Annemarie Schimmel
Okunma
Beğeni
1.222
Görüntülenme
Hangi sayı dişi hangisi erildir? Ayın döngüleri neden bizi bu kadar etkiler? Şansımız daima seçtiğimiz sayılara mı bağlıdır? Yaradılışı anlamak için 1’i, evreni kavramak için önce 2’yi mi anlamak gerekir? Annemarie Schimmel bu kitabında, sayıların binlerce yıldır hayatımızın her köşesinde anlamlarını nasıl koruduklarını, farklı inançlarda, kültürlerde ve coğrafyalarda bazen batıl bir inanç, bazen dini bir ritüel bazen de bir şiir dizesi olarak karşımıza çıktığını hikâyeleriyle anlatıyor. Birdenbire her şeyin, her şeye nasıl gizlice bağlı olduğunu öğreneceksiniz. “Sayıların gizemli tarihinde enfes bir kültürlerarası yolculuk. Bu harika araştırmayı bitirdiğinizde kendinizi göğün yedinci katında hissetmekle kalmayacaksınız, neden orada olduğunuzu da anlayacaksınız.” -The New York Times- “Harikulade bir araştırma, farklı kültürler arasında göz kamaştırıcı bir güç gösterisi.” -Spectrum Review Supplement- (Tanıtım Bülteninden)
Tahmini Okuma Süresi: 8 sa. 16 dk.Sayfa Sayısı: 292Basım Tarihi: 2017İlk Yayın Tarihi: Kasım 2011Yayınevi: Alfa Yayıncılık
ISBN: 9786051714523Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

292 syf.
5/10 puan verdi
Güzel derlenmiş bir araştırma kitabı olduğu konusunda şüphem yok ama içeriğine gelindiğinde sayılar hakkında çok genel geçer bilgilere değinmekle kalıyor kitap. Ya da bana öyle gelmişte olabilir sanırım çok daha farklı derin bir araştırma bekleyerek okumuş da olabilirim. Ama üzerine durup durup düşüneceğim bir şey vermedi kitap. İçeriği sayıların küçük sözlüğü olarak geçiyor mesela rastgele bir sayıyı açıp okuyarak o sayının önemini kullanım alanlarını size güzel bir şekilde aktaracaktır hatta resimlerle de desteklenmesi okumayı daha keyifli kılıyor.
Sayıların GizemiAnnemarie Schimmel · Alfa Yayıncılık · 2017204 okunma
292 syf.
8/10 puan verdi
Hayatın bir çok alanında sayıların ne anlamda kullanıldığını anlatan araştırma inceleme alanında güzel bir kitap. Kitapta sayılar farklı konularda ele alınsa da yoğun olarak dini ve kültürel açıdan değinilmiş..
Sayıların GizemiAnnemarie Schimmel · Alfa Yayıncılık · 2017204 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.