Savaşçıların Efendisi Alparslan 1071

Ebubekir Subaşı
Anadolu'nun Kapısı Açılıyor Malazgirt ovasında kılınan Cuma namazından sonra bütün erler birbirleriyle helalleşmişti. Alparslan beyaz bir elbise giymişti. Askerlerine dönerek; "Askerlerim; Burada Allah'tan başka bir Sultan yoktur. Emir ve kader tamamıyla O'nun elindedir. Bu sebeple benimle birlikte savaşmakta veya savaşmamak için uzaklaşmakta serbestsiniz. Ben de sizlerden biriyim ve sizinle birlikte savaşacağım. Eğer burda şehit düşecek olursam bu elbise kefenim olsun, beni vurulduğum yere gömün." Askerler bu konuşmanın ardından heyacanla; "Asla emrinden ayrılmayacağız" diye haykırdılar. Halife kılıcını sıyıran Alparslan "Bismillah" diyerek atını şimşek gibi Bizans ordusu üzerine yürüdü. (Tanıtım Yazısından)
Türler:
279 sayfa
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

361 syf.
5/10 puan verdi
·
9 günde okudu
Daha çocuk yaşta yiğitliği ve cesareti suratından okunan bir sultanın, Anadolu’nun kapılarını nasıl Türklere açtığını anlatıyor. Adaleti ve merhameti ile anılan büyük Sultan Alparslan’ı okumak gerçekten harikaydı. Allah’a olan inancı, imanı ve ordusundaki askerlerinde Alparslan’a olan bağlılığı inanılmaz. Sadece askerleri değil bütün halk ona fazlasıyla bağlı. Çünkü kendiside normal bir asker ve halktan biri gibi. 1071 Malazgirt Zaferini yaşamış kadar oldum. Savaş anlatılırken bazı yerlerinde gururlandım bazı yerlerinde hüzünlendim bazı yerlerinde çok heyecanlandım. Fakat kitabın soru-cevap şeklinde olması ve aynı şeyleri tekrar etmesi beni yer yer sıkmadı değil. Yine de içinde harika bilgiler barındırıyor, okunması gereken bir kitap diye düşünüyorum.
Savaşçıların Efendisi Alparslan 1071
Savaşçıların Efendisi Alparslan 1071Ebubekir Subaşı · Mavi Lale Yayınları · 2007200 okunma

Yazar Hakkında

Ebubekir Subaşı
Ebubekir SubaşıYazar · 34 kitap
Ebubekir Subaşı 1965 yılında Erzurum ilinde doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da tamamlamıştır. 1982 yılında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri bölümünü bitirmiş 1986 yılında İstanbul'a gelip yayıncılık , tercüme , tashih ve redaksiyon gibi işlerle uğraşmıştır. Askerlik hizmetini yaptıktan sonra bir müddet daha yayıncılık işleri ile uğraşmış olup 1990 yılı Mart ayında Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivi Başkanlığın'da arşiv hizmetlerinde çalışmaya başlamıştır ve buradan emekli olmuştur. Ebubekir Subaşı Arapça, Farsça, Osmanlıca ve İngilizce olmak üzere dört dil bilmekte olup 1987 yılından beri araştırma ve yazarlık faaliyetlerine devam etmektedir. Evli ve üç çocuk babası olup Ebubekir Subaşı aynı zamanda yeminli mütercimlik yapmakta ve sporla da ilgilenmektedir.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.