Hush, Hush Serisi 3

Becca Fitzpatrick

Sessizlik Yorumları ve İncelemeleri

Sessizlik yorumları ve incelemelerini, Sessizlik kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Sessizlik puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.

Puan

810 üzerinden
1.662 Puan · 79 İnceleme
10/10 puan verdi
Sessizlik Kitap İnclemesi:
Sessizlik içindeki romantizm ve gizem ile çok güzel bir kitaptı. Kitabın ilk yarısında Patch olmasa da çok güzeldi. Kitap hakkındaki yorumumu iki bölüm halinde yazacağım: Spoilerlı ve Spoilersız. Sessizlik serimizin üçüncü kitabı olduğu için Spoilersız yerini maalesef kısa tutmak zorundayım çünkü
Puan vermedi
DİKKAT SPOİLER VARDIR!!! Merhabalar. Bugün sizlerle Sessizlik kitabının yorumunu paylaşacağım. Sessizlik kitabı bir devam kitabı olduğu için bu yazı spoiler içerecektir. Seriyi okumayanlar bu yazıyı okumaya devam etmesin lütfen. Kitap Nora'nın bir mezarlıkta uyanmasıyla başlıyor. Hafıza kaybı yaşayan Nora son beş ayını hatırlamıyor. Ve maalesef ki Patch'i de... Kitabın neredeyse ilk yarısında Patch'i Jev ismiyle okuyoruz. Biz her ne kadar Jev'in aslında Patch olduğunu kitabı okurken en başından itibaren anlasak da Nora Patch ile Jev'in aynı kişi olduğunu kitabın ilk yarısından sonra anlıyor. Bu kitapta Patch'in Nora'nın hayatı uğruna kanatlarının koparılmasına izin vermesi beni çok etkiledi. Kitabın ilk yarısı durgun geçse de son yarısı çok hareketliydi. Kitabın sonunda Nora'nın biyolojik babasının yönettiği Nefillerin yeni yöneticisi olması ise beni çok heyecanlandırdı. Patch ve Nora umarım bu zor durumdan zarar görmeden sıyrılabilirler. Final kitabında Nora'nın alacağı kararları çok merak ediyorum. Ben serinin son kitabı olan Final kitabını okumaya gidiyorum. Final kitabının yorumunda görüşmek dileğiyle...
7/10 puan verdi
Sessizlik, Becca Fitzpatrick’in Hush Hush serisinin 3. kitabı ve kaçınılmaz olan son savaşa doğru bir geçiş sunuyor fakat kitabın sonu ile savaşın tarafları son kitabı okunması şart hale getiriyor. Aslında Sessizlik romanının sonu biraz beklenilenden farklı gelişiyor. Çok daha karmaşık ve insanı son kitap için merak içinde bırakacak bir son beklerken basit bir şekilde bitiyor fakat o basitliğin ardından gelen gerçek Nora ve Patch aşkını çok daha karmaşık hale getiriyor.
8/10 puan verdi
Sessizlik
Nora Pach'e karşı ''bence'' biraz zayıf ve aptal bu kadar duygusal olmasına gerek yoktu. (Dedi balık burcu) Pach çok kaba bir melek ve Nora'nın nezaketini hak etmiyor. Bu Pach beni sinir ediyor ama çok karizma, Nora'ya göre yazarsam harbi kız derler ya o işte oyun yok, kaybedecek bir şeyi yok, döner gider yani çığlıktaki gibi, şatın ilerleyişi çok iyi ve iyi bir notada yani. Başarılı Beğendim
8/10 puan verdi
Spoiler içermektedir !
Hush, hush serisinin üçüncü kitabı Sessizlik, Nora'nın hafızasını kaybetmiş bir şekilde mezarlıkta uyanmasıyla başlıyor. Meğer 11 haftadır kayıpmış. Tabii ikinci kitaptan Nora'yı kaçıranın kim olduğunu biliyoruz: Hank, Nora'nın biyolojik babası. Amacını da giriş bölümünde görüyoruz. Patch'e şantaj
9/10 puan verdi
Serinin üçüncü kitabının sonuna geldik. Her ne kadar güzel bitecek desem de yine sonunda bizi şaşırtan şeyler oldu. Ve tabi ki yine olaylı bir sondu. Kitap Nora'nın hafıza kaybı ile başlıyor. Hiçbir şeyi hatırlamayan Nora'yı bundan sonra daha zor şeyler bekliyor. Annesinin Hank ile olan ilişkisi, Vee'nin ondan sakladığı şeyler. Neden kaybolduğu zamandan itibaren değilde 5 ay öncesinden itibaren hiçbir şey hatırlamıyordu? Peki, rüyalarına giren o simsiyah gözlere sahip kişi kimdi? Patch kimdi? Karşılaştığı Jev ne saklıyordu ondan? Eksik parçalar neydi ve neden Nora hiçbir şey hatırlamıyordu? Tüm bu soruların arkasında ne vardı? Neden vurulmuştu ve neden Scott'ı korumuştu? İşte tamda burada başlıyor. Hiçbir şey hatırlamadan başladığı hayatında şimdi parçalar yavaş yavas oturuyordu. Eski dostu Scott ve tekrar tekrar karşısına çıkan Jev sayesinde hatırlamaya başlıyordu. Fakat gerçekleri öğrendiğin de ne olacaktı? Nora'yı neler bekliyordu? İşte bunların cevabı bu kitabın sayfaların da arkadaşlar :) Baştan söyleyim kitap başlar da çok sıkıcı gelse de ileri ki bölümlerde sarıyor. Çünkü gerçeklerin ortaya çıkması, gizli saklı yaşanan aşklar, verilen yeminler, tutulması gereken sözler, ölen düşmanlar ve tamamen yeni bir başlangıcın ilk adımı. Ben severek okudum kitabı. Sonunda yine şaşırtan şeyler oldu ve tamda bir savaş başlangıcın da kitaba son verdik. Bakalım bizi neler bekliyor şimdiden iyi okumalar :)
10/10 puan verdi
Öncelikle kitabı çok beğendim. İlk başta sırf seriyi tamamlamak için almıştım şimdi iyiki de almışım diyorum. Keşke gece evi kitabı gibi 12-13 seri kitap olsa. Bütün seri gerçekten okunması gereken ve çok güzel kurgulanmış. Bir sonraki sayfada ne olacağını düşünerek heyecanla ve sürükleyi bir şekilde ilerletiyor. Söyleyeceklerim bu kadar spoiler vermek istemem
Puan vermedi
İkinci kitabı bitirdikten sonra Sessizlik’in tanıtım yazısını okumuştum ve beni o an çok içine çekmemişti. Kitaba başladığımda Nora’nın hiçbir şeyi hatırlamaması, Patch’ın başka bir isimle arada sırada ortaya çıkması, Nora’nın babasıyla yaşadıkları beni sıktı. Kitabın ilk yarısını hiç sevmediğimi söyleyebilirim. Üstelik Nora’nın olaylar karşısındaki kararsız tutumu, tartışırken söylediği cümleleri okumak beni baydı. Her kitabın bitişinden sonra Nora’yı daha güçlü bir karakter olarak göreceğimi düşünüyorum fakat bir türlü göremiyorum ama Final kitabından yana ümidimi yitirmedim. Vee’yi ise bu kitapta çok az gördük. Hala hiçbir şeyden haberi olmayan arkadaş durumunda olması ise üzüyor. Kitap yine son sayfalara doğru daha okunaklı, maceralı hale geldi ve bitişiyle de diğer kitaplarda olduğu gibi sonraki kitabı merak etmeme neden oldu. Son sayfalardaki olayların zekice, bir miktarda ince şekilde örüldüğünü okumak güzeldi. Hush hush serisinin sevdiğim serilere girebileceği düşüncesi ortadan kalktı fakat Final’le güzel bir bitiş yaşanabileceğini düşünmeye devam ediyorum.
SessizlikBecca Fitzpatrick · Pegasus Yayınları · 20167,6bin okunma
81 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.