Vedat Özdemiroğlu
Yürüyüş yaparken zıplayıp tabelalara vuranların, evde gömlek, kravat ve süveterini çıkarmayıp sadece altına pijama giyenlerin, gazetelerdeki insan fotoğraflarına türlü çeşitli bıyıklar çizenlerin hikâyesi... “Kopya kişinin kıldığı namaz geçerli midir?” diye soranların, uzaylı görünce taş atanların, işkembe-kokoreç yasaklanır diye AB’den soğuyanların, yeni dökülmüş betona imza atanların hikâyesi... Haftasonu ödevini pazar akşamına sıkıştıranların, bi arkadaşa bakıp çıkanların, duvarlarına geyikli halılar asanların, cep mesajından destan düzenlerin hikâyesi... Adaleti mafya tezgâhlarında arayanların, Susurluk’tan sadece ayran çağrışımı çıkaranların, mermi manyağı yapanların/yapılanların, her şeye ülkücü ad bulanların hikâyesi... Otobüste cam kenarında oturan, akşamüstü hüzne dalan, Aziz Nesin’e rakı kadehiyle rahmet okuyanların hikâyesi... Her şeye ama her şeye alaturka bir tını verenlerin hikâyesi... Tebessümden öte bir şey var bu kitapta... Belki muzip bir kahkaha, belki de derin bir iç çekme... Hâl-i pür melâlimiz işte...
Kitabın Konusu:
224 sayfa

7/10 puan verdi
Okurken insanı güldüren güzel bir eser. Geçmiş dönemde siyasi kişilerin hallerini olsun sanatçılar olsun, nerdeyse bütün ünlü insanları içine mizah katarak anlatan farklı bir eser. :)Kitabı daha farklı bekliyordum. Türk insanın bulduğu Türk usulü icatlarını ya da konuşmalarını bir hikaye tarzında ele alır diye bekliyordum. :)
Selam Dünyalı, Ben Türküm
Selam Dünyalı, Ben TürkümVedat Özdemiroğlu · İletişim Yayınları · 2000142 okunma
5/10 puan verdi
Eğlenmek için bile çok basit yazılmış bir kitap. Konular daha çarpıcı ele alınabilirdi. Ülkemizde konu bakımından bu alanda sıkıntı yok. Kitabın kapağına veya arkasına bakıp aldanmamak gerekir. Güzel bir şey eleştiri değildi.
5/10 puan verdi
90’lı yılların sonu 2000’lerin başına bir nostalji yapmak isteyenlerin tebessümle okuyabileceği bir kitap .. ülkemizin trajikomik bir özeti. son bölümünü özellikle beğendim.. 5/10
10/10 puan verdi
Okuduğum en keyifli kitaplardan biri. Normalde Millet ile dalga geçilmesi tepki göstereceğim bir husustur. Ancak Yazar öyle ince ve güzel espriler ile ve kırıcı kelimeler kullanmadan öyle güzel anlatmış ki gülmemek ve keyf almamak elde değil. Konular biraz geçmiş de kalmış olsa da genel kültürünüz varsa okumaktan keyif alacaksınız.
5/10 puan verdi
Yazarın emeğine saygısızlık etmek istemem ama bir değil birden fazla ve birbirinden bağımsız o kadar çok konu işlenmiş ki roman değil adeta demeç okur gibiydim. Zaman zaman tebessüm ettirdi ancak bir olay örgüsünün olmaması beni sarmadı.
Garip Espriler
5/10 puan verdi
O dönemi gören biri olarak, belli bir zaman sonra esprili ile yad etmek güzel bir deneyimdi. Yakın tarihimizi merak edenler için bazı espriler abartı da olsa okunası bir kitap.
9/10 puan verdi
Bu kitabı anlayabilmeniz için en geç 80'lerde doğmuş olmanız lazım mizahi dille 90'lar ve 2000'lere dair taşlama tarzında yazılan bir kitap. Allahım hiç mi bu ülke değişmez neden bu kadar öküzüz (ben de dahil) neden .... Allahım hiç umudum kalmadı bu düzene dair....
Selam Dünyalı, Ben Türküm
Hâl-i pür melalimiz işte...
Puan vermedi
Hicv değil kara mizah, diğer popüler bir deyişle izahı olmayanın mizahını yapmış yazar. Kitabı 21 yıl önce yazsa da yazdığı kara komedi bugün hala güncelliğini korumakta. Sadece isimler değişmiş o kadar. Dönem eleştirisi olarak niteleyebileceğimiz kitapta ne var Peki??? O dönemin siyasi liderleri(Ecevit, Demirel, Bahçeli, Çiller, Yılmaz, Kemal Derviş vs... ) medyada kendine önemli yer bulmuş olaylar(2012 olimpiyatları, Susurluk, Çakıcı-Nuriş Kardeşler, Turizmi baltalamak için çeçenlerin yaptığı Swissotel baskını...) ve medyatik mankenler, şarkıcılar, TV proğramları, mafya-devlet ilişkisi vs. liste uzar gider. O dönemi mizahi bir dille okumak isteyenler için ideal bir alternatif. Tabii olayların ne olduğunu da araştırmak lazım. Bunun içinde nacizane bir belgesel tavsiyesi: 32.gün Cumhuriyet Tarihi Belgeselleri
8/10 puan verdi
Uzun bir kitaplıkta bekleyiş süresi oldu bu kitabın. Mizahı yaptığı siyaset döneminde küçük bir çocuk olduğumdan, çoğu konulara yabancı kaldım. Hatta son 20 sayfaya kadar bu kitabın benim için puanı 10 üzerinden 6 idi. Son 20 sayfa o kadar akıp gidiyor ki insanın elinden bırakası gelmiyor. Kitabın yazıldığı dönem ile şimdiki dönemdeki siyasetimizi karşılaştırınca, hiçbir ilerleme kaydedemediğimizi görüyorum ne yazık ki. Değişen sadece isimler, siyasetçilerin düşünce yapısı aynı kalmış.
8/10 puan verdi
2000'lere başlarken memlekette neler oluyordu? ne yapıyorduk bu milenyum zamanları mizahla hatırlamak için güzel bir kitaptı. Zagor Tenay'ın "Din ve ahyak" konulu söyleşisiyle çizgiroman severlere de selam çakan, bol kelime oyunlu, eğlenceli bir kitap. Tavsiye ederim.

Vedat Özdemiroğlu
Vedat ÖzdemiroğluYazar · 11 kitap
Vedat Özdemiroğlu (kısaca V.Ö. olarak da anılır) (d. 7 Kasım 1968) Türk mizah yazarı İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdi. Yazarlığa Gırgır, Fırt ve Çarşaf dergilerinde yayımlanan notları ve kısa öyküleriyle başladı. Daha sonra sırasıyla Leman ve Fermuar'a geçti. Çeşitli gazete, radyo ve televizyon programlarında görev aldı. Alamet-i Farika ve Grey gibi reklam ajanslarında kısa süreli çalıştı. 2000'li yılların sonunda Kanaltürk televizyonunda Türkçe Sözlü Hafif Komikadlı bir talk-show sundu. Manga'nın popüler kültürü eleştiren "Dünyanın Sonuna Doğmuşum" klibinde başrol oynadı. Özdemiroğlu, günümüzde Uykusuz'da kurulduğundan beri yazarlık yapmaktadır. 2007 yılından beri çeşitli gösterilerle güldürmen olarak sahne almakta, 2011-2012 tiyatro sezonundan beri ise Sıraselviler'deki Txm People's 'da 80 Dakkada Cümle Âlem adlı gösterisini sergilemektedir. Fanatik Beşiktaş taraftarı olan yazar, evli ve bir çocuk babasıdır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.