Jennifer Moore Mallinos
Sır Versem Saklar mısın? Seni ve başfca insanları mutlu ediyorsa sır safclamat çot eğlenceli olabilir. O zaman sır güzel bir şeydir Ama canını acıtan, üzülmene veya torfcmana neden olan bir sırtın varsa, kendini iyi hissetnıet için güvendiğin bir tisiyle konuşmalısın. Annene, babana ueya öğretmenine- böyle bir sırrı anlatma): sana zor^elebilir. Böyle zamanlarda cesur olmalı ve doğrulan söylemelisin. Ancat bu sefcilde sıkıntından Kurtulabilirsin. Bu kitap. Davranış "Bilimleri Enstitüsünün Çocut ve. Genç Danışmanlık Merfcezi psifcologlan tarafından çocuK ruh sağlığı ve gelişimi açısından incelenmiş, metin ve resimlerin uygunluğu onaylanmıştır. DBE, bu fcitabı 5+ ya? grubundati cocutlar için önermektedir. Çocuklarımızla konusalım! dizfeindeti Kitaplar: Sır Versem Satlar mısın? Annemle "Babam Arfcadaş Oldutlannı Unutunca Kayıp Çocufc Odası Hatırlıyorum
32 sayfa

9/10 puan verdi
Jennifer Moore Mallinos
kitabı çocuklar ile doğru iletişim nasıl olmalıdır? Sorusuna cevap olarak yazmış gibiydi. Çocuklar ile doğru iletişim kurup sır olgusu nasıl nasıl algılanıp, çocuğun paylaşılmasına alan nasıl açılır gibi durumları öğretiyor. Çocuklar ile iletişim konusunda öğretici bir kitaptı.
Sır Versem Saklar mısın ?
Sır Versem Saklar mısın ?Jennifer Moore Mallinos · Redhouse Kidz Yayınları · 2008111 okunma
Sır Versem Saklar mısın? Kitap incelemesi
Çocuklara saklanabilecek güzel sırların ve kötü sırların neler olduğunu örnek vererek anlatmış. Birisi kötü bir sır saklamasını istediğinde güvendiği bir yetişkine gitmesi gerektiği anlatılmış. Çocuğun başına kötü bir olay geldiğinde ailesiyle paylaşması konusunda cesaretlendirici ve bilgilendirici bir kitap. Bu tarz konuları kitap yoluyla açıklayıcı ve yaşına uygun biçimde anlatmak iyi bir fikir. Anne-babaların mutlaka çocuklarına okuyup üzerinde konuşmaları gereken başarılı bir kitap:)
Puan vermedi
Sakladığın bir sır var mı? Bu sır kötümü yoksa güzel mi?sorusu ile başlayan gizlenebilen ve gizlenmemesi gereken sırları soru cevap şekliyle aydınlatan, somut örneklerle çocukların rahatlıkla kavrayabileceği çok güzel bir kitap bırakıyorum buraya. "Bizi ve başkalarını mutlu eden sırlar saklanabilir"diyaloğu geniş bir yelpaze olduğu için dondurma yerken çok mutlu oluyorum diyen kızımı hasta olursan ikimizde çok mutsuz oluruz diyerek başkaları olan ben'i de düşünmesi gerektiğine inandırmak yordu azıcık ama olsun Bedenimize yada benliğimize aykırı davranışlar gizlenmemesi gerektiği için bunu en güvendiğimiz insanlar ile paylaşmamız gerektiği konusunda cesaretlendirici elzem bir rehber Öykü kitabı olmayıp diyalog şeklinde ilerlediği için ailece okunması çok önemli.
10/10 puan verdi
Çocukların hangi sırları saklaması gerektiğini, hangilerinin saklanmamask gerektiğini anlatan harika bir kitap. İyi sır ve kötü sırların anlatıldığı bu kitap çocuklarımız için iyi bir rehber
Puan vermedi
Çocukların kendilerini koruyabilmeleri için kötü sır güzel sır kavramlarini açıklayarak çocuklari tehlikelere karşı korumak ve cesaretlendirmek için güzel bir kitap ..
7/10 puan verdi
Kitap bir hikaye anlatımından ziyade çocuklarda diyalog başlatma amacıyla yazılmış. Basit ve kısa sorularla aslında çocukla iletişim kuruyor ve çocuğun iyi ve kötü sır nedir ve ikisi arasındaki ayrımı nasıl yapabilir konularına değiniyor. Çocuklarınızı bu konuda cesaretlendirin yani olumsuz bir olay yaşadıklarında size en azından güvendiği bir yetişkine bunu anlatabilsin. Çünkü eğer bunu kimseye anlatamazsa korkar, ne yapacağını bilemez ve bir süre sonra kendini suçlamaya başlayabilir. O yüzden bırakın çocuklar konuşsun, onları nu konuda cesaretlendirin ve mutlaka çocuğu dinleyin. Eğer onu dinleyen bir yetişkin bulamazsa ona inanmadığınızı düşünür ve her şeyi içinde yaşamaya başlar. Çocuklar için daha güvenli bir dünya için kendilerini ifade etmelerine izin verin!
10/10 puan verdi
Yine ailelere tavsiye için yazıyorum kızıma alıp okuduğum çok eğitici müthiş bir kitap iyi sır ve dır olmaması gereken şeyleri çocukların anlayacakları bir şekilde anlatıyor ve bunu eğlenceli hale getiriyor
Sır versem saklar mısın?
Sır vermek , sır tutmak konusunda hassas ayırımı ele alarak çocukların farkındalığını gelişterebilecek, sır olmaması gereken şeyi kimlere anlatabileceğini anlatan mahremiyet konulu faydalı bir kitap. Bu tarz kitaplar hassas konuları nasıl? Nekadar? Anlatılabileceğini ebeveynlere ve eğitimcilere rehberlik etmektedir.
10/10 puan verdi
DBE'nin 5+ yaş için gerek içeriğiyle gerek resimlerin uygunluğuyla onayladiği güzel bir kitap. Sır vermek sır saklamak yetişkinlerin arasında bile çoğu zaman mümkün olmuyorken çocuklar nasil becerebilir acaba? Aslında bu yetişkinlerinde bir zamanlar çocuk olduklarını göz önünde bulundurunca bu çağlarda bu durumu doğru bir şekilde eğlenceli ve diyaloglarla desteklemek çok verimli sonuçlar elde edilmesini sağlayabilir. İşte bu kitap tam da böyle bir kitap. Çocukların iyi ve kötü sırları ayırt edebilmelerini sağlıyor ve soru sorarak yapılan bu işlemde çocuğunda kitaba dahil olmasi özenle teşvik ediliyor.
Puan vermedi
Sır dediğimiz şeyin iyisi kötüsü olur mu hiç? Soru cevap şeklinde çocuklara neleri sır saklayabilecekleri neleri sır olarak saklamamaları gerektiği anlatılıyor. İstismar, zorbalık gibi durumlarla karşı karşıya kalma ihtimallerine karşı çocuklarımızın ailelerine ve güvenecekleri bir yetişkene gelip durumu anlatmaları gerektiği vurgulanıyor. Bu kitap öncesinde özel bölgeler konusunda çocuğu bilgilendirmek sır konusunu anlamlandırma da faydalı olacaktır.

Jennifer Moore MallinosYazar · 19 kitap
Çocuklara yönelik sosyal hizmet uzmanı ve yazar Jennifer Moore-Mallinos uzun yıllar Kanada’da çocuk istismarı, çocuk gözetim ve koruması alanlarında çalışmış ve 2001 yılından itibaren çocuklara yönelik bilgilendirici ve psikolojik destek içerikli kitaplar yazmaya başlamıştır. Kitapları arasında Annem ve Babam Arkadaş Olduklarını Unutunca, Hatırlıyorum, Kayıp Çocuk Odası ve Sır Versem Saklar mısın? bulunur. Okulöncesi ve ilkokul öğretmenliği yapan yazar Chicago’da yaşamaktadır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.