Kerstin Gier'in kaleme aldığı serilerden birini tamamlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Üç kitaptan oluşan Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer serisi bitti. Yakut Kırmızı ile başlayıp Safir Mavi ile devam eden macera Zümrüt Yeşil ile son buldu. Bu seri benim için bir taraftan acaba sonunda ne olacak diye merak etmem nedeniyle bir an önce bitirmek istediğim ama bir taraftan da keşke biraz daha olsa da okusam dediğim bir seri oldu. Birbirinden sevilesi karakterler, özgün bir konu ve kurgu, yazarımızın akıcı, komik, tatlı üslubu ile bu seri damağımda çok güzel bir tat bıraktı. Aşk, fantastik öğeler, gizem unsurlarının bir araya geldiği serinin son kitabında ilk iki kitapta ucu açık bırakılan noktalar dolduruluyor, soru işaretlerine cevap bulunuyor.
Altı kadın ve altı erkekten oluşan on iki kişilik zaman yolcuları çemberinin son iki üyesi olan Gwendolyn ve Gideon'un maceraları Zümrüt Yeşil'de de devam ediyor. Gwenny ve Gideon bir yandan geçmişteki balolar, ziyaretlerle uğraşırken bir yandan da kendileri ve diğer zaman yolcuları ile ilgili türlü gerçekleri açığa çıkarmaya çalışıyorlar. Tabii işleri hiç kolay değil çünkü karşılarındaki kişi muhafızların koruyucusu, güçlü Saint Germain Kontu'ndan başkası değil.
Zümrüt Yeşil serinin son kitabı olması nedeniyle kitaptan beklentim seriye, karakterlere dair kafamda bulunan tüm soru işaretlerini ortadan kaldırmasıydı. Evet Zümrüt Yeşil büyük ölçüde bunu başardı. Büyük ölçüde dememin nedeni de keşke birkaç bölüm daha eklenerek olayların sonrasına, karakterlere ne olduğuna daha geniş yer verilseydi şeklindeki düşüncem. Ama bir kitap ya da seri, size okurken fazlasıyla keyif vermişse bu tür noktaları görmezden gelebiliyorsunuz ve ben de tam olarak böyle yapacağım. Seri iyi kişiler-kötü kişiler bağlamında genel itibariyle tahmin edilebilir noktalar barındırsa da bir iki durum beni gerçekten şaşırttı diyebilirim. Gwenny ve en yakın arkadaşı Leslie arasındaki ilişki mükemmeldi. İkili arasındaki diyalogları okurken veya Gwenny zaman zaman iç sesini konuştururken kahkaha attığım da doğrudur. :) Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer serisi benim için çok güzel bir okuma oldu. Aşırı keyif aldım, güldüm, merak ettim, şaşırdım. Fantastik kitapları zaten seven biri olarak bu türün başka unsurlarla bir araya getirilerek bu denli duru bir şekilde ele alınması beğenimi kazandı. Sayfalar su gibi aktı gitti. Konudan bu konunun anlatılışına, karakterlerden kitap tasarımına kadar her şey mükemmeldi. Bu seriyi okuduğum için oldukça memnunum. Kerstin Gier'e bayıldım ve umarım yazarın diğer serisi olan Silber'i de okuyacağım. O seriyi de beğeneceğimden şüphem yok. Değerli taşlar, gizemli durumlar, aşk, fantastik öğeler, korkular, kıskançlık ve sevgi dolu bu dünyaya sizleri de davet ediyorum. Hepinize keyifli okumalar.