Tahta Kapıların Ardında

Naime Erkovan
Naime Erkovan, Tahta Kapıların Ardında’da seneler süren bir hasretin kıskacında mutluluğun ne denli kırılgan olabileceğini anlatıyor. Şingâh isimli bir mahallede geçen roman boyunca yazar, acı kayıpların ve uzun bekleyişlerin çevrelediği insanı irdeliyor. Geçip giden yılların derin izleriyle çizili bu yerde yaşayan Gülhanım için zaman, bir ömrün en ağır yükleriyle doludur. Gülhanım’ın doğurduğu çocukların büyüyüp göverdiğine; her birinin, kendi savaşlarını verirken annelerinin kalbinde derin yaralar açan kayıplara dönüştüğüne ve bu yaraların hayatın kaçınılmaz birer parçası haline geldiğine kederle tanık oluruz. Kasabadaki herkesin kapısını çalan zor sınavlar, bütün zamanların en soylu hislerini de görünür kılar: Hasret ve bekleyiş. Tahta Kapıların Ardında insanın yüzleştiği, kaybettiği ve aradığı pek çok şeyle bir hesaplaşmadır. Nesilden nesile süren bu tanıdık hesaplaşma, aynı zamanda umudun ve umutsuzluğun kıyısındaki insanların portresini çiziyor.
Kitabın Konusu:
160 sayfa

160 syf.
9/10 puan verdi
Arka kapak yazısını okumakla, kitaba sımsıkı sarılmaya başlıyorsunuz. Bir kasabanın hüzünleri ve sevdaları yüreğinizi burkarken, kadim kültürümüzün parçalarından olan gizemli bilgiler, hocalardan sırlar, toplumdan sızan adetler, medet umulan türbeler, dallar çaputlar da hikayeyi besleyen fantastik unsurlar oluyor. Yaşadığımız bölgelerde kulağımıza çalınan ne çok gerçek üstü öykü vardır. Sahipleri olan defineler, cinlerin koruduğu hamamlar, kiliselerin yıkıntıları altından bizlere fısıldanan korkulu hikayeler. İşte Naime Hanım bizi geçmişte gezdirirken, hayatın acılarının yok sayılamıyacağını, kapıların ardında yaşananların birer dünya olduğunu tertemiz bir dille ve muazzam bir edebiyat ile sunmuş. Geçmişe dönüşler, anılar, gizem, fantastik boyut, güçlü tasvirler ve benzetmeler başarılı bir öykücü olan yazarımızın romanda da maharetli olduğunu ispatı olmuş. Kapılar açıldıkça büyüyen hikayeyle, kahraman sayısı çok da olsa, bunları birbirine bağlan kurgu, okuyucuyu yormadan bütünlük oluşturmuş ki yazarımızı ayrıca tebrik etmek gerekiyor. Geçmişin kapılarının ardındakini merak edin ki bugüne gelebilesiniz.
Tahta Kapıların Ardında
Tahta Kapıların ArdındaNaime Erkovan · Ketebe Yayınevi · 20247 okunma

Naime Erkovan
Naime ErkovanYazar · 8 kitap
Bayburt Doğumlu. Çocukluğunu geçirdiği Berlin'den 1990 yılında İstanbul'a geldi. Marmara Üniversitesi Alman Filolojisi'ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Alman Filolojisi'nde yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Karabatak, Hece, Varlık, Türk Edebiyatı ve Mühür dergilerinde öyküleri yayımlandı. Aynı zamanda çeviriler yapmakta. Kafka'dan "Seçme Hikayeler", "Dönüşüm" ve "Küçük Prens" çevirilerinden bazılarıdır. "Beşinci Düğme" adlı kitabı Arnavutçaya çevrildi. Eserleri: Beşinci Düğme (2011,Öykü) Soğuk Taht (2012, Öykü) Asılsız Hikayeler (2013,Öykü) Ay ve Güneş Kumpanyası (2015, Öykü. Eskader 2015 Hikaye Ödülü) Olay Berlin'de Geçiyor (2017,Öykü. Türkiye Yazarlar Birliği 2017 Hikaye Ödülü) Akvaryum Fırtınası (2018, Öykü)
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.