Savaş Sanatı

Sun Tzu
"Öfke zamanla geçebilir, öfke mutluluğa da dönüşebilir fakat bir ülke yok olursa dönüşü yoktur ve savaşta ölenleri de kimse getiremez."
Hızın rüzgar gibi, yavaşlığın orman gibi olmalıdır..
Sayfa 32 - Destek YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Savunmada kalmak, yetersiz güç gösterisidir; saldırı ise aşırı güç sarf etmenin işaretidir.
"Bir anlık öfke zamanla yerini mutluluğa bırakır, öfkenin sıcaklığı ise zamanla geçer; ancak bir ülke yok olursa geri dönüşü yoktur ve [savaşta] ölenleri de kimse geri getiremez."
Eğer komutan kendini tanıyor fakat düşmanını tanımıyorsa kazanılan her zaferle beraber yenilme riski de vardır. Eğer düşmanınıda kendini de tanımıyorsa her savaşı yenilgiyle sonuçlanacaktır.
Sayfa 19 - Destek YayınlarıKitabı okudu
Savaşta nihai amaç uzatılmış muharebe değil, zaferdir! Bu yüzden, orduların komutanı askerlerin kaderinin belirleyicisi, bir milletin de selametini sağlayan kişidir...
Sayfa 15 - Destek YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Rüzgâr kadar hızlı, orman kadar sakin ilerleyin.
Geçilmezle karşılaştığında değiş. Sen değiştiğinde geçilmez geçilir olur.
Savaş Sanatı bize, düşmanın yaklaşıyormuş gibi görünmesine güvenmek yerine onun yaklaşmış olduğunu farz ederek duruma hazırlıklı olmayı, taarruz etmiyorsa dahi her türlü taarruza karşı dağ gibi sarsılmaz olmayı öğretir.
Sun Tzu der ki: "Düşmanı kandırmak için bir çok hile ve aldatma kullanmalısın. Kaos çıkar ve baskı yap. Zayıf yönlerini araştır, güçlü yanlarından sakın, çabuk öfkeleniyorsa öfkelendir. Kendini zayıf göstererek düşmanın seni hafife almasını sağla, istihbaratına karşı koy ve rahatsız et, birliklerini böl ve irtibatlarını kes, baskın düzenle. Bunları sırrın gibi koru ve sırrını gizlediğin gibi hareketlerini de gizle."
Reklam
Savaş Sanatı
"Hazırlıklı olup hazırlıksız olanı bekleyen kazanır."
Sayfa 18 - Destek YayınlarıKitabı okudu
Savaş Sanatı
"Savaştan elde edilecek çıkarları bilen, savaş nedeniyle kaybedeceklerinin de hesabını yapmalıdır."
Sayfa 14 - Destek YayınlarıKitabı okudu
Düşüncesiz cesaret, ölüme götürür. Aşırı temkin, tutsaklığa sebep olur. Asabiyet, saldırıyı getirir. Aşırı kendine güven, utanca götürür. Birlikleri aşırı takdir, zorluklara yol açar.
Hiçbir hükümdar, askerlerini itibarını yükseltmek adına savaş alanına sürmemelidir. Hiçbir kumandan, bir tahrikten ötürü savaşa girişmemelidir.
Askerlerinizin cebinin parayla dolup taşmamasının nedeni, zenginleri sevmemeleri değildir. Hayatları olabildiğince uzun sürmüyorsa bu, uzun yaşamaktan nefret ettikleri anlamına gelmez.
Resim