Teofilozofik Tahliller

Sevgiliye Mektuplar

Yaşar Nuri Öztürk
8.7/10
4 Kişi
19
Okunma
5
Beğeni
1.391
Görüntülenme
Sevgiliye Mektuplar (Teofilozofik Tahliller), Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk’ün vefatından sonra yayınlanan üçüncü eseri. Öztürk’ün çok ses getirecek bu eserinde 26 konu başlığı var. Öztürk’ün sade-akıcı-çarpıcı bir dil ve üslupta yazdığı ve bir çırpıda okunacak bu çalışmasında özelde Türkiye, genelde tüm insanlığa hayatî mesajlar mevcut. Sevgili, Bana diyorsun ki, ‘Hatıra defterini okumak isterim.’ Hatıra defterim yok ki! Sadece hayat defterim var, yapıp ettiklerimin tümü orada yazılı. İstersen onu okuyabilirsin. “Hatırat defterini başkalarının yazılarıyla doldurmaya heves etmektense, hayat defterini kendi faaliyet ve fazilet eserinle doldurmaya bak!” (Gazi Mustafa Kemal, 19 Eylül 1923)
Kitabın Konusu:
136 sayfa
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

136 syf.
6/10 puan verdi
Hangi Sevgiliye Mektuplar
Kitapta aradığımı bulamadım. Kitabın adını sevgiliye mektuplar koyunca ister istemez insanın ilgisini çekiyor, hangi sevgiliye yazılmış mektuplar acaba, diye. Sevgili sevilen hem de çok sevilen kişi demektir.Bu kitapta sevgiliye hitaben yazılmış bir tek mektup bulamadım.Belki benim anlayışım kıttır, bilemiyorum.Belki de rahmetli Yaşar Nuri Hocaya
Sevgiliye Mektuplar
Sevgiliye MektuplarYaşar Nuri Öztürk · Yeni Boyut Yayınları · 201919 okunma

Yazar Hakkında

Yaşar Nuri Öztürk
Yaşar Nuri ÖztürkYazar · 70 kitap
Yaşar Nuri Öztürk, Bayburtlu bir anne ile Sürmeneli bir babanın çocuğu olarak 5 Şubat 1951 Pazartesi günü Bayburt'ta doğdu. Trabzon'un Sürmene ilçesinin Fındıcak köyünde büyüdü. Çoğu Çaykara'da bulunan Niyazoğlu sülalesindendir. İlk eğitimini babasından Kur'an okuyarak aldı ve dokuz yaşında hâfız oldu. On yıllık klâsik medrese eğitiminden sonra İstanbul Üniversitesi'nde hukuk ve ilahiyat tahsilini tamamladı. 12 yıl imamlık ve vaizlik yaptıktan sonra üniversiteye tekrar dönerek 1980 yılında "İslâm Felsefesi" konulu doktorasını tamamladı ve 1986 yılında aynı dalda doçent oldu. Orta Doğu, Balkanlar, Avrupa ve Afrika ülkeleri, ABD, Güney Kore ve Japonya'da kendi alanı ile ilgili akademik araştırmalar yapan Öztürk, ayrıca Fransa'da Grenoble Üniversitesinde çalıştı. New York'ta "İslâm Düşüncesi ve Çağdaş Sûfî Düşünce" dersleri okuttu. Time Dergisi’nin gerçekleştirdiği ‘20. Yüzyılın En Önemli Kişileri’ (The Most Important People of the 20th. Century) anketinin ‘En Önemli Bilim Adamları ve Islahatçılar’ (The Most Important Scientists and Healers) listesinde, dünya kamuoyunca belirlenmiş yüz ismin ilk onu arasında yer aldı. Yaşar Nuri Öztürk Türkçe, Arapça, Farsça, İngilizce ve Fransızca dillerinde çeşitli çalışmaları bulunan Yaşar Nuri Öztürk, 1978 ve 1982'de "Türkiye Millî Kültür Vakfı" ödülünü kazandı. Yaşar Nuri Öztürk, 3 Kasım 2002 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden İstanbul milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi. Daha sonra CHP’den istifa etti. CHP’den istifasının ardından 16 Şubat 2005’te Halkın Yükselişi Partisi’ni kurdu ve bu partinin genel başkanlığını dört yıl boyunca sürdürdükten sonra 19 Ekim 2009 tarihinde üniversite ile çok ilgilenemediği gerekçesiyle genel başkanlıktan istifa ederek aktif siyasî hayatını son verdi. 2011 yılından beri mide kanseri ile mücadele eden Yaşar Nuri Öztürk, 22 Haziran 2016 Çarşamba günü İstanbul'daki evinde hayatını kaybetti. Cenaze namazı Üsküdar Şakirin Camii'nde kılınan Öztürk, Kanlıca Mezarlığı'na defnedilmiştir.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.