#okudumbitti
#StephenCrane
#SokakKızıMaggıe
#107sayfa
"Şiddet dolu bir dünyanın kudretini küçümseyen, heybetli bir adam çıkmıştı ortaya. Zırh kuşanmış güçleri aşağılayan bir insandı o, yumruklarıyla düzenin tunç kanuna küstahça karşı gelebilirdi. O bir şövalyeydi"?????????? Sayfa 32
Selam canlar. Kitapta bu satırları okuduktan hemen sonra acaba dedim?? Bizde beyaz atlı prenstir beklenen, New York'ta şövalye. Hayaller, umutlar hep aynıdır aslında. Daha iyi ve sevildiğin bir hayattır düşünü kurduğun.
Peki ama annenin annelik, babanın babalık yapmadığı üstelik alkol ve uyuşturucunun var olduğu bir ortamda büyüyen biri için çok mu şey bu istediği diye düşünüyor insan. Ahhh birde abi karakterimiz var ki evlerden ırak.. Hani bizde de vardır, kavga etmeyi delikanlılık sanan tipler. Tamam işte abimiz de tam da öyle bir tip..
Babanın anneye söylediği söze bakalım mı? " devamlı çocuk dövülmez" yani çocuk dövlmez değil de devamlı dövülmez ara sıra dövebilirsin hani...
Bu kitap yayınlandığı tarihte çok tepki çekmiş. Nedeni ne biliyormusunuz. Fazlasıyla gerçekçi ve izlenimci olması.
Namus kavramının derinlemesine sorgulanabileceği şahane bir eser.. Kesinlikle okunacaklar listesinin başında yer almalı. Belki bir yeşilçam filmi tadı bırakabilir okurda ama yazar resmen tokat ata ata okurun gözüne sokmuş bazı gerçekleri. Sanırım rahatsız olan kesimde baya bir gocunmuş olmalı ki tepki göstermiş kitaba. Oysa argo bile yık kitapta. Çok gerçekçi ve yalın bir şekilde aile böyle olmaz, evlat daha ilk hatasında gözden çıkarılmaz, elalem ne der hapishanesine böyle kolay girilmez demiş. İyide demiş kalemine sağlık. Ben yazarın Canavar isimli kitabına da bayılmıştım. Neyse alın okuyun sevgili okur. Pişman olmazsınız.
"Bir an için, kendi tanıdığı kadınların da ağabeyleri olup olmadığını az da olsa merak etti" geçç oldu biraz geççç
"Kendini kötü bir kadın gibi hissetmiyordu. Bildiği kadarıyla şimdikinden daha iyi günleri olmuştu" ahh Maggie ahh kötü olan sen misin ki??