Kitap iki kısımdan oluşuyor : 1. Bölümü ' Şifa ' . Bence kitabın 105 sayfalık olan bu kısmı asıl kısmı . İlginizi çeken konular ise sıkılıcağınızı düşünmüyorum. Ben bu kısmı severek okudum . 2. Bölüm ise ' Hastalıkların duygusal sebepleri ' . Bu kısımda bir çok hastalığın a' dan z' ye alfabetik sıralaması yapılarak duygusal nedenleri ve çözüm terapisi başlıkları adı altında ele alınmış. Bu kısmı ben üstünkörü okudum diyebilirim ihtiyaca binaen okumak daha iyi olur , hepsine tek tek bakmak biraz sıkıcı gelebiliyor. Sonuç olarak illede okuyun diyemem ama okunabilir .
Duygusal acılar yüzünden bedene yansıyan acılar.. kesinlikle okunmalı, kendimize, ruhumuza daha iyi bakmaya başlamalıyız... Tüm duygusal yaralanmaları bedenimiz bir şekilde dışarı veriyor..
“ Bu kitap hastalıklar ile duygusal sebepler arasındaki bağı ortaya koyarken hem dolaylı bir şifanın hem de vakit kaybetmeden yapabileceklerimizin peşine düşüyor. “ yazıyor kitabın arka kapağında. Hastalıkların bilimsel ve duygusal yönlerini ele alıyor. Bilinçaltı ile hastalıkların çözülebilmesi üzerinde duruyor. Okunması gereken kitaplardan…
ŞifaZeynep Dizmen Hacıosmanoğlu · Hayy Kitap · 202272 okunma
Lisans eğitimini önce Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni tamamladı. Türkiye’nin en önemli sağlık markalarından Eczacıbaşı ve Pfizer ile birlikte sağlık ve hastalık alanında yıllarca eğitim ve uygulama projeleri yürüttü. Ardından Psikoloji alanındaki Psikoder (CİSED-Ankara) Prof. Dr. Vamık Volkan, Prof. Dr. Cengiz Güleç ve Dr. Cem Keçe’den 2,5 yıl gibi bir süre boyunca Psikanalitik Psikoterapi Eğitimi aldı. Psikokinezyoloji, Recall Healing, Matrix, Psikanalitik ve Bütüncül Psikoterapi, Hastalıkların Duygusal Sebepleri gibi birçok alanda eğitimlere katıldı. Uludağ Üniversitesi Aile Danışmanlığı eğitiminin yanında Yüksek Lisansını Üsküdar Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji alanında tamamladı. Doktorasının başlangıcı olarak Üsküdar Üniversitesi’nde tez sürecindedir. Nişantaşı Üniversitesi Psikoloji Lisans eğitimiyle birlikte Esenyurt Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek lisansına devam ediyor. Zeynep Psikoloji ve Psikoterapi konusunda uzman bir isim olsa da çok yakında Uzman Klinik Psikolog olarak anılacaktır. Birçok hastaneye, üniversitelere, özel şirketlere, belediyelere ve kuruluşlara konferanslar, seminerler ve eğitimler verdi. Yüzlerce bilimsel ve eğitici makaleyi kaleme aldıktan sonra yazarlığının yükselişi olarak bir giriş mahiyetinde ilk kitabı olan Bir Annenin Doğuşu kitabını kaleme aldı. Eşi Eray Hacıosmanoğlu ile birlikte Hastalıkların Duygusal Sebepleri: Her Şey İçin Geç Olmadan adlı kitabı kaleme aldı. Şimdilerde Eray Hacıosmanoğlu ile birlikte Psikosanat markası altında çalışmalar yürütüyor. Asya adında bir kız çocuğu annesi.