Scientia

Orijinal Ülke:
Japonya

Puan vermedi·256 syf.·
2025 70. kitabı
Farklı bir kadına sağlıklı bedenini bir süreliğine konak olarak kiralayan genç kız, iş arkadaşına aşık olmak için aşk kapı kullanan genç adam, kaza sonucu ölen kızının yerine aynı DNA dan klonlanmış bir kız çocuğu sahibi olan anne, kullanımı tehlikeli olduğu halde stresine baskın gelen antidepresan makinasını kullanan müzik adamı, son günlerini geçirmek için bir robotun refakat ettiği inşaat işçisi... Yedi farklı öykü ile bilimin sınırlarını zorlamış yazar. Dünyada teknoloji sınır tanımadan ilerlerken, kimi buluşların etik olup olmadığını belirlemek çok zor. Zira hemen hepsi birer ihtiyaçtan doğuyor. Her bir hikaye bilim kurgu filmi izlemek gibiydi. En çok aklımı çelen buluş ise robotlarla ilgili olan oldu. Kontrollu bir şekilde görev tanımının dışına çıkmayacak ise varlığı pek şahane olur. Bir kahve eşliğinde okunup bitecek manga severlere tavsiyem olsun Scientia.
2025 190. kitabı
Okunma: 07 Ekim 2025 22:46
SCİENTİA . İlk #manga okumamla geldim bugün. Son sayfasıyla açılan ( yani diğer tarafından başlanarak ) , sağdan sola okunan. Okumak için elime aldığımda bir şaşırsam da, okudukça alıştım sayfalara. “Scientia”, Latince kökeniyle “bilgi, bilim” anlamını taşıyor. Aynı zamanda sistematik düşünce, sorgulama ve öğrenme sürecinin de karşılığı bir kelime. Kitapta, bilim ve teknolojinin tanrısal hale geldiği, dolayısıyla bilimin araç olmaktan çıkıp insanlığın yeni dini olduğu anlatılıyor. Etkileyici yedi öykü ile bilimin derinliklerine uzanarak neler olabileceğine bakış atıyoruz #scientia ile. İnsanlığın bilgiyle olan yolculuğunu, modern toplumdaki bilimin rolünü ve özellikle de bireyin bilgiye ulaşma çabasını sunan bir #çizgiroman .Kapağıyla şehrin sıkışıklığı içindeki yoğun binaları ile yaşanılan karmaşayı yansıtırken, insanoğlunun bilimi kullanarak hedeflerine ulaşmak istemesinin görseli adeta göğe uzanan tek bina. Ve işte o " Scientia " . Çizimlerinin son derece sade fakat oldukça detaylı olması, renk kullanılmamasına rağmen hikayeyi canlandırıyor gözümüzde. Sizlerde bilginin, modernitenin ve insan ruhunun izini sürmek ve bilimin karanlık yüzüne cesurca bakmak isterseniz, #scientia sizinle. Keyifle . .
2025 65. kitabı
Okunma: 14 Eylül 2025 16:49
Vefat eden çocuğunun yerine yeni bir bebek klonlama, kendi hayatına ara verip bedenini bir başkasına kiralama, makinelere bağlanarak yaratıcılığı geliştirme, robotları insanlaştırma gibi etiğin ve teknolojinin sınırlarını zorlayan kısa hikayelerle bitirdim geçen haftayı. Scientia birbirinden bağımsız 7 bölümden oluşan bir manga. Bölümlerin tek ortak noktası hikayelerin bir şekilde Scientia binasında geçmesi. Çantanıza atacağınız, kısa molalarınıza eşlik edecek bir içerik ararsanız hem gözü yormaya sakin çizimleri hem de insana etik kavramını sorgulatan hikayeleri ile Scientia benim önerim olur.

Seici TodaYazar · 0 kitap
Japon manga sanatçısıdır. Chiba Teknoloji Enstitüsü'nden mezun olmuştur. 23 Aralık 1999'da yazar web sitesi COMPLEX POOL'da web çizgi romanları yayınlamaya başladı. İlk kitabı 2003 yılında Chuu Yayıncılık tarafından yayınlandı. Web sitesinde yayınlanan içerikler eklendi ve yeni çizimler yapıldı. Kısa öyküleri ve insan sevgisi, nefreti, güzelliği ve çirkinliğini betimleyerek "hayat"ın ne olduğunu tasvir eder. Sıradan gündelik hayattan, yeni bilimsel teknolojinin ortaya çıktığı yakın geleceğe veya antik ya da orta çağdaki yabancı ülkelere kadar uzanan çeşitli mekanlara sahip olan eserler, bilim kurgu, korku, aşk hikayeleri ve komediler de dahil olmak üzere çok çeşitli türlerde ifade bulur.