Sosyolojide Temel Kavramlar ve Kurucu Fikirler

Zafer Durdu

Sosyolojide Temel Kavramlar ve Kurucu Fikirler Sözleri ve Alıntıları

Sosyolojide Temel Kavramlar ve Kurucu Fikirler sözleri ve alıntılarını, Sosyolojide Temel Kavramlar ve Kurucu Fikirler kitap alıntılarını, Sosyolojide Temel Kavramlar ve Kurucu Fikirler en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Zamanla sabırlı olup anlama çabasını bırakmayanlar karanlığın içinde bazı şeyleri seçmeye, anlamlandırmaya başlayacaklardır. Işığa doğru giden yol karanlıktan geçiyor gibi görünse de aslında sosyoloji biz insanların binlerce yıllık serüveninin anlaşılmasının, yorumlanmasının bugün ile birleştirildiği , bugünün dünyasında en iyi yaşama stratejilerinin ortaya konulmaya çalışıldığı bir sahadır yani aslında karanlık diye bir şey yoktur, görmeyi yani bakış açısını geliştirme problemi vardır.
Sayfa 127 - detay yayıncılık, Küresel çağ da sosyoloji ve dördüncü Sanayi devrimiKitabı okudu
Reklam
İnsanoğlu bir davranışı icra ederken sadece gözlenen kadar değildir, yani bireyi o davranışa iten ekonomik, siyasal, psikolojik etkenler, ya da dinsel, ahlaki, etnik, cinsel vb. farklı güdüler yönlendirebilir. Neticede insanı tek bir düzlemden ele alarak incelemek toplumsal gerçekliği açıklamada zorluklar getirecektir.
Modern toplum giderek bir makine gibi işlemeye, insanı da bu makinenin dişlisi haline getirmeye gitmektedir.
Sayfa 209Kitabı okudu
Kant'ın da ifade ettiği gibi eğer insan kendi aklını kullanma cesareti gösterirse dünyanın hiç bir gizemi, bilinmeyeni kalmayacaktır.
Sayfa 116Kitabı okudu
Durkheim
...tüm gelişmelerin bireycilik ve bireysel çıkarlar doğrultusunda olduğunu ve neredeyse tüm dünyanın müşteri haline geldiğini belirtir. Bu şartlar altında bireyler sınırsız olanaklara sahiptirler ve bu olanaklar karşısında tutkular nasıl sınırlandırılabilecektir? Artık açgözlülükler harekete geçmiştir ve hiçbir şey bu açgözlülüğü yatıştıramaz. Neticede hayaller coşmuş olduğundan gerçek durum değersizleşmiş, gerçek dünyadan kopulmuştur. Hedefler gerçekleştiğinde dahi ondan kopulmakta, yani şeylerin, bilinmeyen zevklerin, adı konmamış duyguların özlemi çekilmekte, ama bunlar ulaşılır ulaşılmaz bütün çekiciliklerini yitirmektedirler. O andan itibaren de insanların en ufak bir tersliğe katlanma gücü kalmamaktadır. Artık hayattan zevk alamayan, ulaşabileceği hedefi kalmayan ve sabırsızlıklarla dolu bir yaşamı deneyimleyen bireyler boşluktadır.
Sayfa 183Kitabı okudu
Reklam
Durkheim
Ahlaklı davranmak demek belli bir norma göre davranmak demektir. Bu norm herhangi bir verili durumda, kişisel görüşümüzü sormadan, uyulması gereken davranış biçiminin ne olması gerektiğini söyler. Ahlak demek bu anlamda görev demektir ve ahlak davranışı belirle- yen kurallar sistemidir.
Sayfa 171Kitabı okudu
Emeğinden başka hiçbir şeyi olmayan proleter için zaten kaybedecek bir şey yoktur.
Kölelik daima uyku ile başlar ama durum ne olursa olsun istirahat nedir bilmeyen, durmadan kendi kendini yoklayan aksayan yerlerini bulup meydana çıkaran bir milletin uyuklamasına imkan yoktur. (Montesquieu)
Weber
...dinin sadece boş inançlardan oluştuğunu düşünen birisi de dinsel yaşamı hiç bir zaman anlayamaz..
Sayfa 195Kitabı okudu