Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Barla Hayatı

Seyda - 2

Mehmet Akar

Seyda - 2 Sözleri ve Alıntıları

Seyda - 2 sözleri ve alıntılarını, Seyda - 2 kitap alıntılarını, Seyda - 2 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Halbuki ezan,insanın ayağının altına yıldızları kaldırım taşı gibi dizen bir şeydi.Halbuki ezan,insanı kainatın şeref kürsüsüne davetti.Halbuki ezan,sonsuzluğa açılan yoldu. Halbuki ezan,ölümlüye ölümsüzlük aşısıydı.Umumi bir ibadet ve ilandı.
Sayfa 372Kitabı okudu
Günaha alışanların nefsi,o şeyin günah olmamasını,cezayı gerektirmemesini arzuluyor,öyle bir ruhun,artık o fiilin günah olduğunu duymaya da,o günaha şahit olunduğunu bilmeye de tahammülü kalmıyordu.Zamanla "keşke bu günah olmasaydı,keşke gören olmasaydı,keşke ceza ve ceza meydanı olmasaydı"der hale gelen günah sarhoşu,sahte bir gölgeye tutunup,dinin temel meselelerine muhalefet ediyor,dini değerleri inkara başlıyordu.Sonunda günah eroini,insanı ölçü tanımaz,akıl tanımaz,izan tanımaz hale getiriyordu.Bu halden kurtulmanın tek çaresi,günahı tevbe ile çabuk temizlemek ve günahlardan gelen yaralara Hz,Eyyub'un (as)tesirli duasıyla mukabele etmekti.
Reklam
Allah(cc),dünyayı ahiretin bir vitrini suretinde yarattığı için,ebedi sofralara misafirlerini davet etmeden önce burada nimetlerinin numûnelerini teşhir eder.
Sayfa 144Kitabı okudu
İkinci Lem'a zehiri bal zannedip günah tuzağına düşenler içindi.İç dışa,dış içe çevrilse,insanların Hz.Eyyub'dan daha fazla yaralı olduğu görülecekti.Günah,kalbi kemiren ve karartan bir kurttu. Şüphelerden ve günahlardan gelen yaralar kalp ve kafaları perişan etmiş,iradeler güçsüzleşmişti.İşlenen her bir günah insanı bir adım daha küfre yaklaştırıyordu.
Sayfa 326Kitabı okudu
Her kim,sadece fani dünyayı isterse,dünyayı zindanda gibi yaşar. Hayatın hazzını alamaz.O artık sadece,her şeyin ve herkesin kendisini terk edeceği bir idam mahkûmudur.Gülmesi,ağlayan ruhunun yüzünü örttüğü sahte bir maskedir.Ve her kim,dünyayı uğrak bilir,yüzünü ahirete çevirirse,o hem dünya,hem ahiret saadetine kavuşur.Sıkıntısı azık,ayrılığı kavuşmak,acizliği sermaye olur.Dünyayı cennetin bekleme salonunda yaşıyor gibi yaşar."Gel" denilince de daha güzel bir diyara gittiğini bilerek gider.
Bediüzzaman'ın Sigaraya Bakış Açısı
....Sabri Hoca,bakraç elinde Barla'ya doğru yola çıktı.Yolda bir sigara sardı.Bu sevimsiz şeyden de bir türlü kurtulamıyordu.Üstelik çok da düşkündü.Ramazan günlerinde akşama zor dayanır,saatler öncesinden birkaç sigarayı sarıp sarığının ucunda biriktirir,hazır ederdi."Gitmişken Hoca Efendiye şu sigara denilen illeti de bir sorayım" diye düşündü. Sabri Hoca,bal bakracını bir kenara bıraktı. -Efendim size bal getirdim. Hazret,şaşırmış gibi sordu. -Kardeşim,bunu getiren hayvana çok yavuz diyorlar.Seni ısırdı mı?Sen nasıl aldın bunu? Hocaefendi,sanki o güne kadar hiç bal görmemiş ve duymamış gibi konuşuyordu.Sabri Hoca,gayet ciddi cevap verdi. -Efendim,biz hayvanların tersinden yaptığımız tezekleri körükte yakarız. Körüğün dumanını kovanın arkasından veririz.Arılar kaçar,biz de balı alırız. Hocaefendi,sözün buraya gelmesini istemişti: -Haa,imanın sigara dumanını içeri çekince,dumana,"Dur,ben çıkayım da sen öyle gir."demesi gibi desene.. Bu cevapla,bir kez daha sarsıldı. Meğer o bir şey anlatmadan,ona çok şey bildirilmişti.Sabri Hoca gibi bir alim,Hocaefendi'nin maksadını anladı."Sigara içmek imansızlıktır." demiyor,"İman,günahı sevmez,bir arada olmak istemez."diyordu. Demek dumanın arıya,sigaranın imana zararı vardı.Zaten her günah iman için zararlı değil miydi?Artık bir şey sormasına hacet yoktu.
Sayfa 233Kitabı okudu
Reklam
Mahşer meydanının etrafında döner gibi güneşin etrafında dönen ve yolcularını inecekleri durağa geldiklerinde bırakan dünya,insanlığı ebed diyarına taşıyordu.Her otuz üç metrede bir derece harareti artan yerkürenin merkezindeki sıcaklık iki yüz bin dereceden fazlaydı ve bir çekirdek gibi olan bu ateş açıldığında belki de cehennemi meyve verecekti.Kimileri günahlarının ağırlığıyla yerin dibine geçerken,kimileri de yaptıkları ibadet ve iyiliklerin sevabıyla kanatlanacak,daha güzel diyarlara götürülecekti.Bu açıdan bakınca her bir yıldız,korkunç bir ateş fabrikasının kazanından sıçrayan kıvılcımlar gibi sağımızdan,solumuzdan geçiyordu.
Sayfa 287Kitabı okudu
Ahir zaman fitnesinin birinci hedefi,dünyada materyalizmi, maddeperestliği hakim kılmak,ikincisi İslam Alemi'nde şüpheler ve tahriplerle dine itimadı sarsmaktı.
Sayfa 264Kitabı okudu
Mutlu olmak isteyen boş gözlerle, sadece cesedini beslemek derdiyle kainata bakmaktan kurtulmalı,varlığı bir müfettiş gibi incelemek ve bütün kabiliyetleri ile o güzelliklerden hissedar olmak seviyesine yükselmeliydi.
Sayfa 287Kitabı okudu