Beyza Aksoy
Hayata dair bildiğin ne varsa yalan... Kaç yaşında olursan ol yeniden başladığın günler gelecek. Kapıyı tıklatıp hazır olup olmadığını sormayacaklar ya da bir çanta hazırlayıp çıkacak vaktin olmayacak bulunduğun yerden; seni aniden yakalayan bir savaşın ortasında silahsız ve savunmasız kalacaksın. Kaç tanesinden sağ kurtulabilirsen, o kadar sağlam basacaksın ayaklarını yere Seni omuzlarından tutup sarsacaklar koca koca adamlar ağla, bağır, tepki ver diye. Şiddeti gittikçe katlanacak her seferinde. Katlanamadığın noktaya geldiğinde gözlerini kırparken bir kez daha düşün çünkü karanlığın ardından göz kapaklarını kaldırdığında başka bir savaş alanında olacaksın. Sen kadınsın. Vazgeçtiğin, yenildiğin, yorulduğun zaman savaşın başlar. Terini silip gölgesinde dinlendiğin meşe ağacından uzaklaş, dönemezsin; odunu yaşken yakmak zordur ve en zehirli duman hayatta kalanlardan çıkar. Savaşırlar çünkü kalmak için. Hayatta.
504 sayfa

3/10 puan verdi
Final kitabı dışında her şey.
Herkese tekrardan selam. Siyam hakkında iki çift lafım var. Hiçbir şey yerine oturmamış. Her şey 2x hızla geçti ve ben neredeyse hiçbir şey anlamadım. Aslında bu seriye neden başladığımı sorguladığım anlar oluyor. İlk 200 sayfayı daha önce Wattpad'den okumuştum, bu yüzden pek şaşırmadım. Ama yazarın seriye yazık ettiğini düşünmeden edemiyorum. Faraday kafesi bölümündeki smut sahneleri azaltılmış sanırım, çünkü çok linç yemişti. Ama bence böyle bi bölümede gerek yoktu. Yazarın, bu kısmı daha etkileyici ve dikkat çekici bir şekilde yazabileceğini düşünüyorum. Bence kitabın sonu çok oldu bittiye geldi, her şey hızlıca toparlanmaya çalışılmış. Kitapta yoğunluklu olarak Karaca’nın bu olaylar sırasında hissettiklerini okuyoruz. Ama 17 YAŞINDAN DA NERDEYSE HİÇ BAHSEDİLMEDİ Kİ. Ayrıca Kuntunda daha çok yer almasını beklerdim. Üstelik ana karakterlerin diyalogları neredeyse yok denecek kadar az. Karaca’nın komadaykenki hali neydi, neler yaşandı? Bu sorulara hiç değinilmemiş. En sonunda Kuntun annesiyle karşılaştığı bir sahne var ama onun devamı da gelmiyor. Pars ya da Hazar’ı okumamıza gerek yoktu bence, bu karakterlere ayrılan yer daha önemli olaylara ayrılabilirdi. (Yeni kitabındaki karaktermiş hazar, o yuzden yer vermiş saçma yine de) Eksiler o kadar çok ki, bu yüzden puanı düşürmeye karar verdim. Beyza seriye yazık etmiş. Boş verin okumayın. 3. kitapla kalsanız da hiçbir şey kaybetmezsiniz.
10/10 puan verdi
Bir sigara 400 derece yanar. Karaca'nın göğsü küllük değil. --- "Hoşçakal deme vakti geldi fakat ben nasıl veda edeceğimi bilmiyorum çünkü bunun olacağını hiç düşünmemiştim, böyle hayal etmemiştim." Bu aslında bir inceleme değil; kaleme alınmış bir veda, bitmesini istemediğimiz bir hikayenin son sahnesi. Uzun zamandır
7/10 puan verdi
Bol bol spoi var ona göre okuyun lütfen. Her güzel şeyin gibi Siyam'ın da sonuna geldik. Karaca ve Kunt benim için her zaman farklı bir yerdeler ve öyle de kalacaklar . 2021 de okumaya başlamıştım, 3 yıl geçmiş sonunda bitti . Ama ne bitme ... Wattpadde en son Karam'ın yaralanmasında kalmıştık. --->İlk olarak Karam'dan ve
Siyam Mare İncelemem
Oralarda bir yerlerde yüz milyarlarca gezegen, galaksi ve çok daha fazlası varken yalnızca ve yalnızca bu dünyada milyarlarca insanla yaşıyorken gerçekten yaşadığın acı, ihanet, hayal kırıklığı ve çaresizlikte yalnız mısın sandın? Yanıldın. Bu alıntı sayfa 410’dan. Alıntıyı beğendim ancakkkk bence sen de yanıldın Beyza en başta da bu kitabın
Mare
!spoiler oncelikle acayip uzgunum. siyam varya benim askim kitabimdi ama o son neydi oyle? asla oyle bi son beklemiyordum biri ölseydi bile daha iyi olurdu. yani cok acik uclu bitti ve ben ne okudugumu anlamadim. kitabi hâlâ cok seviyorum fakat sonu boyle olmamaliydi, daha cok kunt sahnesi beklerdim. ayrilma esigine geldikten sonra nasi bi anda canim cicim oldular mesela bunu okumak isterdim. ciksin da bitsin tarzinda yazilmis bi finaldi. NE BEN NE SİZ NE KUNTUSVİDARUS NE DE KARACAGEYİK BUNU HAKETMEDİK! tesekkurler.
Puan vermedi
Üzülerek söylüyorum ki asla beklediğim gibi değildi. Yani bir son var mı anlamadım. Netliğe kavuşamayan fazlaca şey var bitirmek için bitirilmiş olduğunu düşünüyorum kısacası yazar konuya ve kitaba yazık etmiş. Kötü sonla bitmiş olsaydı en azından bir sonun olduğunu anlardım. Serinin ilk 3 kitabı güzeldi fakat bu kitabı pek beğenmedim.
H.
Kitap hiç istediğim gibi bitmedi.Karaca ve Kunt'un daha güzel bir aile olacağını düşünmüştüm.Çok durgun bitti.Kimi yerde duygusallaştım,kimi yerde sinirlendim.Ama eğer tekrar bir seri okuma şansı verseler gözüm kapalı bu seriyi söylerim.
Puan vermedi
Herkese merhabalar, Siyam benim en sevdiğim kitapların her zaman başında gelir. Böyle güzel bir konusu olup böyle hiç edilen bir kitap daha önce hiç ama hiç görmemiştim. Kunt ve Karaca'yı nerdeyse ama nerdeyse hiç okumadık desem yeridir. O kadar fazla yan karakterlere ve gereksiz detaylar verilmiş ki siyam değil başka bir kitap okuyorum sandım zaman zaman, evet tabi olay örgüsü olmak zorunda ama tamamen kitabı hapsedecek şekilde değil. Kunt ve Karaca'nın olduğu çok fazla diyalog ve barışmaları ile ilgili birçok şey okumak isterdim ama bunlara dair kitapta hiçbir şey yoktu. Beyza soru cevaplarda Kunt'un baba olmasıyla ilgili fotoğraflar vs paylaşıyordu. Karaca ve Kunt'un annesi baba olduğu halini okumayı isterdim gerçi, anne baba hallerini okumayı geçtim aralarında olumlu sahne bile yoktu desem abartmış olmam açıkçası. Yazmak için yazılmış bir kitap olarak görüyorum Mare'yi hiçbir duygu geçişi yok ana karakterlerinin birbiri ile diyalogları yok denebilecek kadar az o da negatif duygular içeren konuşmalarını barındırıyor. Bu kadar uzun zamandır final kitabı bekleyen biri olarak söylemeliyim ki beklentimi hiç karşılamadı. Yazılmasa daha iyi olurmuş hatta bu son kitap.
8/10 puan verdi
Siyam Mare
“Bir sigara 400 derecede yanar. Karacanın göğsü küllük değil!” Siyam gibi mükemmel başlayan bir evreni nasıl bu kadar üstünkörü bitirebildin inan çözemiyorum beyza hayır ben 3-5 paragrafa tüm olayı yüzeysel bir şekilde okuyacaksam neden 4 kitaptır bu karakterler için umutlar edinip beklentiye giriyorum? Olay sonu tepkilerini merak ettiğimiz sahnelerde bile belki çoktan öğrenmiştir ne olduğunu deyip geçilen kaç diyalog vardı kitapta sayamadım. 4. Kitap tamamen hayal kırıklığı oldu bende çünkü ben böyle hayal etmemiştim evet illa benim hayalimi yazacak diye bir şey yoktu ama en azından öyle de ışık yakmasaydı. Puanı 4.kitaba gelene kadar geçirdiğim güzel yolculuk için ve tanıdığım benimsediğim o evren için veriyorum çünkü çevirdiğim her sayfada çok özlemişim sizi dedim karaca ve kunta. Ve onları hayalimde daha güzel daha mutlu sonla bitiriyorum. Manyak mutlu Kunt ve Karaca Karyeli çiftiyle
Puan vermedi
Siyam 4 Mare (spoiler içerir)
8/10 "Nefret ediyorsun benden" "Mümkün degil" "Öyle duruyor." "Bir daha bak o zaman." "Baktım öyle. Neden öyle." Taş var göğsümde. : Öncelikle siyam serisinin 4. Ve son kitabı olduğunu belirtmek isterim. Finali beğenmeyenlerin aksine beni memnun etti. Hepimizin beklentisi MANYAK MUTLU KUNT okumaktı fakat benim için mutlu son evlilik ve çocuk değil en azından. Karaca, terapi görüyor, OKULUNA DÖNDÜ, hayatı normale döndü. En önemlisi Kunt ile sağlıklı bir ilişkileri var. Bu saydıklarım benim için mutlu son sayılır. Finale gelmeden önce Karaca'nın kendisiyle iç hesaplaşmasını okuyoruz, Rus maçından önce. Yazar onu o kadar güzel anlatmış ki Karaca'nın o iç huzursuzluğu, mide bulantıları, ağlama krizleri bana baya geçti. Kitapta daha çok karaca Kunt sahnesi okumak isterdim. Aliye Hanım'ın ve Kunt'un sahnelerini, Aliye Hanım'ın yaşadıklarını okumak isterdim. Ve en önemlisi Kunt'un o malum yüzükle evlilik teklif etmesini okumak isterdim. Bunlar çok hızlı geçilmişti. Kurguya hiç bir katkısı bulunmayan isimler sokmuştu, Hazar, vasil ve pars. Bunlara gerek yoktu. Daha çok Kunt isterdim. kurgu 5.kitabı da kaldırırdı bana göre. Bazı şeylerin üzerinde durulmamıştı. Ama sevdim yinede.

Beyza AksoyYazar · 14 kitap
Beyza Aksoy 7 Nisan 2000 tarihinde dünyaya gelmiştir. İstanbul’da yaşamaktadır. Küçük yaşlardan beri yazmaya ilgisi olan yazarın Denizimsi, Siyah Kuğu 1, Siyah Kuğu 2 – Ruh Kadehi, Açık Yaralar ve Dikiş İzleri ve Onun Şeytanları adında kitapları bulunmaktadır. İlk kitabı Denizimsi Nisan 2016’da yayımlanmıştır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.