Fulvio Ervas
Andrea otistik bir genç. Ne zaman başlayacağı bilinemeyen bir fırtına gibi. Parmak uçlarında yürüyor. Nesneleri büyük bir titizlikle sıralıyor. Birini tanımak istediğinde sarılıp karnına dokunuyor. İnsanlardan uzak, paralel bir evrende yaşayan Andrea hastalığının esiri ve babası Franco da oğlu uğruna savaşan bir şövalye, yılmayan ve hayal kurmayı bırakmayan bir şövalye… Yıllarca modern, deneysel ve alternatif tıp yöntemlerinin hepsini denediler. Şimdi farklı bir yolculuğa çıkıyorlar. Ne pusulaları var ne de yol haritaları belli. Amerika'yı motosikletle bir uçtan öbür uca kat edip Guatemala ormanlarının derinliklerine dalıyorlar. "Gökyüzünü gösteriyorum. "Ne renk?" "Mavi." "Kum ne renk?" "Kahverengi." "Sarı değil mi?" "Kahverengi." "Peki, bu manzaranın bütününün rengi ne?" "Güzel." Andrea ne görüyor acaba? Ya algıları onunla saklambaç oynuyorsa? Benim gözümün önünde bir filtre olsaydı ve ışık algımı sürekli değiştirseydi ben ne yapardım? İnsan sürekli, bir gün kuzey kutbundaki bir Afrikalı, ertesi gün Namibya çöllerindeki bir Eskimo gibi hissetmeye dayanamaz. Yardım et Andrea, seni anlamama yardım et… Oturup kendine acımak yerine harekete geçmek gerek çünkü hayat süprizlerle dolu. Ve her şey her an değişim halinde. İnanın. (Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konusu:
319 sayfa

Puan vermedi
Bir kitabı daha yarım bıraktım. İlkin isminden dolayı romantik bir kitap sandım uzak durdum, sonra arka kapağını okudum ve otizm ile ilgili olduğunu öğrendim. Güzel bir kitap olabilir başlamalıyım zaten uzun zamandır basılı kitap okumuyorum benim için de iyi olur dedim. Dedim ama maalesef kısır bir kitap karşıladı beni. Betimleme yok, kişiler nedir kaç yaşındadır, duygular nasıl hiç bir şey yok. Düşündürmüyor, bir cümle sonrası hayallere daldırmıyor, üzmüyor, tüyleri diken diken ettirmiyor, güldürmüyor. Önceden olsa güzel giderdi ama artık bu tarz kitaplar beni cezbetmiyor. Velhasıl yarım kalanların yanında yerini aldı.
10/10 puan verdi
Bu roman Franco Antonello ve oğlu Andrea'nın 2010 yılında yaptıkları uzun yolculuğun gerçek hikayesidir . Üç yaşında otizm teşhisi konmuştur Andrea'ya . Ve babasıyla bu uzun yolculuğa on sekiz yaşında çıkmıştır . Otizmli bireylerin davranışlarını öğrenmek , otizmle yaşayan aileleri anlamak adına çok güzel bir kitaptır .
319 syf.
Puan vermedi
Bakalım yaşıma kaç kitap sığdırmışım ?? Çoğu kütüphanemde olan kitaplardır. 500'e yakın kitabım vardı. Bir kısmını deprem bölgelerine ve köy okullarına gönderdim. Bir kısmını öğrencilerime hediye ettim. Ödünç alıp okuduklarım da var tabi ki. İşaret Dili eğitmeniyim ve tüm engel türlerine hakim olup insanlara yardımcı olmak istiyorum. Bu yüzden de okuyor, araştırıyorum. Şiddetle tavsiye edeceğim bir kitap. Kesinlikle okunmalı.
319 syf.
7/10 puan verdi
Otizmli bir genç olan Andrea ile babası Franco İtalya'dan ABD'ye yolculuk yapıyorlar. ABD'de bir motor kiralayıp, yol nereye götürürse, bir sürü eyalet geziyorlar. Hatta Amerika kıtasındaki diğer ülkeleri de. :) Bu gezi sayesinde Franco oğlunun belki şifa bulacağını düşünse de aslında kendi içsel yolculuğuna çıkmış durumda ve otizmin hayatlarına getirmiş olduğu sınırlamalara karşı özgürlük arayışında. Andrea sarılmayı ve insanların karnına dokunarak iletişim kurmayı seven bir çocuk. Kitabın adı da buradan geliyor. Bu yolculukta onların karşısına çıkan şeyler ve insanlar güzel, eğlenceli ya da tehlikeli olsa da önemli olan birlikte olmaları ve birbirlerini önemseyip sevmeleri. Çok tatlı, iç ısıtan bir yaşam kesiti. Yazar Fulvio Ervas bu hikayeyi iyi bir şekilde kaleme almış. Ben sevdim. Otizme ilgisi olan, otizmli tanıdığı olan, özel eğitim öğretmenleri ve özel bireylere bakım verenler için onları ve ailelerini anlamak için okunabilir bir kitap.
10/10 puan verdi
Hem gezi hem de psikolojik mükemmel bir kitap. *Işık ve renkler insanı yanıltır. *Fazla parlaklık insanı kör eder. Çöl ve Otizm... paralellik arzediyor.
Puan vermedi
Bir babanın engelli oğluna olan sevgisi ve mücadelesini somutlaştırmak ancak bu kadar güzel olabilirdi. Tüm duyguları aynı anda yaşayabiliyorsunuz....:)
Sana Sarılırsam KorkmaFulvio Ervas · Pegasus Yayınları · 2014100 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.