Puan

710 üzerinden
158 Kişi · 24 İnceleme
6/10 puan verdi
kitabı beğendiğimi söyleyemeyeceğim hatta abartı bile olabilir bir bağlantı kurup çokta bir anlam çıkartamadım. Bunun sebebinde kitabın tekrar düzenlenip yayınlanması olarak görüyorum. bu kırpmalar ve düzenlemeler kitapta kopukluğa neden olmuş. Benim gözlemim bu şekilde. Tavsiye edemicem malesef… keyifli okumalar dilerim…
7/10 puan verdi
Ahmet Altan'ı ilk defa okuyacak olanlar için tavsiye edeceğim bir kitap değil. Kalabalık karakter kadrosu ve bölümler arasında ani geçişler yapması kitabı kısa süreliğine elinizden bırakmanıza sebep oluyor. 80'li yıllarda devrimci gençlerin çatışmaları, aşkları,ideolojileri, her türlü yüzleşmeleri ve davaları uğruna verdikleri mücadeleyi okutmuyor adeta yaşatıyor.Kitap 3.basımından sonra müstehcen bölümler için degil de işkence sahneleri sebebiyle toplatılsaydı belki daha yerinde olurdu.İşgence sahnelerini atladığım için üzgünüm
Ahmet Altan
@Toplatıldıktan sonra 2 yıl yoğun bakımda kalan kitap,Can Yayınevinin edebi savunmasına müteakip suç teşkil eden sayfalara siyah bant çekilerek yeniden hayata döndürülüyor.Mahkeme kararı,kitabın yeni basımlarının ilk sayfalarında, sansürsüz bir şekilde yer alması da ayrıca keyif verdi. :) Keyifli okumalar.
8/10 puan verdi
İşkence sahneleri ile dolu filmleri bile zorla izlerim. Evet itiraf ediyorum Testere serisini izlemedim hiç! İzleyemedim. İzleyemem. Kitabı okurken de ayni hislerle zorla okudum bazı sayfalarını. Karnımda garip bir karıncalanma hissi yaratacak derece canlı bir anlatımı vardı Altan'ın. "Siz gençsiniz, bilmezsiniz bir dönemler sağcılar
264 syf.
7/10 puan verdi
Kitabı beğendiniz mi? Diğer okuyuculara tavsiye eder misiniz? Kitabın konusu neydi? 1000k'nın inceleme çerçevesinde üç beş kelam etmeye çalışacağım. Kitabın konusundan baslayalım; Kitapta birçok başkarakter var diyebiliriz. Dördü de erkek ve sol bir örgütün içerisinde Suatı da sayarsak. Çünkü Suat en erken ayrılanlardan aslında. Ufak
Sudaki İzAhmet Altan · Can Yayınları · 2004773 okunma
Puan vermedi
Ahmet Altan’ın diğer romanlarında da gördüğüm özellik bu romanda da karşımıza çıkıyor. Çok fazla karakter var. Kadro oldukça kalabalık. Anlatım çok gerçekçi. Ben hayvan belgeseli bile izleyemezken kitapta geçen işkence sahneleri beni oldukça zorladı. Yazar her şeyi yaşamış gibi tüm çıplaklığıyla gözler önüne sermiş. Tabi kitabın yasaklanmasında bu sahnelerde bir etken olmuş. Bir kişinin hikayesini okurken aynı hikayede başka bir kişinin hikayesiyle karşılaşıyorsunuz. İlk zamanlar bu biraz yorucu oldu. Ama zamanla kullanılan tarza alışıyorsunuz. Sağ sol çatışması örgütler devrimciler işkence görenler işkenceciler kitapta bir dönemi yansıtan bir çok şey var. Her karakter kendine özgü. Hepsinin bir paydada buluştuğu ortak noktalar yok değil. Bütün karakterlerde birbiriyle bağlantılı. Okuma hızı olarak insanı yoran bir tarzı yok. Ahmet Altan romanlarını okumaya alışık olduğum için beni yormadı. Ama ilk kez okuyacak olanları da pek yaracağını düşünmüyorum. Şimdiden herkese keyifli okumalar.
Sudaki İzAhmet Altan · Everest Yayınları · 2013773 okunma
21 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.