İmam Suyuti
Muasır Muhammed Gazâlî’nin deyişiyle “Hz. Muhammed'in (sas.) sosyal, sivil ve askerî sahalarda, bütün bunlardan önce itikat ve ibadet esaslarını uygulamadaki sünneti, ebedî risaletin ayrılmayan bir parçasıdır. Çünkü nasıl su bilinen iki elementten oluşuyorsa İslam da Kitap ve Sünnet’ten oluşmaktadır.” Yine Yûsuf Karadâvî’nin ifadesiyle “Sünnet, Kur'an'ın yaşanmış bir tefsiri, İslam’ın ise pratik ve örnek bir tatbikidir. Öyle ki Nebi (sas.) tefsir olunmuş bir Kur'an ve yaşayan İslam idi.” Elinizdeki kitap, sünnet/hadis olmadan İslam'ın olamayacağını İmam Suyûtî’nin kaleminden ortaya koymaktadır.
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 5 dk.Sayfa Sayısı: 144Basım Tarihi: Eylül 2016Yayınevi: Otto
ISBN: 9786059168007Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

144 syf.
10/10 puan verdi
Es-Selam Dostlar! Önce kısaca bir tanım yapalım, Hadis İlmi; Risaletinden vefatına kadar geçen süre içerisinde öncelikle Hz. Peygamber’e, daha sonra İslam olduktan sonraki dönemleri itibariyle sahabilere ve ondan sonra gelen insanlara içerisinde bulundukları anlam dünyasındaki inanç, psikolojik, sosyolojik ve kültürel ortam etkilerinin de yer
Sünnetin İslam'daki Yeriİmam Suyuti · Otto · 2016536 okunma
144 syf.
10/10 puan verdi
Esselamu aleyküm. Bu kitapta aradığım, aramadığım her şeyin cevabını bulma heyecanından ötürü, okurken içim içime sığmadı. Ve İslâm Davamızın neresinde baskın olarak bulunmam gerektiği konusunda bana yön gösterdi. Belirtmek istediğim bir husus var: Yaz döneminde kitabı biraz okumuştum. Fakat o dönemki yoğunluktan ötürü zihnimin ilim kitabına
Sünnetin İslam'daki Yeriİmam Suyuti · Otto · 2016536 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.