Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Yaratılış Sırrı

Son Adem

Cafer Gezgez Abdullah

Son Adem Sözleri ve Alıntıları

Son Adem sözleri ve alıntılarını, Son Adem kitap alıntılarını, Son Adem en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Körpecik çocuklarınızını ne emeklerle yetiştiriyorsunuz; sonra da o delikanlıların ellerine silah verip onlara birbirlerini öldürme eğitimi yaptırıyorsunuz. Bu mu uygarlık? Silah, bomba yapıp satıyorsunuz. O paralarla gözyaşları üzerine saltanat kurup kendinize "medeni diyorsunuz. Bu mu medeniyet? Bu olsa olsa sadistliktir. Dünya hepimize yeter. Bu ne hırs, bu ne üstünlük savaşı? Teknolojide ilerlemişsiniz; ama akıldan ve ferasetten ne yazık ki yoksun kalmışsınız. Buraya çıplak ve tek gelip çıplak ve tek gidiyorsunuz. Dünyada size ait ne var ki kavgasını ediyorsunuz?
Sayfa 300Kitabı okudu
Bizi yanıltan, madde gözüdür. Evrene teleskopla da baksak bakan göz maddedir. Madde beynimiz, madde gözümüze tabidir. Madde gözümüzün gördüklerine göre biçimlenir ve bizi kısıtlı bir anlayışa hapseder. Gördüklerimiz bizi aldatıyor; bunu farketmek zorundayız. Maddeye bağlı görüşümüz Akıl'a ulaşma yolunda bize engel değil vesile olmalıdır.
Reklam
Madde üstü bizim geldiğimiz yer olan Bütünsel Akıl'dır. Sonsuzluk, bilinmezliktir. Madde üstünde fizik kanunları yoktur. Madde ile hem iç içedir hem de ondan ayrıdır. İnsan için asıl sır olan madde üstüdür.
Kainatı sadece içinde yaşadığımız madde alem zannetmişiz.Halbuki kainat madde üstü, madde ve madde ötesinin birliğinden kurulu üçlü bir sistemdir.
Akıl
A” harfi, varlığa ve birliğe işaret eder. “0 (Sıfır)” rakamı sonsuz- luğa ve yokluğa işaret eder. “H” harfi de çokluğa işaret eder ki, izafîdir. Bütün harfler A’dan çoğalmıştır. İşte biz, A harfinden Z harfine kadar olan harfler sıralaması içinde hapis kaldığımız için, varlığın as- lını göremiyoruz. Bizim kişisel aklımız, bu harflerin birleşip meydana getirdiği kelime topluluğudur. Kim ne kadar çok kelime biliyorsa ona o kadar “akıllı” deriz. İşte bu, bütünsel aklın zahirdeki yansımasıdır, gölgesidir.
" Tesadüf " diyen bilim adamı kendini aşamaz ; her şey bir sistem üzere gayesiz oluşmaz ...
Sayfa 15
Reklam
İnsanın hür olabilmesi için kainatı tanıması gerekir. Onun içinde "Akıl" a ihtiyaç vardır. İnsan Doğduğu andan Akıl'a ulaşana kadar karanlıkta yaşar. Güneş doğunca etraf aydınlanır ve hayat başlar. Battığında karanlık çöker uyku başlar. Akıl'a ulaşamamış insan da karanlıkta uykudadır. İnsan ne zaman kendini bilir, o zaman uyanmış ve Akıl'a kavuşmuş olur.
"Bir insan beyin üstü boyutlara ulaşınca ana akıla ve güce kavuşur. Görür ve bilir ki kendisi de dahil “her şey” dediği, bu akılın gücü ve bilgisidir. Burada benlik yok olur, ne "yaradan" kalır ne de "yaradılan." Bizim “yaratılıyor, yaratıldı” dediğimiz her şey bu ana akılın mânâlarının açığa çıkmasıdır. Burada insan bakar ki bu bütünsel ve sonsuz güç ve akıl, bir yerde konuşuyor, bir yerde dinliyor, bir yerde ağlıyor, bir yerde gülüyor vs. Bu haller bu gücün mânâlarını oluşturur. Hepsi bu güçten birer mânâdır. İnsanın kendisi zannettiği benliği, bu görüş ve biliş sonucu yok olur.
16 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.