1 Haziran 2024
Harika Çocuk Yayınları

2025 33. kitabı
Merhaba Sizlere 10 yaş ve üzeri çocuklar için uygun bulduğum, 224 sayfalık, sıcacık bir kitap ile geldim. #sevgi Aslı annesi ile birlikte bir trafik kazası geçirir.  Kazada annesini kaybeder. Aynı zamanda bu kazada Aslı tek bacağını da kaybetmiştir. Babası ve küçük erkek kardeşi ile hayatına devam eden Aslı tek bacaklı olmasıyla birlikte yalnızlaşmaya başlar.  Artık arkadaşları onu oyunlarına dahil etmezler. İyice içine kapanan Aslı, babasının eve üvey anne getireceğini öğrenmesiyle daha da yıkılır.  Çünkü onun düşüncelerinde üvey anne hep kötüdür.  İyi davranıyorsa da mutlaka bir çıkarı vardır. Öğretmen olan babası, kendisi gibi öğretmen olan Sevgi ile hayatını birleştirir. Aslı bunu kabullenmekte zorlansa da, Sevgi öğretmen iyi ki hayatlarına dahil olmuştur. Çünkü Aslı, Sevgi Hanım sayesinde yeniden neşeli bir çocuk olmuştur. Peki Sevgi, Aslı'nın sevgisini nasıl kazanmıştır? Ben hikâyeyi çok severek okudum. Hikâyenin bir kısmının Ayvalık'ta geçmesi ve balıkçılık mesleğini de konu alması bir balıkçı torunu ve yeğeni olarak çocukluğu kayık tepesinde geçen beni çocukluğuma götürdü. Kitap hakkında bir eleştirim var. Aslı karakteri kaza sonucunda bacağını kaybettiğinde "bacağı kesildi" şeklinde yer verilmiş. Bir çocuk kitabı olması sebebiyle "bacağını kaybetti" veya daha yumuşak bir şekilde yazılmasını tercih ederdim. Ama hikâye ve verilen mesajlar çok kıymetli.  Tavsiyelerim arasında yer alan bir kitap oldu. Kitapla kalın @harikakitap Ezgi ÖzcanEzgi Özcan #kitapcumhuriyetimileokuyoruz #reklam #işbirliğideğildir #hediye
SevgiMustafa Koçyiğit · Harika Çocuk Yayınları · 20242 okunma