Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Sarmatlar Sözleri ve Alıntıları

Sarmatlar sözleri ve alıntılarını, Sarmatlar kitap alıntılarını, Sarmatlar en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sarmat tarih ve kültür araştırmalarında Grek kaynakları ilk sırada yer almaktadır. İkinci sırada Latin kaynakları ve üçüncüde ise Çin kaynakları bulunmaktadır.
Sayfa 20 - Akçağ YayınlarıKitabı okudu
Tabiki de şaşırmadık!
Konumuzla doğrudan ilgili hiçbir Türk bilim adamı çalışmamıştır.
Sayfa 25 - Kaynak Yayınları
Reklam
Sarmat hatunları
Bunların kadınları kızoğlankız olduklar sürece ata biner, ok atar, at üstünde kargı savurur ve düşmanla savaşırlar. Üç düşman öldüremedikçe evlenmezler; töre gereğince hayvan kurban etmeden kocalarıyla aynı evde oturamazlar. Bir kız kocaya varınca, genel bir seferberlik zorunluluğu ortaya çıkmadıkça, ata binmeyi bırakır.
Sayfa 48 - Kaynak Yayınları
Hahahahaha :D
Amazonlara savaş açan Grekler, Thermedon savaşını kazandıktan sonra, onlardan canlı olarak yakaladıklarını üç gemiye doldurup denize açılmışlardır. Amazonlar açık denizde erkeklerin üzerine atılıp döve döve öldürmüşler.
Sayfa 46 - Kaynak Yayınları
Sarmatia'da ululanan tanrıların büyük ölçüde Grek ve Trak kökenli olduğunu söylememiz mümkün görünüyor.
Sayfa 120 - Kaynak Yayınları
Muhtemelen İskender'in ölümünden sonra, Sarmatlar İskit İmparatorluğu'nu yıkmışlar ve Karpatlara, hatta belki buranın üzerine kadar yayılmışlardır.
Sayfa 78 - Akçağ YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Akdes Nimet Kurat'a göre, Sarmat toplulukları içerisinde yer alan Yazığların Türk kökenli olduğu hatıra gelmektedir. Sarmat topluluklarının özellikle MS 1. ve 2. yüzyıllarda bazı Türk boyları ile bağlantıları da ihtimal dahilindedir.
Sayfa 58 - Kaynak Yayınları
M.Ö. II. yüzyılın sonlarına doğru merkezi bir yönetim altında güçlü bir konuma gelen Sarmatlar Romanya Ovası'nı fethedip, Tuna Nehri'nin güneyine kadar yayılmışlardır. Gerçekten Strabo'da Sarmatların Tuna Nehri'nin güneyine kadar yayılmış oldukları bildirilmektedir. Yine Strabo, Sarmat ve Bastarnların Tuna Nehri'nin sol kıyılarından Triballi'yi aşarak ve nehri geçerek, nehir üzerindeki adalarda ve bu nehrin güney kıyılarında yerleştiğini içeren bilgi verir.
Sayfa 109 - Akçağ YayınlarıKitabı okudu
Tomris Hatun tarih sahnesinde
Kiros, büyük Saka birliğine dahil olan Massagetler üzerine sefer düzenlemiştir. Bu sırada hükümdarlarının ölümünden dolayı onların başında Tomris bulunuyordu. Kiros yapmış olduğu plan ve stratejisinin bir gereği olarak, bu durumdan faydalanarak onlar üzerine bir sefer düzenleme ihtiyacı duymuştur. Bu mücadeleyi Pers ordusu kaybetmiştir. Büyük Balhan dağlık arazisinin boğazında sıkıştırılan Persler ağır bir yenilgiye uğratılmıştır.
Sayfa 33 - Kaynak Yayınları
Herodotos, Amazonlara İskitler tarafından "oiorpata" denildiğini belirtmektedir. Buradan İskit dilinde oior "erkek" anlamına gelmekte ve pata da "öldürmek" anlamında kullanılmaktadır. Oiorpata kelimesi "erkek öldürenler" olarak kabul görmektedir.
Sayfa 46 - Kaynak Yayınları
Reklam
Hunlar'ın yarattığı büyük göç dalgası
İmparator Suan onlara karşı askeri bir harekâtta bulunmuştur. Bunun sonucunda Hiung-nular, Çin sınırının batısına kadar çekilmişler ve orada bulunan komşularını yerlerinden oynatmışlardır. Böylelikle, diğer toplulukların da batı taraflarında bulunan topluluklara saldırmaları çok geçmeden bozkırda müthiş bir göç hareketinin başlamasına zemin hazırlamıştır. Her topluluk yeni otlaklar elde edebilme gayesiyle batıdaki komşularına saldırmak zorunda kalmıştır.
Sayfa 30 - Kaynak Yayınları
MÖ 2. bin yılın başlarında ata binme sayesinde çoban göçebelik çabuk yayılmaya başlamıştır
Sayfa 29 - Kaynak Yayınları
Sarmatlar, M.S. II. yüzyılın sonlarına gelindiğinde büyük ölçüde güç kaybetmişlerdi. Onların bu şekilde güç kaybetmelerinde iç ve dış etkenler büyük ölçüde rol oynamıştır. Daklarla ve Romalılarla yapılan mücadele merkezi otoritenin sarsılmasına ve dağılmasına neden olmuştur. Bu dönemde Gotlar da Karadeniz'in kuzeyindeki Sarmat coğrafyasına inmeye başlamışlardır. Sarmatların ağırlık merkezi Gotların eline geçmiştir. Böylece Karadeniz'in kuzeyindeki bozkırlarda M.Ö. II. yüzyılın başlarında başlayan Sarmat egemenliği M.S. II. yüzyılın sonlarına doğru son bulmuştur.
Sayfa 152 - Akçağ YayınlarıKitabı okudu
Sarmatlar atlı-göçebe bir topluluktu.
Sayfa 105 - Kaynak Yayınları
Sarmat toplulukları içerisinde önemli yeri olan Yazığlar ve Sirakların Asya kökenli olduklarını söylememiz mümkün gibi görünmektedir.
Sayfa 64 - Kaynak Yayınları
79 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.