Şairin Şiirle İmtihanı

Mustafa Özçelik

Şairin Şiirle İmtihanı Sözleri ve Alıntıları

Şairin Şiirle İmtihanı sözleri ve alıntılarını, Şairin Şiirle İmtihanı kitap alıntılarını, Şairin Şiirle İmtihanı en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
...kaleme yemin eden hakikatin taliplisi olalım ve O'nun verdiği söz emanetini kutlu amaçlar için kullanalım.
Söz şifa olmuş, umut olmuş,acıyı hafifletmiş, sevinci çoğaltmış, algıyı zenginleştirmiş ve edebiyat eserleri okura verdikleri hazzın dışında bir zihin ve gönül gıdası da olmuşlardır.
Reklam
Şiirin frekansları ancak kalbi açıklar için duyulabilecek özelliktedir. Kalbi açmak biraz da dünyaya kapanmak anlamına gelmektedir. Bu kapanmak aşkınlık içindir. Bu duyguyu yüreğinde hisseden için şiir, bir şeyleri ihsas ve idrak ettirir.
Hiçbir sanatçı kendini toplumundan, tarihinden, kültüründen soyutlayamaz.
Mesele edebiyatın, sanatın "putlaştırılmasından" geçiyor. Unutmayalım ki hiçbir şey, değerlerimizden ve insanın meselelerinden daha önemli değildir.
Edebiyata ilgisi sevdası olan tüm arkadaşlara bu kitabı tavsiye ediyorum. Neler var neler kitapta. "Şiir için, edebiyat için süs çerek diyenler var. Karnı tok, sırtı pek milletlere göre bu söz belki doğrudur. Lakin bizim gibi aç, çıplak milletlere süsten, çerezden evvel giyecek, yiyecek lazım. Onun için ne kadar süslü, ne kadar tatlı olursa olsun, libas hizmetini, gıda vazifesini görmeyen edebiyat bize hiçbir şey söylemez (8 mart 1912/Sebilürreşad)" " Yaptığımız işi iyi yapalım. Şairsek şiiri, hikayesi isek hikayeyi iyi bilelim. Sanatsal anlamda yetkin kalemler olalım." " Edebiyatın işlevi değiştirmek, dönüştürmek ve geliştirmektir. İnemi de yine bu özelliğinden kaynaklanır." " Hiçbir sanatçı, kendini toplumundan, tarihinden, kültüründen soyutlayamaz. Biz, okur olarak hangi kitabı okursak okuyalım yazarının iç dünyasının gerçekleriyle birlikte ait olduğu toplumun gerçeklerini de görmek ve bilmek isteriz." " Ancak önceki yazarları okuyarak bir birikim elde edebiliriz." " İnternet çöplüğünün edebiyat sitelerine yağmur gibi şiir, deneme yağıyor. Ölü doğmuş şairler, denemeciler;ölü doğmuş mısralar, satırlar... Hayatında ciddi anlamda birkaç şair ve denemeci bile okumadan şiir yazmaya, deneme karalamaya yeltenen yazarlar... Edebiyatı magaxinleştirip tüketim metaına dönüştürenler... Böylesi bir ortamda yazmayı hakikate teslimiyet ve sorumluluk olarak telakki edenler de yok değil elbet. Ama böylesi bir ortamda yazsalar bile kim duyacak seslerini? Yazdılar diyelim: köşeleri tutmuş herhangi bir egemen çevreyle bağları yok ki eserleri yayımlansın..."
Sayfa 10 - Okur kitaplığıKitabı okudu
Reklam
Sanat; bizi dünyada tutan ama dünyaya yani gaflete karşı hep uyaran, bu yüzden dikkatinizi sürekli olarak ilahi güzellik ve gerçeğe çeviren, ebedilik özlemimizi ve fanilik acımızı dillendiren bir vasıtadır.
Yazacaksak bir üstada çırak olalım. Bir mektebe talebe olalım (...) Eleştireceksek bunu temel İslami ölçülere gözeten bir tutumla yapalım. Bir başka kardeşimizin yazdıkları, yaptıkları, başarıları bizim için kıskançlık hatta düşmanlık sebebi değil bir övünç vesilesi olsun. "Çeteleşme"nin yerini "cemaatleşme" ruhu alsın.
22 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.