Kayıp Piramit

Ahmet Baki Yerli
4500 yıl önce inşa edildiği düşünülen piramitler, tarih boyunca insanlığın hayranlıkla izlediği mimari yapıların başında gelmiştir. Her kademesinde kullanılan mühendislikle bugün dahi nasıl yapıldığına dair gizemini korumaktır. Bilim tarihi profesörü Tahir Baturay, Mısır piramitlerinin sırlarını çözmek için yıllardır çabalamaktadır. Ancak bütün denemelerine rağmen önemli denebilecek bir mesafe katedememiştir. Son seyahatinde ona âdeta sayıların kokusunu alarak şifreleri çözen Cenk Demirbilek eşlik etmektedir. Onlarla birlikte yolculuk ederken sen de kadim Mısır tarihi hakkında bilgiler edinecek, matematiğin hiç duymadığın dünyasına adım atacaksın. Sayıların izinde gizemli bir yolculuk seni bekliyor. - Kitap matematiği sevmediği için mesafeli duran genç okurların ön yargılarını kırmak amacıyla hazırlanmış, hikâyesi buna göre kurgulanmıştır.
Tahmini Okuma Süresi: 5 sa. 54 dk.Sayfa Sayısı: 208Basım Tarihi: Ağustos 2019Yayınevi: Acayip Kitaplar
ISBN: 9786059534581Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

208 syf.
Puan vermedi
Bir matematik öğretmeni olarak her yıl farklı proje konuları incelerken, bazı zümrelerimin yine matematik öğretmeni olan yazarın kitaplarını öğrencilere okutması ve dahi içindeki matematik konuları üzerinden araştırma yapması hakkında proje ödevi verdiklerini gördüm. Haliyle önce yazarı takibe aldım sonrada ilk kitabını sipariş ettim. Ama ne yazık ki hemen okumadım. Kitap benim hayat telaşımın içinde bir süre kütüphanemde kaldı. Ta ki 14 Mart Dünya Pi günü kutlamaları arasında yaptığım resfebe yarışması sonucunda bir hediye arayışına girene kadar. Hediyenin gündelik hayata yönelik olması kadar Matematiksel olarak bir şeyler içermesi de benim için biçilmiş bir kaftandı. Ama okumadığım kitabı hediye edemezdim bu yüzden hemen başladım ve bitirdim. Kitabı okuduktan sonra artık gönül rahatlığıyla hediye edebilirdim. Çünkü kitap zaten ortaokul çağında olan çocuklar için yazılmıştı. Merak uyandıran matematiksel terimler içeriyordu. Bunu yaparkende aksiyon ile harmanlıyordu. Tabi konuyla alakalı olmayan bazı detaylar fazlaca uzatıldığı olmuştu hatta sahneler arası geçişler fazlaca iç içeydi ama amaç sonuç olarak değerlendirildiğinde yeni gençlik olarak tabir edebileceğimiz kitleye gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğimiz bir kitaptı. Bu yüzden yazarı tebrik ediyor ve serinin diğer kitaplarınıda kütüphaneme katmak istiyorum.
Sayıların İzindeAhmet Baki Yerli · Acayip Kitaplar · 2019105 okunma
208 syf.
10/10 puan verdi
Mısır piramitlerinin peşine düşen profesör Tahir Baturay yıllardır kayıp pramiti arar. Piramitlerin sırlarını çözmek için uğraşıp durur. Yardımcısı Cenk Demirbilek ile çıktığı yolculukta malum hava şartları yüzünden Kahire'ye iniş yaparlar. Peki sayıların şifresi çözülecek mi? Kayıp piramit bulunacak mı? Harika bir kitap okuduk ikizcanlarım da çok begendi. Tavsiye ederim kitapla kalın.
Sayıların İzindeAhmet Baki Yerli · Acayip Kitaplar · 2019105 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.