Ateş Sunağı

Rümeysa Demirkutlu
Her biri farklı bir gücü temsil eden dört büyük tanrı. Ve bu dört tanrıdan Su Tanrısı’na tapan küçük bir köy. Kibele köyüne aylardır yağmur yağmıyordu. İnsanlar içecek su bulamıyor, ekinler kuruyor, hayvanlar ise telef oluyordu. Çaresiz halk son çare olarak köylerindeki kâhine başvurdu. Ancak kâhinin sunduğu çözüm korkutucu bir yoldu: Kurban olarak tanrıya bir gelin vermek. Bir gelin. Gelinlerden nefret eden bir tanrı. Kurban kim olacak? Su Tanrısı, istenmeyen bu gelini kabul edecek mi? Yoksa gelinin kalbi, suyun öfkesine karşı direnirken geçmişin karanlık sırları tarafından yutulup sonsuza dek kayıp mı olacak?
448 sayfa

10/10 puan verdi
Rümeysa Demirkutlu }¤{ Su Tanrısı'nın Gelini ~Ateş Sunağı Merhaba bugün sizlere yeni tanıştığım yazarımız https://1000kitap.com/endless_q.r kaleminden #sutanrısınıngelini kitabı ile geldim. Kitabimiz mitolojik,fantastik,darkromans türünde. Yazarımızın kalemi oldukça akıcı, ayrıntılı anlatımı ile de oluşturduğu evrene anında giriyorsunuz. Ben kitabın
9/10 puan verdi
Yorumumu bir itirafla başlamak istiyorum. Ben fantastik ve mitolojik karışım kitaplarına aşığım. Bu kitabı da gerçekten sevdiğimi söyleyebilirim. Şimdi düşünün dünyayı yöneten 4 büyük Tanrı var. su, ateş, toprak ve hava tanrıları. Bu her tanrının da kendine ait bölgeleri var. Su tanrısı kahinin deyimi ile onlara kızmış ve onları kuraklıkla
8/10 puan verdi
Herkese merhaba umarım iyisinizdir |Her biri farklı bir bölgeyi temsil eden dört büyük Tanrı. Su Tanrısına tapan Kibele köyüne aylardır yağmur yağmıyordu. Kuraklık ile mücadele eden halk son çare olarak köylerinde bulunan Kâhin'e danışır. Ancak Kâhin, kızgın Tanrının gazabından kurtulmanın tek yolunun ona bir kurban verilmesinden geçtiğini
8/10 puan verdi
Fantastik evrenler benim için bir kitabın en önemli unsurlarından biridir ve Su Tanrısı’nın Gelini bu konuda beklentilerimin ötesine geçti. Dört büyük tanrının her birinin kendi bölgesini koruduğu, halklarına hükmettiği bu dünya inanılmaz bir özenle inşa edilmiş. Su Tanrısı Aron’un hâkim olduğu topraklardan başlayarak, her detayıyla kusursuzca
8/10 puan verdi
Mitoloji içeren kitapları pek sevmem ama bu kitabı okurken kendine çeken bir şey vardı. Yazarın kalemi oldukça akıcıydı benim için. Sadece puntosu sıkıntıydı benim için. Kitapta olduğundan daha fazla betimleme beklerdim ama bu eksi puan değil tabi ki. Yazar okuyucuya kitabın evreninde olmayı bence sonuna kadar hissettirdi. Açıkçası ilk okumaya başladığımda asıl erkeğin Towa olduğunu sanmıştım hatta o olmadığını anladığımda bir tık üzüldüm diyebilirim. Kitapta oldukça merak uyandırıcı sahneler vardı en basitinden Mana'nın gördüğü rüyalar ve karanlığın anlamı. En sevdiğim detaylar Aron'nun Mana'ya -ilk başlarda haklı olarak olmasa da- sonsuz güveni ve hitap şekilleri... Onun haricinde en merak ettiğim şey Aron'un asıl feda edilen gelinin Mana olmadığını anladığı sahneyi deli gibi merak ediyorum. 2. Kitabı sabırsızlıkla bekliyorum
5/10 puan verdi
konunun potansiyeli var ama sanırım yazarın ilk kitabı ve acemilik mağduru olmuş. kitap kalın ve puntosu küçük, halihazırda olan sayfa sayısına yaklaşık 100-150 sayfa daha eke denk gelir sanırım. peki bu kadar kalın olması hikaye için iyi bir şey mi? hayır. kitabın içinde olaysız geçen hiçbir bölüm yoktu ve bazı olaylar gereksizdi. demek
9/10 puan verdi
Yağmur yağmayan bir köy ve kâhinin Su Tanrısı'na kurban bir gelin verilmesi gerektiğini ve bunun için Mana'nın hanımını seçmesiyle olaylar başlıyor. Bir şekilde hanımımızın yerine geçerek kendimizi feda ediyoruz. Ve Su Tanrısı'yla karşılaştığımız ilk an tanrı bize neden hayatta olduğumuzu soruyor keksk Çok romantik bir karşılaşmaydı evet :) Ve aynı zamanda rüyalarımızda gördüğümüz adamda karşımızda. Su Tanrısı'nın önceki gelinler özellikle sonuncusu yüzünden yeterince ihanete uğramış olduğu için artık güveni yok ve başka gelin istemiyoruz. Ama Mana'nın kendiliğinden oluşan bir gelin işareti de olduğu için mecbur kabul ediyoruz jdjd Biraz da kitap boyunca bu güveni geri kazanmaya çalışıyoruz. Kitap boyunca gerçek mi yoksa sadece rüyamı olduğunu anlamadığımız ama tehlikeli boyutlara ulaşan kâbuslar görüyoruz. Mana aslında normal bir insan mı yoksa başka bir tür mü onun gerçeklerini de kovalıyoruz. İkinci kitapta bunlar daha da çok açığa çıkacak. Özellikle ikinci kitap için daha meraklıyım. İlk kitap dolu dolu bir evrene ve karakterlere alışma kitabıydı çok sevdim o yüzden ve merak uyandırıcı ve sürükleyiciydi. Aşırı göz rengi belirtilmesi ve ses efektleri de benim için kitabın nazar boncuklarıydı. Aşırıya gerek duymadım. Ama gerçek fantastik okurlarının kesinlikle sevebileceği bir kitap ben watty zamanından beri bu kitaba takıntılıyım. 9/10
9/10 puan verdi
Tek kelime ile bayıldım!! Yazarın kalemi olsun yarattığı evren olsun okurken çok zevk aldım. Normalde türk fantastik kitapları pek fazla yok o yüzden diğerleri ile karşılaştıramam fakat şu ana kadar okuduğum mitolojik/fantastik kitaplardan en iyilerinden biri. 2. Kitabı çıkar çıkmaz alacağım.
10/10 puan verdi
Su Tanrısı'nın Gelini #konusu Kibele köyüne aylardır yağmur yağmıyordu. İnsanlar içecek su bulamıyor, ekinler kuruyor, hayvanlar telef oluyordu. Halkın tek çaresi, köyün kâhinine başvurmaktı. Ancak kâhinin sunduğu çözüm, birilerinin hayatını kökten değiştirecekti. Tanrıya bir gelin sunulacaktı. Gelinlerden nefret eden o tanrı… Su
Puan vermedi
Ay ay tine harika bir seri ile geldim acilinden tabiki devam kitabını istiyoruz diye not geçmek istiyorum çünkü ikinci kitabın bizim için aksiyon dolu olacağına eminim. Aron kendisine yapılan ihanetten sonra her gelen gelini ormanda ölüme terk ettirir şehrine ayak basmadan. O yüzden yıllardır herkes bir gelin gelmesi hasretiyle yanar ama hiç yerinde olmayan bir kız Mana bir anda o şehirde bulunur ve tabiki Aronun onu istememesi ile zindana atılır. Orada ölğme terk etmek ister ama sonuçlar hiç beklenmedik olduğun için çıkarmak zorunda kalır. Bir adet su tanrısı alabilir miyiz acaba bir arkadaş soruyorda. Ben bu ikilinin çekimine bayıldım desem tabiki ikinci kitapta daha çok fazla isterim bu bize yetmedi be yazarım. İkinci kitapta kesinlikle dolu dolu okuyacağıma eminim. Çünkü bu ilk kitapta biten son hayra alamet değildi ayvayı yedik sanırım. Neyse ki biz iyiyiz ve her şeyi düzelteceğiz buna eminim. Kitapta +18 sahneler vardı bunu dikkate alarak okuyun lütfen
Su Tanrısı’nın Gelini - 1Rümeysa Demirkutlu · Pukka Yayınları · 202555 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.