7 Kişi
Okunma
Beğeni
Görüntülenme
"Vebalı Bellek", Asgar Ayman'ın sıra dışı yeteneklerle dolu, iniş çıkışlarla örülü yaşam öyküsünün kapılarını aralıyor. Daha bebekken ciddi bir hastalık geçiren Asgar, bu deneyimin ardından olağanüstü bir hafıza ve dil öğrenme yeteneğiyle dünyaya farklı bir pencereden bakmaya başlar. Yaşıtları tarafından "tuhaf" bulunan Asgar, ailesinin sıcak kollarında kendine bir sığınak bulur. Ancak beklenmedik bir trajedi, hayatını sonsuza dek değiştirecektir. "Vebalı Bellek", sadece Asgar'ın çocukluk ve gençlik yıllarını değil, kaybın, acının ve umudun insan ruhunda bıraktığı derin izleri de anlatıyor. Asgar, geçmişin hayaletleriyle boğuşurken, geleceğe tutunmaya çalışıyor. Bu dokunaklı hikaye, "Düşünsel Gürültüler" adlı devam kitabıyla okuyucuları Asgar'ın gizemli dünyasında yeni bir yolculuğa çıkaracak. Asgar, yeteneklerinin ve geçmişinin sırlarını çözebilecek mi? Yaşadığı ağır bir hastalığın ardından sıra dışı yeteneklerle dolu bir dünyaya adım atan Asgar Ayman, çocukluğunu hem meraklı gözlerle keşfe çıktığı uçsuz bucaksız bir evrende hem de sevdiklerinin sıcak kollarında bulduğu güvenli bir limanda geçirir. Ancak beklenmedik bir kaza, onun hayatını sonsuza dek değiştirir. Acı ve kaybın gölgesinde kalan Asgar, geçmişin hayaletleriyle boğuşurken, geleceğe tutunmaya çalışır. “Vebalı Bellek”, okuru Asgar’ın zihninin labirentlerinde dolaştırırken, insanın yetenekleri, kırılganlığı ve hayata tutunma isteği üzerine derin düşüncelere sevk ediyor. Asgar’ın gizemli dünyasında yeni bir yolculuğa hazır olun! Onun hikayesi, “Düşünsel Gürültüler” ile devam edecek.
398 sayfa

10/10 puan verdi
Sığna Serisi'nin ilk kitabı Vebalı Bellek . Bu seriyi ilk gördüğümde Sığna kelimesinin anlamına bakmıştım . Ve öğrendiğim anlam ile alt başlık Vebalı Bellek 'i yan yana düşündüğümde acaba bu kitapların nasıl bir konusu olabileceğine epeyce kafa yormuştum :⁠-⁠) Kitabımız Levent Sanver ve eşinin konuşmaları ile başlıyor ve hem Lynae
Puan vermedi
Sığna Vebalı Bellek Barış Erdoğan . Merhaba arkadaşlar. Bugün uzun vadede okuduğum, ancak elime her aldığımda merakımın hep diri kaldığı kitabımla geldim. . Asgar Ayman... Kitaptaki ana kahramanımız. Levent Sanver, elindeki belgeleri eşine okurken Asgar'ın hayatıyla ilgili bilgileri aynı zamanda okuyucuya da veriyor. Öncelikle Asgar
9/10 puan verdi
Vebalı bellek
#okudumbitti "Düşündüm de yara bazen kanamalı. İnsan, kabuk bağlayan yaralarını çabuk unutuyor çünkü.İyileştim, deyip kibriyle aynı hataları defalarca kez yapıp yeni yaralar açıyor ruhuna. Hâlbuki arada hatırlasa yarasını.Bir sığnası olsa mesela." Merhaba kitap dostlarım,bugün size
Barış Erdoğan
hocamın kaleme aldığı Sığna serisinin ilk
Çok beğendim
Kafamın içinde dönen düşünceler, küçük yaşta tahta çıkmış bir padişahın ki kadar kalabalık. Sanki ikimiz de oyun oynama evresini atlamış da birdenbire büyümek zorunda kalmışız gibi. Bu yüzden belki de bir yanımız hâlâ çocukluğumuzda hasret.. Sırf sevdiği insanı kaybederim korkusuyla hislerini söylemeyerek belki de sevinçle geçireceği onca anı harcadı. Sığna(vebalı bellek)
Puan vermedi
Gölgesine kıyafet giydirebilen varmıydı ki gökküşağının renklerinden? Okuduğum en anlamlı kitap oldu kendisi İkincisinide okudum ve devamıda çok güzel merakla okudum
Puan vermedi
... İnsan bazı yönleriyle bencil bir varlık olmasının sonuçlarını kestiremedigi için seviyorum dediği kişileri baskı altında tutarak onun hayatına zarar verebiliyordu. Halbuki sevmek ona göre bu demek değildi. O mutlak sevginin içten gelen bir hoşgörüyle insanları kırmadan sarabileceğine inanmayı yeğliyordu. SIĞNA ""Vebalı
8/10 puan verdi
Yanında bulunan yaşam öyküsü yığını içinde Levent Sanver'in aklındaki tek soru; Kimdi bu Asgar Ayman En çok korktuğu şey ise onun hakkında herşeyi öğrense bile, O'nu bulamamaktı . Üstelik eşi ve insanlığın geleceği için bu kadar önemli biriyken .Bir de artan bir tehlike vardı ortaya çıkmadığı her dakikada .Neydi bu tehlike ? Levent Sanver okuyacak ,biz de öğrenecektik Asgar'ın kim olduğunu ... İlk önce beni ürküttü diyebilirim okuduklarım; Soyağacı'ndan sonra kendi bebekliğini kaleme alabilen ve dört yaşına kadar birçok dili öğrenip konuşabilen birini düşünün ki çok daha fazlası var . Sıradışı hafızası ve yetenekleri arasında bazen dışlanıp,bazen kabul gören Asgar, yaşadığı belirsiz ve büyük bir trajedi ile ailesini kaybedince psikolojik çöküşlerle en dip ve en üst seviye arasındaki iniş çıkışlarıyla beni epey etkiledi . Geçmişin gizemi beni en çok meraklandıran yer Birçok alandaki yeteneği , dostluğu , liderliği, dışlanmışlığı ve kabul görmüşlüğüyle kendi kabuğunda yaşayan ,kabuğundan çıktığı zamanlarda ise herkesi şaşırtan Asgar'ın hayatından bir bölümü en ince ayrıntısına merakla okudum ,fakat #signavebalıbellek, beynimdeki soruları hala cevaplamadı.O yüzden ikinci kitap #signadüşselgürültüler 'e büyük bir hevesle başladım . Neden vebalı bellek diye düşündüğüm kitabın vebasını gayet iyi şekilde bize sunan yazarımızın kaleminden okumak bence çok zevkliydi . Sizce de yetenek ve ve zeka bir tür veba olabilir mi ? Herkese tavsiyemdir canlar ,ben kaçıyorum devamını okumaya
Sıgna vebalı bellek
Şu sıralar okuduğum ve dikkatimi çeken en ilginç kitap olduğunu söyleyebilirim üstün zekalı bir çocuğun yaşam öyküsünü anlatıyor heyecanla ve soluksuz okuduğun bir kitabı olduğu size de tavsiye ederim çok beğendim ben de derin bir etki biraktigini söyleyebilirim
8/10 puan verdi
Herkese merhaba Farklı bir kitapla geldim bugün..Zorlu bir kitap ayrıca. 10 günde falan okudum ,anlaması zor bir hikaye ..Birazda uzun cümleler ve parafgraflardan oluştuğu için gözlerimi de düşünerek yavas yavas okudum.Ama çok güzel bir hikaye .. Asgar Ayman in hikayesi bu . Levent Sanver hayatını etkileyen isim Asgar Ayman in soyundan basliyor
Puan vermedi
Gördüğün bütün ışıkları söndür Ay Dede. Karanlık olsun her taraf. Görmesin hiçbir çocuk sevgisizliği de şiddeti de en kötüsü tecavüzü de. Işığın yokluğunda mutlu masallarda uyusunlar. Ancak bütün bu çirkinliklerden arındığında Dünya, işte o zaman onları düşünenler tarafından Yeni bir güne tebessümle uyandırılsınlar. Gökyüzünün ve derin

Barış ErdoğanYazar · 0 kitap
Giresun Üniversitesi’nde Sosyal Bilgiler Öğretmenliği okudu. Ancak hayallerinin peşinden gitmeyi tercih ettiği için henüz öğretmenlik yapmamaktadır. Yazar Sığna: Vebalı Bellek ve Sığna: Düşünsel Gürültüler isimli seri olan kitapları yazmıştır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.