Söyüdlükdə Əsən Külək

Okunma
Beğeni
11,3bin
Görüntülenme
Kennet Qremin ən məşhur əsəri sayılan “Söyüdlükdə əsən külək” romanı dünyanın bir çox dillərinə tərcümə olunub və hələ də böyük maraqla oxunmağa davam edir. Romanda Köstəbək, Su siçovulu və Porsuq nadinc və ərköyün dostları Quru qurbağasını yola gətirməyə çalışırlar. Ancaq bu elə də asan deyil. Çünki Quru qurbağası o qədər macərapərəstdir ki, dayanmadan başına yeni oyunlar açır...
Kitabın Konusu:
96 sayfa

10/10 puan verdi
Bence kitap çok güzeldi ben fablları çok severim. Bu kadar süre (yaklaşık 70 gün) yabancı hikaye kitapları okuyunca bu kitaptan çok zevk aldım. Ben Türk hikayelerini daha çok severim. Çünkü yabancıların gelenekleri çok değişik geliyor :)
Söğütlükte Rüzgar
Söğütlükte RüzgarKenneth Grahame · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2018305 okunma
264 syf.
Puan vermedi
Köstebek bir sabah bahar temizliğinden sıkılır ve kırlarda dolaşmaya çıkar. Nehir kenarında su faresiyle tanışır ve hayatı değişir. Yeni hayvanlarla tanışıp yeni maceralar yaşar. Farenin arkadaşları, Karakurbağası ve Porsuk ile tanışır, dostluğun ne demek olduğunu da bu şekilde öğrenir. Dostluğun ne kadar kıymetli olduğunu ve arkadaşlarla birlikte her zorluğa karşı gelinebileceğini anlatan bir eser. Kurbağanın yaptıklarına rağmen hala onunla beraber olup, destek olmaları da ayrı kıymetliydi. Beni ara ara sinirlendirse de, kitapta arkadaşlığın iyileştirici yönünü görmek güzel oldu. Sevimli ve kolay okunuyor ayrıca ortaokul seviyesindeki çocukların da okuyabileceği bir roman.
Söğütlerdeki Rüzgar
Söğütlerdeki RüzgarKenneth Grahame · Yapı Kredi Yayınları · 2018305 okunma
Puan vermedi
Kitap öncelikle bana sıkıcı geldi ama bitirmek amaçlı okumaya devam ettikçe kitabı sevmeye başladım Kara Kurbağası ben. Hayatınızda Porsuk, Su Sıçanı, Köstebek ve Kara Kurbağası gibi karakterler olsun yeter herkese tavsiye ederim okumayı. Başta sıkılabilirsiniz ama okudukça benim gibi seveceksiniz kitabı
264 syf.
Puan vermedi
Rutinler sıkıcı "nimetlerdir." İyi huylu köstebek bir sabah bahar temizliği yaparken sıkıldı ve süpürgesini bir kenara atıp yola koyuldu. Yemyeşil kırlarda amaçsızca dolaşırken fedakar Fare'yle karşılaştı.Kayıkla gezintiler,lezzetli piknikler, macera dolu yolculuklar... Kibirli Karakurbağası ve huysuz Porsuk da bu yolculuğa eşlik etti. Eşsiz tasvirlerin,lezzetli sofraların, tatlı dostlukların yer aldığı bu kitap: dingin vakitlerin,serin ikindilerin,şurup gibi havaların kitabı.
Söğütlerdeki Rüzgar
Söğütlerdeki RüzgarKenneth Grahame · Yapı Kredi Yayınları · 2018305 okunma
Puan vermedi
Kitap uzuun zamandır kitaplığımdaydı.Geçen gün ne okusam arayışındayken aldım elime:)) Fabl şeklinde yazılmış bir çocuk kitabı ama bence her yaşın okuyabileceği bir kitap çünkü kibri ,tevazuyu çok güzel işlemiş..Klasikler,ağır dille yazılmış kitaplardan sonra dinlendirici geldii.
Söğütlükte Rüzgar
Söğütlükte RüzgarKenneth Grahame · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2015305 okunma
8/10 puan verdi
Cocuklar icin kisaltilmis bu kitapta, kibir ve gururun ne kadar yanlis oldugu anlatiliyor. Kendini begenmislik bi insanin basina ne belalar açar, sonuçları ne kadar agir olur, bunlar komedi olaylar zinciriyle anlatiliyor. Cocuklarin okuyup anlayabilecegi dilde sade.
124 syf.
Puan vermedi
Çocukken en sevdiğim kitaba yetişkinliğimde sahip olup o çok sevdiğim bakmalara doyamadığım baskısından yeniden okudum. Hep büyükler hem küçükler harika bir kitap, karakterler çok başarılı, kullanılan dil çok güzel; çocuk kitabi diye basite kaçılmamış asla. Baskısina zaten diyecek yok her sayfası ayrı ayrı çizilmiş, 20 sene sonra yeniden hayran kaldım.:) Canım kitabım ️
Söğüt Ağaçlarındaki Rüzgar
Söğüt Ağaçlarındaki RüzgarKenneth Grahame · İlkkaynak Kültür ve Sanat Yayınları · 1986305 okunma
Puan vermedi
Bir kitabı okuduğunuzda ister istemez kendinizi bir karakter ile özdeşleştirsiniz. Yaptığım, yapacağım; ders aldığım, ders alacağım, ama her şeye rağmen yapmaktan vazgeçmeyeceğim bir çok alan ile kara kaplumbağası olmak...
7/10 puan verdi
Kitap fabl türünde yazılmış bir çocuk kitabı. Eğlenceli bir kitap. Ben bu kitabın ingilizcesini okudum. İngilizcemi geliştirmek istiyordum ve en iyi yollardan birinin bu olduğunu düşündüm.
8/10 puan verdi
Uzun zamandır kitaplığımda olan bi kitaptı.Açıkçası sıkıntıdan okudum.İyi ki de okumuşum diyorum.Fabl tarzında kafa dağıtmak için çok güzel bi kitap.Okurken hep yüzümde tebessümle okudum.yazar karakterleri çok iyi işlemiş.Okumanızı tavsiye ederim :)
Söğütlükte Rüzgar
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.