmanı, Ebedi Başkan, Büyük Mimar... gibi unvanları olan bir Devlet Başkanı. Ve vasatın egemen olduğu, yaratıcılığın bastırıldığı, fikre değil güce dayanan "ölü" bir toplum. Bir de Şair: Bin yıllık bir dili ustalıkla kullanarak insanlara yaşadıklarını hissettiren, şiire ve ihanete sığınan bir eşcinsel. Bir gün Şair ölür... Devrim Daimi Konseyi göreve çağrılır... Entrika çözülmeye...
272 sayfa

272 syf.
9/10 puan verdi
Kitap, komünist sosyalist bir iktidarın karanlık taraflarını anlatıyor. Akıcı bir şekilde merak uyandıracak bir dille yazılmış. Okumanızı tavsiye ediyorum. :)
Şairin ÖlümüMichel del Castillo · Ayrıntı Yayınları · 199227 okunma
272 syf.
10/10 puan verdi
"O salı birden hayatım kayıverdi." Tanış bir əsəri oxumaq kimi idi, yazı tərzi Remark, Pavese, Zweigi xatırlatdı. Ola bilsin bunun səbəbi yazıldığı dövrdür, yəni keçən əsrin ortaları, ikinci dünya müharibəsi və həmin müharibədə duyğularını göstərə bilməyəcək və həmin duyğulardan qaçmaq istəyəcək qədər özünü itirmiş.
Şairin ÖlümüMichel del Castillo · Ayrıntı Yayınları · 199227 okunma

Michel del Castillo
Michel del CastilloYazar · 9 kitap
İspanyol asıllı Fransız yazarı Michel del Castillo, 2 Ağustos 1933'te, Madrid'de Fransız bir baba ile İspanyol bir anneden doğdu. Annesiyle birlikte iç savaş sırasında İspanya'dan ayrıldı. Kısa süre sonra kendini, birçok İspanyol sığınmacısı gibi, Lozére'deki Rieucros Kampında buldu, daha sonra tek başına Almanya'daki bir kampa gönderildi. 1945'te İspanya'ya geri döndüğünde, beş yılını Barselona'da bir ıslahevinde geçirdi, daha sonra Andaluzya'ya Cizvit papazlarının yanına gitti, bir süre Huesca'da kaldı. 20 yaşında, özlemini çektiği Fransa'ya sonunda gidebildi, orada edebiyat ve psikoloji öğrenimi gördü. 1957'de, verimli yazarlık döneminin ilk kitabı olan Çağımızın Çocuğu'nu (Tanguy) yayımladı. Gitar, Karar Gecesi, Başına Buyruk Bir Kadın romanlarının yazarı Michel del Castillo, son romanlarından biri olan ve 1993 yılı RTL Ödülüne değer görülen İspanyol Kanı'nda (Le crime des péres) bizi, savaş sonrasının şaşkın ve yapay suskunluğuna bürünmüş İspanya'sına götürüyor.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.