Sünnete Uymanın Engelleri

Okunma
Beğeni
1.221
Görüntülenme
İmam Şafii, bir hadis rivayet etmiş sonra da o hadisin sahih olduğunu belirtmişti. Mecliste bulunan bir kişi ‘’Sen de aynı görüşte misin?’’ deyince İmam Şafii bu söze sinirlenmiş ve ‘’Ey adam! Sen beni hristiyan olarak mı biliyorsun veya sen beni kiliseden çıkarken mi gördün veya belime zünnar takmış olarak mı gördün ki beni resulullah’tan (sallallahu aelyhi ve sellem) bir hadis nakledeyim de O’nun (sallallahu aelyhi ve sellem) beyan ettiği hükümle aynı görüşte olmayayım.’’ demişti. Sünnetten uzaklaşmanın birçok sebebi vardır. En başta gelenlerden birisi bilgisizliktir. Bilgisizlik; nasları, olayları anlamakta ve algılamakta sorun çıkarır, tabiatıyla kişinin yaşayışını da etkiler. Hadislere önem vermemek, eski inanışlarının veya toplumda yerleşmiş yanlış inanışların etkisinde kalmak da diğer engellerden bazılarıdır. Hz. Peygamber (sallallahu aelyhi ve sellem), bu anlayışı tenkit etmiş ve bizi uyarmıştır.
Türler:
208 sayfa

Aynur Uraler
Aynur UralerYazar · 7 kitap
1960’ta Pendik’te doğdu 1978’de Çapa Öğretmen Lisesi’nden, 1988’de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Ümmü Habibe'nin Rivayetleri” başlıklı teziyle yüksek lisans, “Sahabe Uygulaması Olarak Sünnete Bağlılık” konulu teziyle doktora eğitimini tamamladı. 2003’te Yardımcı Doçent, 2014 yılında da Doçent oldu. Halen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı öğretim üyesidir.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.