14 Haziran 2023
Nemesis Kitap

2024 9. kitabı
Okunma: 23 Eylül 2024 11:58
Gülsen Kılıçaslan
İlk kitap Munise'nin evlilik teklifini kabul etmesiyle bitmişti. Bu kitapta da Ezel ve Munise'nin evlilik sürecini ve bu süreçte hayatlarında ve çevrelerinde olan olayları
2023 127. kitabı
Yıllar önce ayrılmış sonrada yolları kesişmiş ve aşkları hala aynı kalan bu çift birbirine şans vermişti. Artık evlilik telaşı sarmıştı çiftimizi. Aslında onlar küçük sade bir niksh hayal ederken.
Aşk
2023 54. kitabı
Okunma: 21 Temmuz 2023 18:07
İlk kitap (Soğuk Savaş), yedi yıl ayrılıktan sonra yolları tekrar kesişen Munise ve Ezel, epey zorlu ve soğuk bir savaşın ardından barışmışlar ve evlenmeye karar vermişlerdi. İşte bu evlilik kararından sonra olanlar ise Sıcak Çatışma'nın konusu. Malum evlenirken muhtemelen pekçoğumuzun yaşadığı aileler, gelin çarşısı, kına gecesi, isteme, söz, nişan, gelinlik seçimi vs gibi bitmek tükenmek bilmeyen sabır testi gibi gelenekler. Neyseki Munise'nin yanında kılıbıklığın kitabını yeniden yazacağım diyen ve bunu her sayfada çok güzel yazan Ezel var, Munise kızınca Abdülezel Ayrıca Ezel'in annesi yerine Munise'nin annesinin daha dişli çıkması (annem yorumlarımı okuyor yoksa aynı annem derdim, o okumasa da kesin kızkardeşim yetiştirir), kayınvalidesi Huriye Hanım'ın gelinine eş dost akraba ortamları da dahil her yerde sahip ve destek çıkması (bu konuda yorum yok, yirmi yıl içinde bir nebze işte) çok güzeldi. Ayrıca içindeki karakterler ve olaylar öyle bizden ki, muhakkak ya kendi hayatımızdan ya da yakımızdaki birilerinden birinin başıma gelmiştir. Ayrıca ilk kitapta erken menapoza giren Munise, bu kitapta evlenip, bebek sahibi olmaya çalışınca gözlerim dolu dolu okudum. Yine kadının toplumdaki yeri, yanlışlar, doğrular derken; Munise'nin yanlışlara karşı dik duruşu, dedim her kadın böyle olmalı. İçimizdeki Munise sesini yükseltmeli. Anlatımını, akıcı kurgusunu çok severek okudum. Ama Işılay'ın hayatı bu noktada kalmamalı. Ben onunda hikayesini okumak isterdim Görüşmek üzere
2023 66. kitabı
Okunma: 04 Temmuz 2023 00:00
Selam millet Uzun zamandır kalemini okumayı özlediğim bir yazarla geldim Soğuk savaş kitabını ilk çıktığında okuyup sevmiştim ve devamı olacağını bilmiyordum Tam yaz sıcaklarında okumalık bir
2025 51. kitabı
Merhabalar, yazarın elimdeki son kitabını okuyup yorumu ile karşınıza geldim. İki kitaplık bir serinin böyle güzel olması çok hoşuma gitti. İlk kitapta intikam ve aşk var iken bu kitapta aşk ve umut vardı. Düğün için yaşanılan krizler, tatlı telaşlar ve finalde pandemi dönemininde bize aktarılması çok güzeldi. Hem akıcı hem de heyecanlı bir kitaptı. Okumanızı tavsiye ederim.
2024 14. kitabı
Merhaba, Sıcak Çatışma kitabı yorumu ile geldim. İlk olarak fark ettiğim şey yazarın çıkmış bütün kitaplarını okuyan biri olarak son kitaplarında kendini yazım dilini daha da güzelleştirdiğini fark ettim. Ben Gülsen Kılıçaslan'ı deli kitabı ile tanıdığım ve kitabı her sıkıldığımda okurum ama bu kitapta daha da gelişmişti yazım dili, zaten tüm kitaplarını okumak son derece keyifli. Bu kitapta da soğuk savaştan sonra yaşanan güzellikleri okuyoruz. Munise ve Ezel'in kavuşması, birbirleri adına yaptıkları fedakarlıkları ve mutlu anıları okuduk. Kadınların ön planda olduğu ve erkeklerin onları anladığı bir evren en azından ana karakterlerimiz için böyleydi. Ben bu gibi güçlü karakterler barındıran kitapları seviyorum zaten bu kitabı da keyifle okudum. Kısa zamanda hızlıca okuduğum bana kitap okumayı neden sevdiğimi hatırlatan bir seri oldu. Zira son zamanlarda pek kitap okuyamıyordum ama ardarda dört Gülsen Kılıçaslan kitabı okuyarak bu durumu aştım. Sizlere de önerebileceğiniz tatlı bir seri. Kitaplarla kalın. Hoşçakalın...
2023 45. kitabı
Okunma: 11 Temmuz 2023 06:34
Kalemi insanı sıkmayan, okurken büyük keyif aldığım yazarlardan bir tanesidir. Yıllarca birbirine ızdırap çektiren sevgili Bu kitapta nihayet evleniyor. Bu kitabın iki sevgilinin evlenmesini anlattığı kadar da çocuk sahibi olmak için nasıl Savaş verdiğini çok güzel anlattığını söylemeliyim. Ayrıca ana karakter güçlü bir kadın işinde ve özel hayatında kimsenin onun hayatına müdahale etmesine izin vermiyor. Onu tek bir şey etkilemişti o da anne olma duygusu. O Duygu kesinlikle ne kadar güçlü olursan ol seni sarsabilecek bir duygu. Herkesin annelik mutluluğunu tatmasını kalpten dilerim. Ben büyük keyifle ve bazı yerlerde tebessüm ederek okudum.
2023 196. kitabı
Okunma: 03 Temmuz 2023 23:13
Gülsen Kılıçaslan
Merhaba arkadaşlar Can yazarımızın kalemiyle tanışma kitabim olan #sicakcatisma yı sıcak bir yaz gününde toplamda 326 sayfayı dört saatte okurken,sözcükler ve kelimeler gürül gürül akan bir nehir gibi birbirini kovaladı.Ama bana yetmedi olsa bi 350 sayfa onu da okurdum.Sözün özü okudum okudum doyamadım arkadaşlar Üniversiteyken çıkmaya başlayan Abdulezel ile Munise,dört yıl seviyeli bir ilişki yaşarlar.Dort yıl sonra okul biter,kader ağlarını örer bu iki sevgili ayrılır. Aradan yıllar geçer,Ezel in babası iflas eder ve Ezel,Munise nın karşısına asistanı olarak çıkar.İlk zamanlar Muni,Ezel in burnundan fitil fitil getirir.İletleyen günlerde Ezel kendini Muni ye affettir .Birlikte geçmişin üzerine sünger çekip,birlikte tertemiz bir sayfa açip evlenmeye karar verirler .Ve cümbüş başlar arkadaşlar Muni ile Ezel yıllar önce neden ayrılmıştı? Muni,düğün günü Fahrettin Bey den hangi gerçeği öğrendi? Muni nin balayında karşılaştığı o eski tanıdık kimdi? Balayı sonrası neler yaşarlar? Tabi ki tum cevaplar eserde #okuyun #öğrenin arkadaşlar Arkadaşlık,mutluluk,aile bağları,evlat sahibi olabilmek için verilen mücadele ve iyilik kavramları üzerine yazılmış olan bu eserde gücü,zekayı,aşkı iliklerime kadar hissettim Dilimde akide şekeri lezzeti bırakan bu eseri ısrarla #tavsiyeediyorum #okuyunokutun der susarım @gulsenkilicaslanofficial @nemesiskitap #okuyanteraziokuyor #okuyanterazi
2023 87. kitabı
Okunma: 08 Ağustos 2023 14:34
“ Kafanızı göğe kaldırıp her şey için kendinize teşekkür edin çünkü bunu başkalarından beklemek bazen sonuç vermeyebiliyor.” “Üniversitedeki istatistik hocamızın ne dediğini hatırlıyor musun? 3

Gülsen KılıçaslanYazar · 7 kitap
3 Şubat 1989 yılında Zonguldak'ta dünyaya gelen Gülsen Kılıçaslan, madenci bir baba ve ev hanımı bir annenin ilk çocuğudur. Kilimli Yabancı Dil Ağırlıklı (İngilizce) Lisesi’ni bitirmiş ve sonrasında 2011 yılında Dumlupınar Üniversitesi, Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur. İlk yazma deneyimlerine on iki yaşında başlayan yazar, ortaokul ve lise dönemlerinde yazdığı hikaye ve kompozisyonlarla çeşitli ödüller alarak edebiyat öğretmenlerinin dikkatini çekse de üniversite döneminde okuduğu bölüm dolayısıyla yazma tutkusuna ara vermiştir. Eğitim hayatını tamamladıktan sonra beş yıl boyunca işsiz kalan yazar, özellikle bankalara yaptığı iş başvuruları sonuç vermeyince depresyona girmiş ve arkadaşının tavsiyesi üzerine Wattpad adlı sitede yazdıklarını yayınlamaya başlamıştır. Bir anda talihi terse dönen yazar "En dipte olmanın en güzel yanı, artık yukarı çıkmaktan başka gidecek yerinizin olmaması," diyerek kariyerinin çıkışını özetlemektedir. Hayal kurarken yarattığı dünyayı kafasında gerçekmiş gibi canlandırabilen yazar, yazmak için kendisini teşvik konusunda da en önemli unsurun hayal kurması olduğunu belirtiyor. "Deli" kitabı ile büyük beğeni kazanan ve adını duyurmayı başaran Gülsen Kılıçaslan, geçtiğimiz yıl evlenmiştir. Şu an eşi ve oğlu ile birlikte İstanbul'da yaşamaktadır.