Kutsal Hayat Üçlemesi 1

Ocak 2011
Galata Yayınları

2022 60. kitabı
Yazarın kalemini anlatmaya kelimeler yetersiz kalır bence. Şiirsel ve esprili bir üslubu var. Kitabın akışı o kadar etkileyici ki, olaylar arasında yer verdiği anlatımlarda bazen bir sureyle, bazen
2022 171. kitabı
Okunma: 26 Kasım 2022 17:49
Ses
Dünya ahvalinden bihaber sesin sahibi "Yaz!" dedi kör, sağır ve dilsiz anlatıcıya."Yaz! Günahı neyse öderim hepsiyle birlikte!" “Dedi ki; Hatırla!
2023 17. kitabı
Okunma: 09 Mart 2023 00:00
Ses olmasaydı sessizliğin kıymetini bilemezdik. Bazen sessizlik büyük yakarışlardır. . Selin yirmili yaşlarda ailesi Antalya da yaşayan kendisi İstanbul da üniversite de okuyan bir genç kız. Bir gece kadaşlarıyla birlikte gittiği mekanda diğerleriyle tanıştırılır ve akabinde yaşanan tesadüfle de artık Selin’in gözlerine o perde-çekim ve aşk-inmiştir artık. Serinin ilk kitabı olan Ses Selin’in anlatımıyla, serzenişleriyle başlamakla birlikte ve bilinç akışı tekniğiyle yazılmış olup, üslup akıcılık gerçekten doruklardaydı. Muazzam bir eser okudum. Şimdi sırada serinin ikinci kitabı #kök var.
2023 1. kitabı
#okudumbitti #ses
2024 35. kitabı
Okunma: 14 Haziran 2024 23:49
Kitabın bir kısmı akıcı bir kısmı yorucu. Şöyle ki, birazdan bahsedeceğim olayların anlatıldığı kısımları okumak kolay, yazar akıcı bir dil kullanmış. Olayların bölüm aralarında okunması son derece zor birkaç sayfalık, yazarın daha felsefi şeyler yazdığı yerler var. Cümleler çok uzun, eski Türkçe kelime çok. Açıkçası o sayfaları atladım. Beni zorladı. Kitabın yaklaşık ilk 40 sayfası da böyle, acaba yanlış bir kitaba mı başladım diye düşünmedim değil. Neyse kitabın konusuna gelirsek Spoiler içerir. Selin diye bir kız var, üniversite öğrencisi, İstanbul'da okuyor. Maddi durumları iyi, tek başına boğaz manzaralı bir evde kalıyor. Sonra evli bir doktor olan Hakan ile sevgili oluyor. Adama takıntı derecesinde aşık. Ayrıca gece yarısından sonra eve aldığı başka bir sevgilisi daha var. Selin'in samimi bir arkadaşı var Ayşegül, o da öğrenci. Bunlar barlarda diskolarda takılıyorlar. Hakan, Selin'i Ayşegül ile aldatıyor. Sonra Selin'in annesi vefat ediyor, bu olayı atlatamıyor ve kafayı yiyor hastaneye yatıyor. Annesinin ölmeden önce yazdığı bir mektuptan, babasının başka biri olduğunu öğreniyor. Velhasıl iğrenç ilişkiler yumağı, böyle bir kitap olduğunu bilseydim okumazdım. Bana uymadı. Gene de yazarın emeğine saygı duyduğumu belirtmek isterim.
2023 64. kitabı
#ses Puan 10/8
2023 40. kitabı
Merhaba bugün size #ses serinin ilk kitabı ile geldim. Okurken kah oturuğ kah kalktığım yapma Selin etme Selin demekten kimi zama yorulduğum bir kitaptı. Haydi o zaman kitaptan bahsedeyim. Selin yaşadığı şehirden İstanbul'a üniversite okumaya gelir okulda tanıştığı arkadaşı ile gittikleri partide Hakan'la tanışır. Hazırsanız en kötü kısmını söylüyorum Hakan evli ve bunu bile bile yanlışa doğru gidiyor Selin. Bu kadar yanlış yetmezmiş gibi birde Hakan'ı kıskandırmak için Gece çıkıyor başımıza tabi Gece'de bu hikayenin bambaşka kısmı. Selin'in hayat karmaşası içerisinde birde annesi vefat eder. Annesi bir mektup bırakmıştı ölmeden önce. Bu mektup Selin'in hayatında büyük bir değişme sebep oluyor... Peki ne yazıyordu o mektupta? Hakan eşi bu ilişkinin nerdesindeydi? Ayşegül Selin'in gerçek dostu muydu? Malesef ki kadının düşmanı yine kadındır. Kimsenin kimseye böyle bir haksızlığı reva görmediği bir hayatta yaşamak ümidiyle. Kitapla kalın keyifli okumalar dilerim...
2025 11. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2025 00:19
🅢🅔🅢 Kutsal Hayat Üçlemesinin ilk kitabı #ses Selin, 20 yaşında, İstanbulun ihtişamlı manzarasıyla çevrili bir hayatın içinde yaşayan üniversite okuyan genç bir kızdır. Antalya'da yaşayan, maddi
2016 29. kitabı
Okunma: 12 Mart 2016 19:56
Sesinden sedasından tanıyordu insanlar birbirlerini. Sesine geliyorlardı insanlar birbirlerinin, Sesinden kaçıyorlardı insanlar birbirlerinin. Seslerinde tüketiyorlardı insanlar birbirlerini. Seslerini özlüyor, seslerinden nefret ediyor,sesleriyle hayatı yaşanır veyahut yaşanmaz kılıyorlardı birbirleri için. Ve insanlar kimi zaman sessizlikleriyle öyle acımasızca cezalandırıyorlardı ki birbirlerini...Lakin bu vesile ile ses yasak koyanlar, cennet yasaklılarından sayılıyordu. Ve her halükarda sesin şekli ve şemaili manalandırıyordu meali: Hareketi veyahut hareketsizliği!.. cümlelerinden anlaşıldığı gibi sesi ve sessizliği sade bir biçimde anlatan bir kitap.

Vildan ÇetinYazar · 3 kitap
Vildan Çetin, İzmir Karşıyaka'da doğdu. İlk ve orta eğitimi Karşıyaka Şemikler Lisesi'nde tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklam bölümünden lisans diplomasını aldı. Amerika'da yabancı dil ve mesleki eğitim kurslarına katıldı. Çeşitli televizyon ve prodüksiyon şirketlerinde prodüktör ve yönetmen asistanlığı görevlerini sürdürürken aynı zamanda Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Radyo Televizyon Sinema bölümünden yüksek lisans diplomasını aldı. Bu süreçte reklam yazarlığına başladı. Yerli ve uluslararası pek çok reklam ajansında, reklam yazarı ve yaratıcı yönetmen olarak görev aldı. Halen, reklam sektöründe çalışmaktadır.