Biz Acılarımıza Aşık İnsanlarız

Hasan Çep
Hiç bitmesin dediğin zamanlara, gün geliyor keşke hiç yaşamasaydık diyorsun.Hayat ne garip. İyi ki varsın dediğiniz insanın yokluğu ile huzur bulduğunuz günler de gelecek. Bu sana hayatın verdiği en önemli ders olacak. Bir zamanlar iyi ki vardı, şimdi iyi ki yok. Çok acayip bir durum elbette. Hasta olmasına bile dayanamadığın biri için gün gelir "Daha beter olsun." dersin. Bugün çok sevdiğin, yarın görmek istemediğin birine dönüşebilir. Kabullendim, böyle olması gerekiyormuş. Bugün yoktu, yarın da olmayacak. Bir zaman sonra çabalamayı bırakıyorsun. Hani elinden geleni yapıyorsun ve daha fazla zorlamıyorsun. Bir zaman sonra elinden değil, içinden bile gelmiyor bir şey yapmak. Bedenin değil tüm ruhun yorulmuş. Çabalamak istemiyorsun. Ne olacaksa olsun diyorsun. Zamana bırakmak en güzeli aslında. Zamanla gelir, Zamanla gider, Zamanla biter. (Tanıtım Bülteninden)
184 sayfa

4/10 puan verdi
Devam ettiremedim. Kitabı alırken bu kadar basit olacağını düşünmemiştim. Birbirini devam ettiren cümleler hep aynı sözlerle yazılan yazılar. Gerçekten kolay kolay sıkılmam böyle güzel sözler paylaşan kitaplardan ama bu devam ettirilecek gibi değildi. Bu kitabı okuyup namaza falan başlayanlar varmış onlar Hikmet Anıl Öztekini okusalar heralde 4 kere hacı olurlardı :)
184 syf.
10/10 puan verdi
Çok faydalı bir kitap,okuyucuyu asla sıkmayan ve ileriki zamanlarda okuyucuya çok önemli hayat dersleri veren bir kıtap. Okurken bir çoğunuz dediğime hak vereceksiniz.Her bireyin okuması gereken bir şahaser öyle ki hatalarımızdan çıkarabileceğimiz o kadar ders var ki bu kitapta , Kesinlikle okuyunca aklınıza kazınacak bir kitap. Yazarın bu sözü beni çok etkiledi: "Biz acılarımıza aşık insanlarız." Size şunu bir kez daha söyleyim okuyunca asla pişman olmayacağımiz tek kitap bu diyebilirim . Yazarımız sanada çok teşekkür ederiz. Bizlere böyle şahane bir kitap yazdığın için.
184 syf.
8/10 puan verdi
"İnce düşünen taraf sürekli sen olunca, daha fazla mutsuz bir yaşam sürüyorsun. Sürekli sen düşünüyor, sürekli sen bir şeyleri yoluna sokmaya çalışıyorsun. Bu çok fazla yıpratıcı bir alışkanlık. Kendin hariç herkes için fedakarlık yapmak, kendine o kadar büyük saygısızlık ki."
Söz MühendisiHasan Çep · Olimpos Yayınları · 20161,275 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.