Şeytan Ye Diyor!

Kemal Özer

Şeytan Ye Diyor! Sözleri ve Alıntıları

Şeytan Ye Diyor! sözleri ve alıntılarını, Şeytan Ye Diyor! kitap alıntılarını, Şeytan Ye Diyor! en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ağaçları yok ettikten sonra,dünyanın en iyi testerelerini üretseniz ne işe yarar?
Helali hak etmek için, helal endişesini taşımak gerekiyor.
Reklam
Doğu yörelerinde “Ağzından girene de, çıkana da dikkat et ki, hür olasın” şeklinde yaygın bir söz vardır. Bu cümle, aslında insanın hem söylediği söz, hem de yiyip içtiklerinin esiri olmasını çok veciz bir şekilde özetliyor.
Anadolu halkı ve de insanların geneli, ekmeği kutsal sayar. Yeni nesil pek aldırış etmese bile, eski insanlar yerde bir ekmek kırıntısı görürse onu alır, üfler ve öper.
İyi bir düzen olsaydı dünyada, doğru tartılsaydı insan emeği, dünya sevilen dünya olurdu, namuslu insanlar kalmazdı köşelerde. Ömer Hayyam
Bu çarpık düzeni, ünlü Kızılderili şefi Seattle, "En son nehir kuruduğunda, en son ağaç kesildiğinde, en son balık tutulduğunda, beyaz adam paranın yenecek bir şey olmadığını anlayacak" cümlesiyle özetler.
Sayfa 45
Reklam
"Acilen bu yalanlara, tatsız gerçeklerin şekerle kaplanarak sunulmasına son vermeliyiz."
Sayfa 35
Zenginler ve ‘mühim/seçkin kişiler’ beyaz ekmek yedikçe alt tabakalarda da beyaz ekmeğe rağbet arttı. Zengin görünme çabası da beyaz ekmeğin yaygınlaşmasını kolaylaştırdı.
F. Melike Mısıroğlu, Yeşil, Çevre ve İslam, s. 138, Sebil Yay.Kitabı okudu
Haram yiyen ordu ile beldeler fethedilmez. Yavuz Selim Han
Çünkü küresel yapıda belirleyici unsur, devletler değil şirketlerdir.
Sayfa 21
Reklam
Zaman kılıç gibidir, kılıçla kesmesini bilmeyen kılıçla kesilir. El Cezeri
Yaratıcının bahşettiği hakları sınırlamak veya yarattıklarının elinden almak da sadece O'nun (c.c.) hakkıdır.
Sayfa 21
Türkiye’nin son on yılda sağlık harcaması 3,5 kat, ilaç harcaması ise 6,1 kat artmıştır. Bu rakam bile, ilaç üreticilerini tatmin etmemektedir. Mesela, bir ilaç üreticisi, “ Türkiye’de kişi başı ilaç harcaması ne kadardır?” sorusuna, “ ilaç pazarına baktığımızda ortalama kişi başına ilaç harcaması 130 dolar civarındadır. 130 dolarlık pazar oldukça düşük görünmektedir. Bunun yukarı çekilmesi elzemdir.” cevabını veriyor. Toplumun ilaç maymununa döndürülmüş bu hali, ilaç üreticileri tatmin etmekten bir hayli uzak görünüyor.
Çok sayıda yerli ve yabancı ilaç firmasında yöneticilik yapan Teoman Kalafatoğlu’nun, Global Sanayici Dergisi’nin Nisan 2010 sayısında yer alan mülakatı.Kitabı okudu
Küresel kapitalizm, bugün hem zehri hem de panzehrini üretip satıyor. Bu sayede, her şart ve şekilde kazanıyor.
Sayfa 41
İslam, hayatın her alanını düzenler..
287 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.