Serbest Düşüş

William Golding

Serbest Düşüş Gönderileri

Serbest Düşüş kitaplarını, Serbest Düşüş sözleri ve alıntılarını, Serbest Düşüş yazarlarını, Serbest Düşüş yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bir şeyi yeteri kadar istersen alırsın ama buna karşılık başka bir şeyi feda etmeyi göze alman lazım. Her hangi bir şey olabilir bu. Ama istediğini elde ettiğin zaman bu asla tam olarak beklediğin şey olmaz ve eninde sonunda yaptığın fedakarlıktan dolayı pişmanlık duyarsın.
Sayfa 243 - İş Bankası Kültür Yayınları, 7. Baskı, Mart 2024Kitabı okudu
Artık dünya yeniden konumlandırılmıştır. Önemli olan şeyler önemini yitirdi. Aptalca şeyler sağduyu olup çıktı. Bir zamanların hüsranının ve pisliğinin çirkinliğini artık güzelliğin tersine dönmüş ilginç bir şekli olarak görmeye başladım - sadece göz ucuyla görülebilen, sadece hatırlandığı takdirde göze görünen bir güzellikti bu.
Sayfa 195Kitabı okudu
“Hiçbir yerde kendimi evimde his­setmiyordum.”
“Hem kolay incinebilir olmak hem de sağlam kalmak nasıl bir şey?”
Ben çocukken masumdum ve masumiyetin ne olduğunu bilmiyordum; dolayısıyla mutluydum ve mutluluğun ne olduğunu bilmiyordum. Belki de insanoğlu bütün bu renk paletini hiçbir zaman tecrübe etmiyor, zira tecrübe ettiği zaman o renkler ya geçmişte kalmış ya da başka birinin üzerine örtülmüş oluyor. Belki de farkındalık ve mutsuzluk olan suçluluk birbirine uyar: cennet de tam olarak Budist Nirvana’dır.
günaydınlarr
Göze en zor görülen, en yakında durandır ..
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.