Dönüşüm (Shifters) Serisi 1

Orijinal Adı:
Stray

2023 277. kitabı
Okunma: 08 Ağustos 2023 15:14
Faythe yüksek lisans öğrencisi ve kedi kadındır. Ailesi Faythe'yi evlenip kedi adam soyunu devam ettirmesini istiyordur ve bir de ailenin başına da geçmesini istiyorlar ama Faythe kendini bu kalıba sokmayıp erkeklerden daha güçlü olduğunu da kanıtlamak için ailesinden uzaklaşıp okumayı seçmiştir. Taa ki kedi kadınlar kaçırılana kadar, ailesi Faythe'yi merak ettiği için ve onun güvenliğinden endişelendiklerinden dolayı eve dönmesini isterler. Ama o bunu istemez ve güçlü olduğunu, kendini savuna bileceğini söyler tabi ailesi bunu istemez. Bu durumda nasıl olacak, kaçırılan kişileri bulabilecekler mi bakalım.
2025 8. kitabı
Okunma: 01 Mart 2025 01:11
Kitabımız fantastik türde yazılan bu fantastik kitap da kedi adamlar ve kedi kadınlar ile ilgili. Karakterimiz Faythe çok inatçı, dikbaşlı ve dediğim dedik çaldığım düdük diyen bir karakter. Kitabımızın dünyasında dişi kediler nadir bulunduğu için çok önemliler bu yüzden Faythe’nin ailesi Faythe’nin kendileriyle kalmasını ister tabi Faythe yine dikbaşlılığını kullanaraktan üniversiteye gider bir gün üniversitede gurur yani kendi dost kediler dışındaki bir kedinin Serserilerin kokusunu alır daha sonrasında da bu serseri, faythe ve kedi adamlar arasında olaylar meydana gelir. Kitap güzel yazılmış sadece karakter biraz fazla dikbaşlı ama kedilerin çoğu da öyle değil mi zaten özellikle dişi kediler! Kitapta kaçma bölümü sanki biraz hızlı yazılmış, üstün körü olmuş gibi ama en azından uzatarak yazmamış yazarımız insanları sıkmamış bence bir kitabın olması gereken uzunlukta bir kitap yazmış kitabı genel anlamda beğendim zaten seneler önce aptal kuzenimden alarak okumuş ve çok beğenmiştim pegasus da indirime girince direk aldım iyi ki almışım fantastik severlerin okuması gereken bir kitap.
2020 119. kitabı
Sevmedim. Saçmaydı. Konu olarak da, anlatım olarak da çok zayıftı. Boşuna uzatmışlar kitabı. 500 sayfa boyunca inatla anlatmışlar ama gereksizdi. Tavsiye etmem.
2016 13. kitabı
Kitap çok güzel ama bazı yerlerde çok fazla 18 yaş üstüne girmiş buna rağmen akıcı bir dili var.kitap daha çok hayal gücümüze hitap ediyor elime aldigim gibi bitirdim sa Baha kadar uyulmaması kitabı bitirmek için.
·496 syf.·
2018 8. kitabı
Kitabın konusunu ilk okuduğumda gerçekten orjinal bir hikayenin beni beklediğini biliyordum. Öyle de oldu aslında kitap gerçekten sürükleyiciydi. Bol bol merak unsuru barındırıyordu. Belli bir noktadan sonra daha başarılı yazılmıştı. Ifadeler açıktı, her ayrıntı anlatıldığı için anlaşılması zor değildi. Son olarak kadınlara değer veriliyor olması ve onlarında en az erkekler kadar kendilerini koruyabilecekleri anlatılması kitabın iyi yanlarıydı. Kötü yanlarına gelecek olursak ilk bölümler beni biraz hayal kırıklığına uğrattı çünkü bana Faythe karakterinin ne istediğini anlatamadı. Erkekler konusu da yaşadığı kararsızlık biraz can sıkıcıydı.
Fantastik
2021 177. kitabı
Okunma: 20 Ağustos 2021 06:04
Kitap listemde uzun zamandır bekleyen, hep önüme çıktığı için çok uygun fiyata bulunca hemen alıp, yinede okumayı geciktirdiğim seriye başladım.. Onca fantastik kitap okudum kedi dünyası ile tanışmak şimdiye kısmet oldu :) Isınmak baya zor oldu. Gözümde bir canlandırmadım. Sonuçta kedi olmak çok aman aman değil diye düşündüm. Baş karakterimiz beni zaman zaman çıldırtsada; özgürlük ugruna savaşmasını, yapıya baş kaldırmasını okumak güzeldi. Ama akıl var mantık var dediğim çok yer oldu :) Kitap yarıyı geçtiğinde dünyasına alıştım ve olay akışını sevdim. Marc karekterini çok sevdim. Aşkını da.. Baş karakterin kadın oluşunu, kadın kedilere verilen değeri çok güzel anlattığı için sevdim kitabı. Kitap sonlara doğru çok güzel toparladı kendini. Bayılmadım ama begendim.
Fantastik Bilim Kurgu
2016 1. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2016 00:00
Serseriyi yaklaşık 10 yıl önce lise döneminde iki günde okuyup bitirmiştim. O dönem fantastik türde okuduğum ilk kitaplardan biriydi bu yüzden bana oldukça farklı ve sürükleyici gelmişti. Aradan yıllar geçmesine rağmen bu kitap zihnimde yer edinmiş. Geçtiğimiz günlerde sohbet esnasında bu kitaptan bahsettiğim nişanlımın tüm seriyi bana hediye etmesi ile tekrardan okuma fırsatı buldum. Tabii o dönemde okuğum heyecanı ve sürükleyici kısmını pek hissedemesem de konusu, yazarın kalemi, öyküyü detaylı betimleyebilmesi çok etkileyici. Yapı olarak sağlam bir kitap olduğunu düşünüyorum. Ne var ki kitapta bazı detaylar fazla kasıntı duruyor. Kitabın baş karakteri Faythe özgür, inatçı ve gelenekselden uzak yapısıyla dikkat çeken genç bir kadın. Özellikle ataerkil ve erkek egemenliğinin bariz şekilde hakim olduğu dünyamızda kadına dair değerli birçok noktayı ortaya çıkaran, savunan bir kadın. Ama yazar karakterimizin ruhunu tam olarak yansıtamamış. Sadece güç, dövüş ve bireysel olma arzusunda olan bir kız çocuğu görüyorum ben. Serinin diğer kitaplarında umarım karakter gelişimini tamamlayabilir. Kitapta eleştirdiğim diğer nokta çok fazla detay olması. Koca kitabın sadece 2 günü anlatması bana yeterli gelmedi. Öykğ sırasında geçmişe dönme, açıklama yapma, tanım kullanma, alıntı yapma gibi detaylara çok yer veriyor ve ben okurken bazen bu detayları atlamak istedim. Çünkü sen fantastik ve sürükleyici bir kitap olmalısın bu kadar araya girme diyesi geliyor insanın içinden. Genel olarak beğendiğim ama eleştirdiğim noktaları olan bir kitap oldu.
2021 33. kitabı
Bu kitabı 15,16 yaş arası okudum yani o zamandan bu zaman tv ekranları bunun gibi dizilerle doldu. O zamanlar ergenliğin heyecanı ile büyük bir iştahla okudum. Ancak şimdi 24 yaşındayken kitap inanılmaz yavan geliyor. Sadece buda değil kitapın yazılışı, cümle yapısı inanılmaz düşük. Genel olarakta kaba, kadına değer vermeyen tiplerin yüceltildiği libidoya hitap eden kitaplardan biri. Ben ne yazık ki bir kere okumuş olduğum için diğer kitaplarıda okuyacağım ama tavsiye etmem. (Yazım yanlışlarım için kusura bakmayın)
Roman
"Catwomen "
2021 4. kitabı
Tipik bir cat women romanı..Seksi olduğu kadar zeki olan bir kedi kadının gurur sürüsünden ayrılan serserilere karşı kendini ve arkadaşlarını koruma çabası yanında bir de aileye kendi başına yetebilecegini kanıtlama azmi..Fantastik tür sevenler için ideal bir kitap seçimi...
Fantastik
2024 14. kitabı
Okunma: 24 Haziran 2024 17:36
Boşş Jejjsjdjdjkfbrukrkrmnrjfifjrnjfjfjrjnfjfjjfjfnjfjfjfjjfjfjjfjfjjdjdjdjjfjrjjrjrjjrjrjrjrjjdjdjjdjdjjdjdhdhdjjdjdjdhhdhdjjrjrjjrjrjrjrjjrjrjjrjjdjrjjrjdjdjjdjdjdjjdjdbdjdj

Rachel VincentYazar · 13 kitap
1978 doğumlu Amerikalı yazar Rachel Vincent iki çocuğu, iki kedisi ve kocasıyla birlikte Oklahoma'da yaşıyor. Rachel, göründüğünden daha yaşlı ve hissettiğinden daha genç olduğunu söylüyor.