Jenny Valentine
O anın iki yüz var, Öncesi ve Sonrası. O zamandan beri rüyalarımdan çıkmıyor bu." Aralarında dostluktan da öte bir bağ olan Mab ve Elk için trajik bir kazayla her şey değişir. Mab’in ölümünün ardından Elk anılarında dolanır durur. Büyükannesinin kaybının bıraktığı derin izleri; her anını en yakın arkadaşıyla geçirdiği, artık sonsuza dek yitirilmiş günleri ve ilk aşkını hatırlar. Tüm bunlarla başa çıkmakta zorlansa da Mab’in hayaleti her daim yanındadır. Fakat Elk, ona veda etmeden önce birlikte ne kadar vakitlerinin kaldığını bilmez. Şimdiyse hayatının en zor bilinmeziyle karşı karşıyadır: Her şey bittiğinde başlayan nedir?
208 sayfa

Puan vermedi
Yuzu'nun çevirdiği ve reklamını çok başarılı bir şekilde yaptığı kitaplardan birisi, Senden Önce Senden Sonra. Şahsen ben kitabın sonunun beni 'parçalayacağını' vs. sanmıştım, ancak öyle olmadı. Kitap genel olarak güzeldi ama bence çok yüzeyseldi. France'in iç dünyasına asla girilmedi; Elk ve Mab'in birlikte olan anları anlatıldı ancak Mab kendi başına nasıl birisiydi, aklında ne gibi düşünceler vardı hiç okuyamadık. Zaten 208 sayfa olmasından böyle olacağını tahmin etmeliydim. Sosyal medyada okuyan herkes çok ağladığını söylemişti, ancak beni o kadar da etkilemedi. Plot twist miydi? Evet. Ama, eh işte. Ben maalesef kitabı çok beğenmedim, ancak Yuzu'nun başka kitaplarına kesinlikle şans vereceğim. Sadece bu kitabın overrated olduğunu düşünüyorum.
10/10 puan verdi
Karlı bir pazar günü okunacak hüzün dolu bir kitap ile geldim bu sefer. İnstagram’da daha bu kitap basılmadan Yuzu Kitap sosyal medya yöneticisi Zeynep’ten görmüş çok merak etmiştim. Zeynep çok ağlamıştı. Basılır basılmaz aldım ve Zeynep’in neden bu kadar ağladığını çok iyi anladım. Kitabımız iki arkadaşın hikayesini anlatıyor. Küçük yaşlarda bir labirent oyununda tanışan bu arkadaşlar tesadüfen aynı okul, aynı sınıfta karşılaşıyorlar. Daha sonra hiç kopmayacak bir bağ oluşuyor aralarında. Elk ve Mab’in hem şirin hem de hüzünlü hikayesini okurken kalbim ezildi. Kitap talihsiz bir kaza sonucu bu iki arkadaştan birinin kaybı ile sarsıyor biz okuyucularını. Kimin ölüp kimin yaşadığını söylemeyeyim, çünkü kitabın sonlarına doğru aslında şok olacağımız bir ters köşe okuyoruz. Gerçekten o bölümleri şok olarak okudum. En çok Mab’in abisi France ve Elk’in minik kardeşi Knox’a çok üzüldüm. Abi-kardeş, abla-kardeş ilişkilerini okumak çok güzeldi. Herkese tavsiye ederim, bu güzel kitabı okuyun.
7/10 puan verdi
Senden Önce Senden Sonra
Yuzu’dan kitaplığıma eklediğim ilk kitap. Öncelikle yapı olarak incelemek gerekirse sağlam sayfalar ve kapak beni memnun etti. Yazılarında ve basımında bir hata yoktu bu beni aşırı mutlu etti. Hikayeden bahsetmek gerekirse beni başından sonuna kadar kurguda tutabildi ayrıca anlatımın duru olması cevirinin güzel yapıldığını düşündürttü. Sonuna geldiğimde şaşırdığım ve biraz hüzünlendiğim bir sonu vardı. Yazarın diğer kitaplarını ve gelişimini takip etmek istiyorum.
7/10 puan verdi
Kitap başta biraz yavaş geldi, anlamaya çalıştım ama yavaş yavaş alıştım kitaba. Sonra her elimden bıraktığımda tekrar elime almak istedim. Samimi bir kitaptı aynı okuduğumuz arkadaşlık gibi. Fakat sosyal medyada çok fazla abartıldığınıda düşünüyorum. Herkesin deli gibi ağladığı söyleniyordu şahsen benim sadece gözüm doldu çünkü çok şaşırtıcı bir sonu vardı yani ben beklemiyordum en azından…
9/10 puan verdi
Kahroldum. Yok oldum mahvoldum cidden. Yayınevinin sempatikliği ve kitabın kapağı beni kendine çeken bir şeydi. Belliydi aslında herkes çok ağladığını söylemişti ama inanmadıydım HATAYDI YOK OLDUM MASKARAM AKTI VE O KADAR AKICIYDI Kİ BUNA BİLE AĞLAYABİLİRİM. Sabah dokuz civarı başlayıp bir iki civarı bitirdim. Gerçekten çok akıcı ve çok güzeldi. Hikaye Elk lakabıyla karşımıza çıkan Elena'nın ağzından. Mab hani Mabel'le olan konuşması ve bunu yaparken gerçekliğin acısından kurtulup neşeli olması çok güzeldi. Herşeye rağmen birlikte olmaları özellikle de sırlar açığa çıkmışken çok hemde çok etkiledi beni. Baya ters köşe yapan ve bunun da hakkını veren bir kitap. Sonda yazar bir hata mı yaptı diye eski sayfalara döndüm ve o an dank etti herşey. Zaten France'ye olan üzüntümü tarif bile edemem eve gider gitmez ağlamam gereken konular var ve bu konuda şakam yok. Bir sürü not aldım kitapla ilgili. Vize sonrası ağlamalı bir şeye ihtiyaç duyarım diye almıştım ve beklentimi fazlasıyla karşıladı. Bilmiyorum çok sevdim. Umarım keşfedilir ve daha fazla insanın kalbine dokunur...
Senden Önce Senden Sonra
10/10 KESİNLİKLE TAVSİYE!!! Uzun uzadıya konu vs yazamayacağım. Zaten konuyla değil hissiyatıyla beni kendisine bağlayan bir kitap oldu. Hani bitirdiğimde oturup saatlerce ağladım. O derece beni etkiledi. Dostluk, hayat ve ölüm daha güzel anlatılamazdı.
9/10 puan verdi
2 arkadaşın hikayesini konu alan bir kitap,konuya geçmeden önce ben kapak tasarımına bayıldım çok güzel dizayn edilmiş. Bu 2 arkadaş kardeş gibiler birbirlerinin her şeyi birbirlerini en iyi anlayan iki arkadaş ama bu iki arkadaşı üzücü bir kaza maalesef ki ayırıyor, bu ayrılık sonrası Elk bu durumla nasıl baş edeceğini bizlere zaman gösteriyor,uzun süredir bu kadar duygusal bir kitap okumamıştım. Hem üzüldüm hem anılarına sevindim çok tuhaf duygular hissettim. İlk baş noluyor ya diyorsunuz bir anlayamıyorsunuz ama sonrasında yavaş yavaş her bir anıda yolculuğa çıkıp konu oturmaya başlıyor, çok severek okuduğum bir kitap oldu..
Senden Önce Senden Sonra
#sendenöncesendensonra Mab ve Elk ayrı aileden olma kardeş gibiydi adeta. Birbirlerini iyi anlayan ve her an birbirlerinin yanında olan bu iki arkadaşı ise çok trajik bir olay ayırıyor. Geçirdikleri trafik kazası neticesinde Mab hayatını kaybeder. Elk bu durumla nasıl başa çıkacaktır peki? Bunu öğrenmesi biraz zaman alacaktır. Çünkü ilk başta Mab’in hayaleti Elk’i hiç yalnız bırakmaz. Mab, Yoğun bakımda makinelere bağlı, ölümle yaşam arasındaki o ince çizgide dururken, Elk ile anılarında gezintiye çıkarlar. Henüz Elk’i yalnız bırakmaya hazır olmasa da, daha yaşayacak ömrü vardır… Yalan yok ilk başlarda ne okuyorum diye düşündüm. Konuyu kafamda oturtmak zaman aldı. Kurgu akıcı olabilecekken, kullanılan yazım dili beni çok yordu. Bazen şimdiki zaman bazen geçmiş zaman kipiyle çekimlenen cümlelerin olması bendeki o sürükleyiciliği baltalı. Konu güzel ama işte keşkelerim var… Keşke olmasaydı. Meraklısı tabi ki kendi fikrini edinmek için okumalıdır
Puan vermedi
Şahsen kitabı abartıldığı kadar etkileyici bulmadım. Hikayesi, ağlatacak kadar derin veya duygusal bir etki bırakmadı bende. Sonuda ki ters köşe gayet güzel ve yerindeydi
10/10 puan verdi
Başından sonuna, yer yer satırları arasında kendimi bulduğum, yaşamın değerini bana tekrardan hatırlatan bir kitap. Dönem dönem yine unutacağımı biliyorum bu zamanlarda açıp satırlarını, altını çizdiklerimi kurcalayacağımı da. Belki yaşarken değerini bilmediğimiz o kadar çok şey var ki, çok basit anlarda bile, bir hatıraya dönüşen milyonlarca küçük anı. Onlara sahip çıkmam gerektiğini hatırlattı bana, en çok da sevdiklerime, ilişkilerime. Değerini bilmek kavramını tekrardan zihnimde yankılattı çokça kez. Ve böyle bi dostluk için neleri verebileceğimi de düşündürttü. Bu kadar anlam yüklemek istediğim için de yüklemiş olabilirim ama okuyana hiçbir şey kaybettirmez, benim gibi hissettirirse de çok şey kazandırır. 2025 in ilk kitabı, umarım daha nice sayfalara. Kendisine özel olarak playlist hazırlamışlığım da bulunur. İlgilisine: open.spotify.com/playlist/5ZE6KQ...

Jenny ValentineYazar · 1 kitap
Çocukken her iki yılda bir ev değiştirdi. Harikulade insanlarla tanıştığı doğal yiyecek dükkânında on beş yıl çalıştı. Aynı zamanda takı tasarımcısı ve öğretim görevlisi olarak da çalıştı. Goldsmith Üniversitesinde onu birazcık okumaktan bıktıran İngiliz Edebiyatı okudu.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.