David Canter
Suç Psikolojisi, psikolojinin suçun araştırılması ve anlaşılması, tutukevlerindeki suçluların ıslahı, yönetimi ve mahkemedeki süreçlere katkısı üzerinde durmaktadır. Derinlemesine görüşme, yalanı ortaya çıkarma, suçlu görünüşün doğası ve anlamı, bu alan içinde değerlendirilmektedir. Kitapta, tutuklu kişilerle bir psikoloğun nasıl çalıştığı incelenirken, mahkemelerde çalışan uzman psikologların görevleri de ele alınmaktadır. Mağdur psikolojisi de kitapta mercek tutulan konulardan biridir. Suç Psikolojisi, suçu anlama ve suçun azaltılmasına yönelik psikolojinin katkılarını ele alırken gelecekte suçun nasıl olacağını da tartışmaktadır. Bütünleşmiş ve etkileşimli bir yaklaşımın kapsamlı bir çalışma ile birleştiği bu kitap, suç psikolojisi derslerini anlamada ideal bir rehberdir.
Kitabın Konusu:
560 sayfa

560 syf.
Puan vermedi
İçerik zengin, yapılan araştırmalar kaynaklarıyla verilmiş. Alanda okuma yapmak için bu kitapta, bu kitaptan çok daha fazlasını bulabilirsiniz. Fakat kitabı okumak biraz zor, sanırım çeviriden dolayı.
Suç Psikolojisi alanının temel kitaplarından
432 syf.
9/10 puan verdi
Suçların psikolojik temellerini anlamak isteyen okuyucular için önemli bir kaynaktır. Canter, suçluların zihinsel süreçlerini, davranışlarını ve suçların çözülmesindeki psikolojik yaklaşımları
Suç PsikolojisiDavid Canter · Sola Unitas Yayınları · 201952 okunma
482 syf.
5/10 puan verdi
#1 kitap özellikle son çeyrekte dikkatimi epey dağıtmış olsa da not alarak gittiğimden genel olarak eğlendirdi. 3-4 bölümü yüzeysel şekilde göz gezdirerek 1-2 bölümü de hepten geçerek bitirmiş oldum kitabı. kitap 17 ayrı bölümden oluşuyor. okul kütüphanemizde görünce kriminolojiye ilişkin bir de kitap girişim olsun diye almıştım ama 1-2 suç belgeseli izleyen ve konuya ilişkin genel mantığa sahip herkesin ulaşabileceği basit çıkarım ve bilgiler içeren oldukça yüzeysel bir kitaptı. yine de belli kuram, teori ve kaynakları sunması açısından bir de bilmeme rağmen bir şeyleri yine not ederek somutlaştırmış olmamdan dolayı yer yer eğlendiğim bir okuma oldu. kitabın bazı bölümleri evrensellikten uzak, doğal olarak kriminolojinin doğduğu ve suç psikolojisine ilişkin en kapsamlı araştırmaların yapıldığı amerika-ingiltere üzerinden dönüyor. bu ne kadar doğal olsa da örnek olarak polis psikolojisi bölümündeki bu ülkeye ilişkin sonsuz istatistik raporunu da bir o kadar sıkıcı kılıyor bu durum. suç çeşitleri kısmı yine okunabilirdi ama daha vakalar üzerinden anlatılmış olsa belli noktaların altı daha sağlam çizilebilirdi bence.
560 syf.
9/10 puan verdi
Size bir tutukevindeki cinayet töretmiş katilden söz etmek istiyorum.Bu adamı bir hücreye kapatmışlar.Psikoloji uzmanı onu konuşturduğunda etdiyi cinayetden pişmanlık duyduğunu ve korkusu oluşduğunu söyler.Lakin korkusunun tam nedenini demez.Bir gün psikoloji uzmanı sabah o uyurken onun hücresine gelir ve yatağının karşısına kırmızı parça (bez) asar.O gözlerini açdıkda kırmızı parçayı görünce yüreyi patlar ve ölür. Aslında böyle bir şey beklenmiyordu.Lakin araştırırlar ve ortaya onun kan rengi olan kırmızıya karşı korkusunu yarandığını ortaya çıkarırlar. Korku onun suçluluğunun bedeli olur ve kendisine çok büyük ders verir.
Suç PsikolojisiDavid Canter · İmge Kitabevi · 201152 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.