Manifesto

Theodore John Kaczynski
Endüstriyel teknolojik sisteme cepheden bir reddiye niteliği taşıyan bu Manifesto, gezegenimizi felakete sürükleyen teknolojik uygarlığın insan üzerindeki tahribatını da bütün boyutlarıyla ortaya koymaktadır. Yaygın ve ciddî psikolojik sorunlar üreten endüstriyel teknolojik sistemin, kişinin özgüveni için vazgeçilmez olan "güç sürecinden" geçişi önünde teşkil ettiği engelleri de bir bir gösterir. Teknolojinin entegre bir sistem olduğunu söyleyen Ted Kaczynski, onun iyi yanı ile kötü yanının birbirinden ayrılamayacağını önemle vurgular. İlerlemeci zihniyetle algısı sakatlanmış insanın, ürkütücü geleceğini gözler önüne sererken, bize şöyle seslenir:  "Eğer devlet babanın hayatınıza şu anda fazla karıştığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz; siz asıl, devlet çocuklarınızın genetik yapısını düzenlemeye başladığında olacakları görün. Kontrolsüz genetik mühendisliğinin sonuçları bir felaket olabileceğinden, insanoğluna yönelik genetik mühendisliğine girişi, kaçınılmaz olarak bu tür bir düzenleme izleyecektir."
112 sayfa

Puan vermedi
İncelemeye başlamadan önce, yazar anarşist Ted Kaczynski'yi kısaca tanıtayım. Kaczynski, Harvard'da matematik bölümünü bitirdikten sonra, Berkeley de Matematik Profesörü olarak görev yapmış bir
Sanayi Toplumu ve Geleceği
Sanayi Toplumu ve GeleceğiTheodore John Kaczynski · Kaos Yayınları · 2013613 okunma
8/10 puan verdi
“Endüstri Devrimi ve sonuçları insan ırkı için bir felaket olmuştur. Teknolojinin bizi özgürleştirmesi gerekiyordu ama öyle olmadı.” Yani arabalar gibi. Arabalar icat edildi ve biz de istediğimiz
Puan vermedi
iyi akşamlarınız olsun efendim. ilk ve umarım son olmayacak olan kitap incelemem ile karşınızdayım. ha unutmadan bu kitap, kitap zamlarından etkilenmeyen tek kitap olabilir. her kütüphaneye şart
Unabomber'ın Manifestosu
8/10 puan verdi
kendimide anarşist olarak görmeme rağmen yazar anarşist falan değildi. Hatta bunu 2016 yılında eklediği bir notta dile getiriyor:"anarşist kimliğimi tümüyle reddediyorum" diye. kaos yayınları anarşist bir yayınevi.anlayacağınız anarşist propaganda yapmışlar. dileyen benim gibi AnarchoCopy adlı kitap indirme sitesinden doğru çeviriyi edinip okuyabilir. Yazarın savaşımı politik değildi tamamen teknolojikti. ama acı haber geçtiğimiz sene geldi kanser teşhisi konulup tedaviyi yarıda bırakmış ve hapishanede intihar etmiş. abisi bile onu ihbar etmiş yazısından tanıyıp bu manifestoyu yayınlarken. Kaczynski her daim haklıydı. Solcuları ve psikolojisini çok iyi çözmüştü. Fikirlerinin sonuna kadar arkasındayım.(incelemelere şöyle kısa bir göz gezdirdim cahillik diz boyu adamı herkes anarşist sanmış ya chilliklerinden ya da yanlış çeviriyi okumaktan... Gerçi sizde de hata yok adamı adamdan öğrenin diyecemde Türkçe'ye bile rezil çeviri yapmışlar. Kaldı ki Vikipedi'de dahi yeşil anarşist diye gösteriliyor, oysa ki uzaktan yakından alakası yok gidin dizisini falan izleyin belki daha çok bilgilenirsniz) Amme hizmeti: Unabomberla ilgili diziler, Unabomber: İn His Own Words Scandalous: Unabomber Manhunt: Unabomber Unabomber'ın filmleri, Unabomber: The True Story The Net Techno Calypss Stemple Pass İleri okuma için; AnarchoCopy sitesini ziyaret edin.
8/10 puan verdi
Yazar,sanayi toplumunun köleliği getirdiği,özgürlüğün yolunun ise sanayi toplumunun yok edilip doğaya geri dönüş olması gerektiğini işaret ediyor.
Puan vermedi
Amerikada 17 yıl boyunca yakalanamayan bir bombacı vardı: Theodore John Kaczynski, unabomber. Kendini FC sembolüyle ifade eden unabomber, Amerikada 3 patlama ile teknoloji ile kendini ifade eden
10/10 puan verdi
Sadece Kapital değil aynı zamanda sol ideojilere yönelikte bir anti - tez özelliği var. Anarşizme niye ihtiyaç olduğu, bunun için yol haritası sunan insanlığın kırılma anında neler yapılabileceğine dair eşsiz bir eser. Metini okurken kendinizi yeren bu fikre karşı biraz sabırlı olun ve eleştiriyi göpüsleyerek okumaya devam edin, kesinlikle zelzele etkisi yaratacaktır zihninizde
Puan vermedi
Öyle bir manifesto düşünün ki her bir cümlesi aklınıza kazımak için dönüp dönüp tekrar okumayı arzulatacak türden. Ufkunuzu açacak,düşünmediğiniz yönlerden düşündürtecek bir kitap. Ancak bazı yönleri eksik mesela Kacynzski’nin bir yasa tasarısı yok. Yani sistemi yok edip yerine ne koyacağımızı yeterince vermemiş. Yapım olmasa da yıkım teklifi ile vurucu bir manifesto.
Puan vermedi
Eser sanayi toplumu , modern toplum-modernizm üzerine etkili bir eleştiri getiriyor olsa da meselelerin her açıdan ele alınmadığı,neredeyse her satırı sosyal bilimlerin farklı farklı dallarına değiniyorken yazarın sosyal bilimlerin-bilimcilerin profesyonelliğinden uzak kaldığı, itidalli bir duruştan zaten söz edilemeyeceği (ki zaten şahıs kesin ve keskin bir yıkılışı bir devrimi arzuladığını bunu sağlamak için ve hatta sadece dinlenmek için bile insanların ölümünün göze alınabileceğini savunmuş ve çeşitli yerlere yaptığı bomba düzenekli saldırılarla bu düşüncesini kanıtlamıştır) nihayetinde meselenin sanayi toplumunun eleştirisinden tarihsel devamlılığın göz ardı edilip toplumsal sürecin eleştirisine vardığı ve bir yerde ilkel yaşamın savunusuna dönüştüğü gözle görünür bir gerçek.
Puan vermedi
netfilix dizisinde dikkatimi çekip izlemiştim. Manhunt Unabomber dizisi, toplum tarafından dışlanan ve en çok güvendiği insanların ihanetine uğrayan Ted Kaczynski’nin psikolojisini, karşılaştığı olaylar doğrultusunda şekillenen ideolojisini ve yaşam öyküsünü; Jim Fitzgerald isimli bir polis memurunun bu karmaşık hikayeyi çözüme kavuşturmasını konu ediniyor(Alıntıdır dizinin konusu). teknolojiyi hemen her anlamda reddeden kitap. teknolojinin insanı doğadan ve yaşamdan uzaklaştırması, doğayı kontrolsüzce tahrip etmesi, kapitalist rekabeti beslemesi ve gerçek anlamda sadece çok az kişinin kazanç sağladığı ve eninde sonunda parası olana hayatı yaşatan bir düzenin halini anlatıyor. ayrıca kitapta ciddi bir sol karşıtlığı da var .

Theodore John Kaczynski
Theodore John KaczynskiYazar · 1 kitap
Theodore John Kaczynski veya kısaca Ted Kaczynski ABD'li matematikçi, anarşist teorisyen ve eylemci. Harvard Üniversitesinden mezun olduktan sonra Michigan Üniversitesinde matematik alanında doktora yapmış, Berkeley Üniversitesinin o döneme değin en genç öğretim üyesi olarak görev almıştır. Kaczynski Berkeley üniversitesindeki yardımcı profesörlük görevinden istifa ettikten sonra Montana'ya yerleşerek ormanın içinde bir kulübede yaşamaya başlamış, yaşamını tamamen kendi kendine sürdürmenin yollarını aramıştır. Ancak endüstriyel gelişmenin yaşam alanını gittikçe daha çok daralttığına ve çevresindeki doğanın sürekli olarak tahrip edildiğine şahit olması, kendisini önce ufak tefek sabotaj eylemlerine, daha sonra ise kararlı ve planlı bombalamalar yapmaya itmiştir. Bir American Airlines uçağına yerleştirdiği patlamayan bombayla işlediği suçlar "federal suç" kapsamına girmiş ve FBI'ın hakkında dosya açmasına neden olmuştur. Unabomber adı, Üniversite ve Havayolları Bombacısının kısaltmasıdır. 1995 yılında yazdığı uzun bir manifestoyu tehdit ve yayınlandığı takdirde bombalama eylemlerini bırakma vaadiyle Washington Post ve NewYork Times gazetelerinde yayınlatmayı başarmıştır. Türkiye'de Kaos Yayınları tarafından Türkçeleştirilerek kitap halinde yayınlanan manifesto sanayi devriminin insanlığın başına gelen en büyük felaket olduğu iddiasıyla başlayarak Amerikan sosyal demokratlarından endüstriyel güçlere değin birçok kesime derin eleştiriler girmekte ve bireysel, bağımsız ve kararlı bir tepkiyi öğütlemektedir. Manifesto, tek yazarının Kaczynski olmasına karşın birinci çoğul şahıs zamiriyle ve "biz Freedom Club üyeleri" şeklinde ifadelerle kaleme alınmıştır. (Kaczynski'nin manifestosu wikisource'de bulunmaktadır.) Kaczynski, Floransa, Colorado'da bir süpermax hapishanesi olan ADX Florence'da şartlı tahliye olasılığı olmaksızın sekiz ömür boyu hapis cezasını çekmekteydi. 14 Aralık 2021'de 79 yaşındaki Kaczynski, sağlık sorunları nedeniyle Florence, Colorado'daki hapishanesinden Butner, Kuzey Karolina'ya transfer edildi. 10 Haziran 2023 günü Kaczynski, hapishane personeli tarafından hücresinde ölü bulundu.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.